Maoam - adventne okienko

kabel

preboha, lilyanka, nevystrajaj, to vobec nebolo myslene osobne :-D to bola prva spontanna asociacia, co ma napadla pri predstave 120eurovej kytice :-D
ty aj tvoj priatel s ruzami ste mi absolutne ukradnuti vratane vsetkych kytic, ktore ti kedy kupi (okrem tych, ktore su zaplatene vymretym jazerom a zabitymi ludmi v Keni..), takze sa mozes zhlboka nadychnut, vydychnut a vykaslat sa na to :-DDDDd

Maoam

fiha, super styl, neviem ci tu take nieco jestvuje, este som o tom nepocula, ale netvrdim, ze je to nemozne, mozno som len totalne pozadu a neviem o tom

flegma

Maoam - ved toto, tu nie su takmer ziadne najomne byty a ked mesto stavia, tak su to byty socialne a aj tych je malo a debilne podmienky k nim
dobre riesenie maju napriklad v AT, kde zijes v najomnom byte, ale v podstate to co platis najomne mestu je ako keby kvazi splatka z abyt a po niekolkych rokoch (neviem presne) si ten byt mozes odkupit
a oni za ten cas z tych penazi stavaju dalsie
tu nic take nie je

lilyianka

tak odvodila som si z tvojho nicku, prečo asi flegma ... ja som tiež taký typ, ale ako vidíš, aj mňa vie niečo rozhodiť a to bolo práve toto .... nepáčilo sa mi, akým štýlom ste to tu písali a riešili, nakoľko tam bol spomenutý aj môj priateľ .....

Maoam

flegma: vsak ja ani vobec nechcem porovnavat dve uplne odlisne krajiny, o tom sme sa tu uz bavili (cele to vzniklo len z toho, ze sme sa bavili s Kabel o cenach a doplatkoch za lieky) a nejak sa to nabalovalo a nakoniec z toho vznikla snehova gula :D, klasika

takze jasne, na vase pomery je to aj tak dost

tu je taky fenomen, v DE, ze 60% ludi zije v prenajmoch, vo vlastnom zije (neviem presne percento) ale cca 35-40% obyvatelstva, u vas je trend iny, ale to suvisi s trhom, je tu ovela viac najmovych bytov ako u vas, takze zasa sa to neda porovnavat ani zdaleka

no ale na druhej strane, tu kebyze mas nehnutelnost v osobnom vlastnictve, je to fajn vec, sice rocna dan je dost vysoka, energie a Co. plus poistka je tiez vysoka, ale je to tvoje, hoci vsetky upravy, opravy bla bla cashujes sama a to su tu strasne palky, tak ale aspon nevyhadzujes peniaze z okna mesiac co mesiac, cudziemu cloveku (majitelovi bytu), to je ta smutna realita, ze ked tu zijes 10r a viac, zistis, ze si uz mohla mat za tie prachy vlastny mensi byt :DDDD

flegma

ach lilyianka, mna tu uz riesil kde kto, bola som oznacena za kadeco, ale ako je zrejme z mojho nicku, zily mi to netrha :D
my sme sa pozastavili hlavne nad cenou kytice, tak ako sa pozastavujeme nad cenou kadernickych sluzieb a inych komodit, proste zenske talafatky