Prečo sa tí normálni ľudia boja depresívnych ľudí?
Strach z depresívnych ľudí
A vôbec, kúp si pozitívne knihy a začni konečne na sebe makať.
Mimulus, chcem, aby tvoja kniha mala happyend - teda tvoje vyliečenie. Inak tá kniha nemá zmysel. Naozaj nikoho nebaví čítať o tom ako je všetko na p..u.
Mimulus a ešte jedna vec, ktorú asi potrebuješ pochopiť. Čo je vlastne depresia? Depresia rovná sa pokles..a to pokles životnej sily v prípade depresie u živého organizmu. A ak sa chceš teda cítiť lepšie, musí nastať opačný proces a to je nárast. A k nárastu dochádza iba budovaním pochopenia a nie ľutovaním sa, neustálym opakovaním...som depresívny, som depresívny..šak si a čo??? Tak sa vzchop a prestaň sa s tým dokola zapodievať. A ešte aj knihu o tom písať. Omg...veď ti donekonečna vypisujem, mysli na niečo iné a nie, furt len depresia, depresia. Neuveriteľné čosi. :o))) Ja netvrdím , že je toto ten najkrajší svet..že tu žijú tie najlepšie bytosti Univerza, opak je pravdou, ale keď už sme sa tu vyskytli, tak si to tu aspoň užijeme, nie? :o)))
Ľahké je odsúdiť!!Tto sa prestanem baviť s človekom len preto, že niekto - btat, priateľ, hocikto na kom mi veľmi záleži ma depresiu? Lahke je odsusidt, zavrhnut!!! A co tak pomôcť. Nie všetci trpeli depresiou predtým. Dnes som zdrava, zajtra uz nemusim byť. Je jedno či depresia, rakovina. Zato predsa nezavrhnem, človeka len preto, že má depresie. Je to choroba tejto doby a nikto si ju nevybral dobrovoľne. Nesuhlasim, neodvrhnem cloveka predsa, ked chce byt v zlych chvilach sam, beriem, ale urcite neprerusim s nim styky. Len Kvôli tomuto.
mimulus, nebud taky vztahovacny
Mimulus, ale to je predsa úplne jednoduché. Jediná cesta je zväčšiť duchovnú silu a to sa deje pochopením. A to tak na jednej ako aj na druhej strane, u optimistov a aj u depresívnych. Optimisti sa musia naučiť , ako si ten svoj optimizmus udržať a depresívni sa majú naučiť zvládať samých seba. Vieš, možno sa sem títo ľudia zrodili, lebo sem šli za vôňou niečoho pre nich tak príjemného a tak by som skôr trvala na povinnosti tých silnejších stáť si pevne na svojom a nedať sa rozbiť tými slabšími, pretože tí depresívni takí sú. Zrodili sa sem v nádeji, že tu je krajší svet a nejak ho tu nenachádzajú...:o) Tak jediná cesta pre nich je pochopiť, že to príjemné musia budovať sami v sebe. Že to im žiadny svet nezabezpečí, ani kamaráti, ani príroda..nikto. Môžu tomu silne napomôcť, ale to podstatné si musí odmakať každý sám.
Veď sa už rozvadzas nie? Depresia sa nemá rozvíjať ale likvidovat. Chod sa liečiť a nie písať knihu. Inak mne nepripadas depresívne, skôr psycho.
zewa no asi to tu nepadlo na úrodnú pôdu. Depresia je infekčná choroba, ktorá druhých ľudí zabíja a my nemáme nárok na nič ani na normálny život, ani na priateľov, lásku a ani na radosť. Asi sa po týchto príspevkoch prestanem stretávať so svojimi priateľmi a mal by som na nich zabudnúť nie?
A ešte niečo - človek ktorý trpí depresiou nemusí byť negatívny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To len tak na okraj ale ďakujem všetkým ktorí mi to tu vysvetlili. Ďakujem Vám, už som pochopil, že nemôžem mať priateľov, lásku, rodinu, pretože sa z nich stanú depresívny ľudia. Vrelá vďaka. Ináč viete čo sa stane ak sa stretnú dvaja depresívny ľudia? Môže byť z toho ešte väčšia depresia a myslím, že toto nebola najlepšia rada aby sa depresívni ľudia stretávali len s depresívnymi.
Asi preruším všetky kontakty s priateľmi a najlepšie bude ak sa rozvediem.
no asi takto, keď mám depresiu, aj tak chcem byť len sama, nechcem tým nikoho zaťažovať, prípadne ak sa potrebujem s niekým rozprávať, mám na to speci ľudí, ktorí dokážu pochopiť veľa vecí. A tak isto to je aj u mňa, keď mám dobrú náladu, tak počúvať sťažnosti depresívnych ľudí sa mi nechce, ale pokial príde niekto, na kom mi naozaj záleží, tak ho nikdy neodstrčím a zostanem s ním/ňou hoci aj preplakať noc pri víne.
no ved to je jasne, hlavne ked cela kniha sa da zhrnut do 1 vety :D