Spolužiačky ma šikanujú

Zasahentocudo

Trapko jeden, nie vsade maju riaditelia a ucitelia u prdele, co sa im deje v skole. Mozno v tej tvojej druhotriednej skole to tak bolo. U nas sa za sikanu raz aj vylucilo zo skoly a vzdy sa to razantne riesilo, tak nevymyslaj tuposti.

Tutenstein_xD

Didi 2020 je mi veľmi ľúto, že zažívaš takéto situácie v škole. Oni si ani len nevedia uvedomiť, aké problémy ti môžu spôsobiť. Poslala is svoju fotku a vyzeráš úplne normálne. Však ti nič nechýba. Si rovnaká, ako všetky ostatné. Určite to treba riešiť cez triedneho profesora, riaditeľa školy a cez rodičov. Určite to nenechaj plávať. Deti sú na základnej a strednej škole hlúpe, nemusia nič dôležité riešiť a preto majú za potrebu šikanovať, ohovárať, vysmievať sa.

Nič si z toho nerob, aj keď viem, že je to ťažké. Ale opakujem, nič ti nechýba, si mladá zdravá baba, ktorá vyzerá úplne normálne. Len to treba riešiť a treba to riešiť dovtedy, dokým ti nedajú pokoj. Držím ti palce, aby sa tá šikana skončila.

Tutenstein_xD

To, že ťa šikanujú treba riešiť, ale nie tak, ako to bolo spomenuté nižšie. Bitkou nič nevyriešiš, to ti dá za pravdu každý rozumný človek. Bitkou riešia situácie len padavky a niktoši. Treba to riešiť cez triedneho profesora, riaditeľa/ku a cez rodičov. Oni si zvolajú rodičov detí, ktoré ťa šikanujú a taktiež aj ich deti a bude sa to riešiť. Ak by sa to po čase opakovalo, tak to treba znova riešiť.

BJ_2

Didi, urcite to ries, s mamou, nedus to v sebe. Mozno skuste psychologa, najlepsie by bol presun do ineho kolektivu. Problem zacina byt dnesna skazena mladez, kedysi nebola taka, teda skoro v kazdom kolektive su taki chalani a baby. Kedysi to nebolo tak rozsirene, zacalo to postupne 90tych rokoch (po pade komunizmu)

Rozhodne nepocuvaj rady tipu "nevsimaj si to". Je to velky problem, ludia by sa k sebe nemali takto spravat a zneprijemnovat si miesto, kde su nuteni chodit kazdy den, a hlavne pocas detstva a teenegerskeho veku, ked sa rozvijaju socialne schopnosti. Od toho ako to poriesis zavisi vela, ako sa potom adaptujes na "zraloci svet". Tam vonku mimo skoly je to este horsie, este horsi ludia cez co maju cez 20 a 30, a v praci si robia este horsie veci, a psychologicky sa vysachovavaju, a tam uz ide aj o to, kto skonci na ulici alebo zruinovani mimo prace, ked ma dlhy na krku, rodinu atd... urcite bojuj, nenechavaj to len tak a neries to prosim samovrazdov.
Priprav sa na tuto spolocnost, neda sa nic robit, taki zacali byt ludia, ovela horsi, ludske kreatury, ako ich ja volam. V praci to potom bude byvat este horsie, tam to bude pokracovat casto este v zakernejsej forme. Postav sa proti tomu, skus mamu, psychologa, skus modlitby a vieru v Panbozka, skus vsetko, len to nevzdaj a neber si zivot.

ajmnasikanovali

Aj mňa šikanovali, hlavne psychicky počas základnej a strednej školy. Neviem ako ti pomôcť, skús si nájsť v triede nejaký najslabší článok, teda tebe podobného človeka, aby si tam lepšie a ľahšie prežívala.
Hlavne si tú šikanu neber tak k srdcu a nepripúšťaj si to, ale hej, sama proti nejakej smečke ľudí, to je ťažko. Hlavne neblbni a nemaj nejaké samodeštruktívne, samovražedné myšlienky, už si o chvíľu na strednej škole, tam to snáď nebude rovnaké, alebo skús zmeniť aj teraz školu a v tej novej škole buď sebavedomejšia. Oni v novej škole nebudú vedieť čo si zač, prihováraj sa, nedávaj sa do tej polohy outsiderky už hneď od začiatku a sama.

Veľa šťastia a nech sa ti darí

Riia

Didi, zdover sa doma mamine alebo tatinovi, mas taku moznost? Oni ti iste pomozu. Alebo pani ucitelka v skole? Aj jej by si o tomto mala povedat, nech sa to zacne riesit.
A ak ti mozem napisat z vlastnej skusenosti, aj mna sikanovali, nic si z toho nerob. Dnes mas inu povahu, si tichsia, uzavretejsia a automaticky si ludia najdu dovod ublizovat. Na tebe nie je nic zle, neber si tie ich reci k srdcu. Viem, ze sa to lahko pise... :/ Keby mozem, idem za nimi a dam im riadny vyprask, hlupaniam nevychovanym!! Neviem, kde sa v dnesnych detiach berie tolko zlosti. Mam taky pocit, ze cim su deti viac materialne zaopatrene, tym su nevychovanejsie a namyslenejsie, cest vynimkam.
A este tak pomimo :(, nevesaj svoje fotky len tak na nejake forum.. :/

Didi2020

Och dievčatko to mi je hrozne ľúto:( Povedala si už otom mamine čo ti robia?Verim že ti pomôže:( Nebolo by možné prestúpiť od septembra na inú školu?:(