Kamarátka na chudnutie

slnecnica

ahojte
dnes:
prazenica, bez slaniny:-)+pecivo
mixnute jahody+banan+kiwi
obed to, co vcera
mozarela s paradajkami, oliv. olejom a bazalkou
Namocila som cicer, zajtra bude falafel, nebudem ho vsak vyprazat, ale upeciem v rure, tesim sa, oblubene jedlo

slnecnica

R: pečivo s medom, kava
O: zeleninova pol+maso na samp+ryza
V: cotagge+zelenina
voda s matou, zazvorom a citronom

Ok, tak poslucham, pecivo len doobeda. Aj ja mam velmi rada polievky, preto som sa pytala ako je to s tou smotanou-mlieko ma nenapadlo :-) tiez si chodim capovat, to, co predavaju v obchodoch si rovno mozem nacapovat z vodovodu.
Odpovedam, ten olej by mohli mat aj v DMke, skusim pohladat a pouzivat na pecenie.

odpovedam

najdes v bio obchodoch, ale pytaj si kuchynsky, kozmeticky je tiez aj na varenie, ale je o dost drahsi. no jeho chut ani citit nebudes. je jemny. no ja casto neodolam a jem ho len tak... je to v podstate maslo. ale vyborny je ;-)

kilecko

Mimma ty sa moc s polievkami nekamaratis to ja polievky milujem ,kapustova,fazulova ,gulasova ,struckova ,sosovicova,brokolicova,vajcova,mliekova ,kuracia atd......
Ale inac papas dobre a zdravo.

odpovedam pozrem ten olej normalne ho kupim v potravinach ci v nejakom specialnom obchode ,len ci mi bude chutit ,ale kokosova tycinka mi chuti hi hi to na odlahcenie .

odpovedam

kilecko, sprazeny transtuk je karcinogenny, naozaj to nejedz. takisto rastlinne oleje z potravin su rafinovane, bohuzial nemaju nic s dobrymi tukmi. vyskusaj niekedy naozaj ten kokosovy, liter stoji okolo 7-8€ - kuchynsky - myslim, ze ta cena sa da v pohode uniest. netreba ho davat malicko, dokonca sa nemusis bat ho pouzit znova, kedze sa nespaluje a ma stalu strukturu.

Tradicne masielko je zdrave, ani mne sa dakedy nechce cakat na roztopenie. Ale v podstate ja ho nedavam na pecivo, kedze pecivo nejem. Margariny a stuzene rastlinne tuky (rama, veto, flora atd) su zlo. takisto priemyselne spracovane tuky.

Pritom zdrave tuky su klucove na chudnutie a zdravy zivot. takze tradicneho masielka sa neboj, ale nesprazaj ho ;-)

kilecko

Odpovedam ,prosim Ta aky mas nazor na MASLO to akoze prave co sa uz v dnesnej dobe ani nemoze povedat ,alebo na margariny .Mne sa nechce cakat kym si dam von z ladnicky maslo a ono zmakne ,aby som si ho mohla natriet na chleba ,to radsej volim margarin ,ale co najviac percent tuku tie light fuj tie nemusim .Aj mlieko som sa naucila chodit capovat do automatu to je mliecko mnam a nie ta biela voda v obchodoch co sa na mlieko len hra.

A priznam sa olej lanovy ,hroznovy ani kokosovy som vzivote nemala a nepouzila ja tak slnecnicovy a olivovy .

Ale slize tvarohove je dobre poliat masielkom sprazenym az tak zdravo ja zas nemusim zit .

odpovedam

baby, v ziadnom pripade maslo nesprazujte, menite ho na najhorsiu formu tuku. samotne masielko je velmi zdrave, ale akonahle ho zohrejete, je zle... pouzivajte oleje, ktore nemenia strukturu spalovanim - kokosovy, hroznovy, lanovy... ja pouzivam prve dva....