užívam ju už druhý týždeň, ak niekto užíval ako mu pomohla a na aké choroby?
Serapeptaza
v DE sa dá kúpiť za 34Euro,5bodovej kvality,90 kapsul na 90 dní,pri zápaloch, bolestiach,opuchoch,artritíde,sinusoitide,cystách v hrudi
barborka,presné zloženie použitého ftalátu som nikde nezistila
kanadský výrobca enerex na svojich stránkach prehlasuje,že ftaláty v ent.kapsuliach nepoužíva,myslím,že mu možno veriť
ale posiela ho iba v Kanade a USA
a na amazone stojí cca 2násobok rovnakého balenia ako doctor best
najlacnejší je z Číny(alibaba),ale min.odber je 25kg
to by bolo pre celé Slovensko na celý rok:-D)
Alenka velmi pekne dakujem. Teraz tomu rozumiem. Este ak by som smela poprosit; ako sa vola v anglictine ten nebezpecny ftalat? Chcem si objednat tu serapeptazu a neviem ktoru..okrem toho mam doma plno dalsich doplnkov ktore musim teraz tiez skontrolovat...
barborka,enzým serrapeptáza za to nemôže,ten je liek skoro na všetko,a je rovnaký,či je čínsky,japonský,americký alebo kanadský
hovoríme o kapsuli v ktorej je nasypaný
a tá by mala byť z materiálu,ktorý neobsahuje zdraviu škodlivé látky,resp.iba povolenú min.koncentráciu
a o ftalátoch je známe,že u niektorých bola dokázaná možnosť karcinogénneho účinku
a pritom aj kelímky jogurtov,termixov,hadičky na operač.sálach,drenáže v telách pacientov a p.tiež obsahujú ftaláty
ešte k tým éčkam,ktoré som spomínala,niektoré sú vyrábané z dokázaných karcinogénov,konkrétne E110-oranžová žlť
bežne ňou farbia enterické kapsule veľké aj menšie farmafirmy
čo už..pokiaľ im to zákon nezakazuje:-)
Dakujem. Co si tu ale spominala nizsie..ze to obsahuje nejaky karcinogen..ako je oznaceny? Resp.na co teda treba davat pozor ked nemusi byt oznaceny? Nie su tieto doplnky bezpecne? Moze sa trebars zo serapeptazy dostat rakovina?
barborka,enterický obal(kapsula)lieku alebo výž.doplnku musí byť gastrorezistentný,t.j.nesmie sa rozpustiť v žalúdočnej kyseline(HCL),aby sa účinná látka nedostala do styku s tou kyselinou,lebo by ju zničila,príp.znížila jej účinok.Liek sa musí dostať bez ujmy do tenkého čreva a odtiaľ do krvného obehu.
ftalátov je veľa druhov,používajú sa hlavne v plastoch,ale aj čist.prostriedkoch,kozmetike
zatiaľ výrobcovia nie sú povinní uvádzať na výrobku prítomnosť ftalátov ani ich koncentráciu,ale počula som v tv,že to EU chce nariadiť
zatiaľ sú povinní na liekoch a doplnkoch v kapsuliach uvádzať iba éčka,napr.farbivá,ktoré obsahuje ten "enterický obal"
Prosim vas mohli by ste to tu nejako zrozumitelne napisat pre laikov? Ja som si bola pri tychto doplnkoch vzdy taka ista; ze robim pre svoje zdravie to najlepsie..velmi ma to prekvapilo ze aj tu treba davat pozor..takze serapeptazu si radsej neobjednam lebo si mozem viac uskodit ako pomoct...boze som z toho fakt jelen..na co treba davat pozor? Ja ani neviem co znamena entericky pokryte a v anglictine uz vobec nie..tak co tam akoze nesmie byt obsiahnute? Prosim napiste to jasnejsie dakujem
Entericke obaly mozu byt rozne, dnes sa dost casto ale pouzivaju latky z farmacie, s cim som nie je extra nadseny. Dobry entericky obal je napr selak, potravinarska kvalita, co vie telo velmi dobre stravit.
oprava:štvrtá recenzia z 14.apríla 2012:-)
ja som ju(90caps) chcela objednať na iherb,ale zarazila hneď tretia recenzia "VAROVANIE"z15.sept.2011
hlavne obsah ftalátov(karcinogén) v ent.obale tejto značky..
možno preto je Doctor Best lacnejší ako iné značky..