... prosím vás spolužiačky ma šikanujú!!! neviem čo mám robiť... niesom ani najchudšia... ale o to nejde, v triede som skôr tichšia.. a preto vidia že im nič nepoviem a preto ma šikanujú.. už naozaj neviem čo mám robiť.. som v 7 triede ... :(
Spolužiačky ma šikanujú
vie mi niekto vysvetlit, preco sa zenske zgrupuju do bandy a sikanuju aj v praci, dospele zenske?? nechapem, ako sa take dospele zeny mozu na seba rano pozriet do zrkadla
to karate by sa mi bolo v skole zislo, mali sme v triede take kravy, tym by bolo treba dat riadne po hube vtedy
Ahoj tak rozhodne maju pravdu ostatny v tom ze si to netreba dat,nakolko mna sikanovali v robote.Bola som tercom viacerych zien...bolo to hrozne...sama v novej praci nikoho som nepoznala.Snazila som sa byt mila, pomahat..namiesto toho zosmiesnovanie,ohovaranie...a o majstrovi ani nevravim...fakt treba si vazit samu seba a lutujem doteraz ,ze som sa nevedela obhajit zastat si seba,keby sa to ma vzopaknout tak kazdy si vypocuje co mala na srdci.Doteraz si to vycitam,len je tazko bojovat proti bande...Napr.ked si z teba spravia srandu ze si pokazila material pri opracuvani ze neviem kolko tisic eur a nakoniec tak nebolo..
Tak ďakujem a vojnová sekera je zakopaná :)
Magy- to amen si ako myslel, že mám pravdu či nie?
Ono väčšinou šikanujú tí, ktorí trpia nejakým skrytým komplexom menejcennosti. Zdravo sebavedomý človek nemá za potrebu niekoho šikanovať skôr pomáhať tým slabším.
Ja by som mozno napisala nieco k tomu, ako sa nestat sikanovanym. Dieta si to casto ani mozno neuvedomuje, ale chce byt sikanovane, potrebuje niekoho, kto ho bude riadit. Ale ako vravim, same si to neuvedomuje. Casto to davaju najavo sposobom celkom zvlastnym a to tak, ze povedia spoluziakovi: nechaj tak, ja to upracem; alebo doniesol som ti desiatu; pockaj ja ti tu snurku zaviazem; atd. Vlastne sa mu podsuva ako vhodny objekt na sikanu. Ked uz sa stane dieta tercom sikany, bodne naucit sa s plnym vyrazom rozhodnosti naucit hovorit nie. V tej skupinke bab je urcite nejaka "veduca". Mozno by som najblizsie splechla do oci tym jej "podriadenym". ci nemaju vlastny rozum, ked sa potrebuju nechat ovladat jednou manipulatorkou. V ziadnom pripade vsak neopustaj kolektiv. Zdover sa ucitelke. Nemusi to byt triedna. V kazdom pripade, dieta ma pravo na bezpecne prostredie na ucenie. Takze to budu musiet riesit. Myslim, ze ti chyba dovera samej v seba.
arman - mozem len potvrdit na vlastnej skusenosti, ze to co si napisal, funguje. viac tu:
www.zdravie.sk