Hodila som si práve na FB profil status o krásnom dni, ktorý som strávila s priateľkou, na čo mi napísal kamarát, aká náhoda, že on si v Čechách našiel priateľa:) Mám veľmi veľa bi/homosexuálnych kamarátov/tok, niekedy sa to dozviem úplne nečakane, proste sa mi zdôveria, keď by ani nemuseli, pokiaľ by nechceli. Tak ma celkom zaujíma, viete (najmä heterosexuáli, predpokladám, že homo sa ľahšie zdôverí bi a naopak) o svojich inak orientovaných kamarátoch, že takí sú? A ak hej, reagovali ste niekedy negatívne?
Prezrádzajú vám kamaráti, že nie sú hetero?
Na 100 uzavretých manželstiev tak pripadlo 47 rozvodov.
Ale to by mali komplexnejsie uviest, ci sa rozviedli napr 25 rocni ludia, alebo 55 rocni a z akeho dovodu atd..
Inac krute cislo, ze 47%, omg, kde sme :D
a k tomu poslednemu odstavcu, nj.. je to mozne ze lepsie chapu svet (tie dve zeny vo vztahu), ale co ten moj pocit, ze dietatu bude chybat "muzska ruka" alebo "muzsky vzor" ? tym nemyslim nejakeho "drsnaka" alebo cokolvek, ale proste aj dnes vidime a je dokazane, ze napr chlapci sa skor utiekaju k matkam a dievcata k otcom, sice neviem zakeho dovodu, ale pocul som to casto (ak je to vobec relevantna pravda)..
ale to je uz potom tato nasa spolocnost v, s prepacenim, inych srackach, ak musime vycovavat deti v reg. partnerstvach, lebo muz so zenou nedokazu triezvo fungovat.. ci to je len moj pocit ze je to CHORE (myslim spolocnost, nie reg part) ?
Magy, jaj no.. ano, mozno by som zmenil nazor :) Ale vzdy by som sa snazil dodrzat moje presvedcenie, ze nech to boli akokolvek, je to moja praca, povinnost (moralna), pretoze JA som si vybral.. tych 5 deti..
je to sice smiesne, ale mam psa :P jasne ze sa to neda porovnat, no ked pomaly nemam nikoho, kto by sa o nehopostaral (od zaciatku, uz 2 roky), tak je to dost obmedzujuce.. a nemozem na neho "kaslat" lebo sa mi nechce. jasne ze u deti to bude neporovnatelne silnejsie (ten pocit) a narocnejsie (predsa len dieta je viac ako pes)...
teraz sice neviem co som s tymto chcel povedat :D
ono tych 5 deti by som si zobral len preto, ze by som "chcel" resp - veril, ze to je to co chcem robit.
ak by som ich mal v case, ked by som neveril, ze je to to, co chcem robit, tak potom by som sa asi velmi popalil..
ale nemyslim si, ze sa moj pohlad na danu temu zmeni :)
jasne ze to bude ina prekazkova draha..
ale toto mi hovorili vzdy, ze nekupuj psa, musis stale vencit, atd.. zostan u rodicov, ma ti kto prat a varit, a podobne :)
mojou hnacou silou v tomto je povaha, ktora nikdy nevdza to preco bojuje, proste povacsine som v minulosti takto isiel proti niecomu co sa tazko rozkuslo..
samozrejme ze toto su stale len moje teorie a realne uvidim az o 20-30 rokov :D no som zvedavy, asi si tuto diskusiu vytlacim a dam do trezoru s pripomienkov, nech sa na to pozriem na 45. narodeniny napr :) to ma fakt zaujima, ako sa budem rehotat na tomto odstavci/diskusii z mojej strany :D
lost - napisal si to pekne, ale ja tu neriesim hypotezy "co by bolo keby a co mooozno bude niekedy".
pisem o hotovych veciach. vychova deti a dopad takej vychovy v harmonickom homosexualnom partnerstve vs v neharmonickom heterosexualnom.
ohanas sa tu statistikami, tak sa ozeniem aj ja jednou.
citujem: "Rozvodovosť na Slovensku
V roku 2010 bolo uzavretých 25 415 manželstiev (v porovnaní s rokom 2009 o 941 menej). Rozviedlo sa 12 015 manželských dvojíc. Na 100 uzavretých manželstiev tak pripadlo 47 rozvodov."
teda cisto statisticky - 47% heterosexualnych manzelstiev neklaplo. do toho sa ale nerataju tie, ktore nie su rozvedene, ale jednoducho nefunguju. a ze ich je pozehnane, to je bez diskusie.
naproti tomu, ziadne statistiky o rozpadoch homos. partnerstiev este neexistuju. je teda prilis skoro ich zaznavat, zavrhovat alebo argumentovat, ze nebudu fungovat.
osobne si myslim, ze dve zeny, ak si spolu porozumeju, maju vacsie sance mat dlhodoby harmonicky vztah, nez par muz+zena, ktorych rozdeluje minimalne to pohlavie a teda odlisny pohlad na svet, problemy a odlisne zmyslanie a riesenie problemov.
