Maoam - adventne okienko

kabel

Maoam, tych antiepileptik je vela, kazde je svojim sposobom specificke a podla typu zachvatov a vysledkov z EEG sa urcuje vhodna kombinacia liekov..samozrejme casto sa doslova "skusa", co by este mohlo pomoct, ked je stav neuspokojivy. Nastavovanie na antiepiliecbu je casto velmi postupna a mravcia praca.

kabel

No, ani ten Rivotril nemusi stacit na uplne potlacenie zachvatov, praveze je to jedno zo slabsich antiepileptik a na monoterapiu nestaci, casto sa s nim zacina u dojciat, kedze existuje aj v kvapkovej forme. No a v ucinnych vyssich davkach moze vyvolavat neziaduci utlm. Dlhodoba liecba Rivotrilom a narazova liecba rekt. diazepamom sa nevylucuju.

Maoam

kabel, ten liek poznam, ale som ho nebrala, poznam iba nazov, zapisem aj tak, no vidim to na riadny rozhovor toho 4.1. ...:-) kazdopadne vrela vdaka za tvoju pomoc :-*

kabel

Casto sa berie kombinacia karbamazepin plus rivotril, zalezi vsak i od typu zachvatov. Zachvatov je viac druhov, na niektore konkretny liek ucinkuje, kym na druhe vobec nie. Ani to vsak neplati absolutne-poznam pacientku, ktorej na absencie pomohol az karbamazepin, hoci nie je na absencie vobec urceny a vacsinou nepomoze...

Maoam

kabel, ak som to spravne pochopila, ak by mi lekar naordinoval k lieku na epilepsiu este Rivotril, tym padom by sa rektalny Diazepam mohol vylucit, kedze Rivotril je benzodiapin, podobne ako Diazepam, cize by som zabila dve muchy jednou ranou?

musim zistit cenu rivotrilu tu, ak je OK, tak by mohol suhlasit

Maoam

kabel, aaaaaaa, to som nevedela, ok, zapisala som si to, dakujem ti za pomoc, ty si fakt genialna a velmi, velmi dobra na mna, dakujem :-)