Alebo by to chcelo nejaky test, ze ak uz niekto takto zije, ze 2x matka / otec + dieta / deti, tak nech tie deti idu na skusku, na 1 tyzden do rodiny s otec + mama.. (a nech aj oni maju 1-2 deti) a nech potom porovnaju co a ako :)
podla mna ich nazor by mohol byt VELMI zaujimavy, bez ohladu na to, do ktoreho tabora by sa pridali, i ked skor si myslim, ze by to bolo v prospech "mojho" nazoru, uz len z principu, ze je to nieco nove a bolo by to nieco nepoznane - zaujimave (zazitok)..
a prave preto, by mal prebehnut dalsi test, ze deti z otec+mama rodiny isli do rodiny 2x otec/mama.. a nech daju nazor :)
ale nesmela by to byt mama mladsia ako 35 rokov pripade 15 rocneho, aby nedoslo ku skresleniu udajov ...
lost - ale ja nikde nepisem ze by som ta podcenoval, ze nedokazes vychovat 5 deti hoci odzajtra. ja ti verim, ze to zvladnes. ale som presvedceny aj o tom, ze potom (po tej vychove a vsetkom, co k tomu patri), by si mal iny pohlad na tieto veci. nezazlievam ti to, pred cca 20-timi rokmi som mal aj ja naivny pohlad na niektore veci a nazory "takto to urcite musi fungovat, lebo je to spravne, logicke...".
nefungovalo. zistis sam ;)
Pochopte, že koľko ľudí, toľko názorov :)
lost pekne si to napísal
A magy, k tomu vyroku, ze
rozhodne je lepsie, ak dieta vychovavaju dve zeny/dvaja muzi, ktorych vztah je bezproblemovy a harmonicky, nez ked vychovava dieta muz a zena, co sa hadaju, biju, stres, alkohol a neviem co este.
zase postradas jednu extremne dolezitu vec, malickost - ziadny par, teda okrem znasilnenia, si nezaobstara dieta v takych podmienkach, orovnavas HRUSKY a MELONY..
ak zena+zena = super vztah, zozenieme si dieta a zijeme stastne az do konca zivota
je podla teba ine ako
muz+zena = super vztah, zozenieme si dieta a zijeme stastne az do konca zivota A EHJA, jeden zacne BLBNUT..
kde mas zaruku, ze aj v tom zena+zena/muz+muz nezacne jedna/jeden blbnut ?
bavime sa tu o reg.part ako keby boli svati a bezproblemovi totalne.. a odsudzujeme muz+zena vztahy pomaly :d Magy, dufam ze to nenaznacuje nieco o tvojej sexualnej orientacii :P
Proste, kazdy jeden par, teda 99,9999% si narobi dieta KED JE VSETKO V PORIADKU.. a to co sa deje potom, to ze akeho pohlavia su potom, je uz irelevantne..
proste podla mna sa to tak porovnavat neda.. neviem ale ci chapes na co presne mierim.
Ja už radšej nič nenapíšem lebo by sa to ťažko písalo tak aby to bolo zrozumiteľné takže sorry lost. Len Ti chcem napísať, že som mal kamarátku, ktorú vychovávala len mama a spolužiaka, ktorého tiež vychovávala len mama a babka a bolo to veľmi zlé. nemusí to tak byť vždy ale vlastná skúsenosť.
Magy
no ja sa neurazam, za to oslovenie mlade uhco :D
avsak, nikdy nepodcenuj neznameho cloveka ;)
cim si si taky isty, ze by som nezvladol vychovu napr 5 deti hned teraz ?
stavime sa ? :P
so vsetkym co k tomu patri..
odvazim sa tak radikalne nadavat, lebo tiez som si nieco prezil a mam vo veci jasno (nie len tu, ale vsade inde) a uz nepatrim k ludom, co cusia a nechaju sa ovladat inymi ludmi.
Prosim vsimni si, to dvojpismenkove slovo (ci predlozku? :D) "uz" v tej predchadzajucej vete..
Mimulus
a co ak by ta vychovavala mama a babka naraz? mal som takeho spoluziaka. zije dodnes, nemyslim ze by bol na hlavu, ci dokonca sa stavim, ze by si to nikto ani nevsimol.. otec mu zdrhol ci neviem co, ked bol maly (neviem kolko mal rokov). ale v skole neekcloval, dost divny bol, dlha story, no teraz je pomerne OK clovek, proste na nerozoznanie..