Zmenilo sa nieco?

Príspevok v téme: Zmenilo sa nieco?
Tattjana

Dievcata, zmenilo sa nieco v spravani vasho partnera, ked ste cakali dieta?
Priatel ma 32, ja mam 29, pozname sa rok, asi 3 mesiace spolu byvame. Od zaciatkku nasho vztahu som od neho pocuvala, ze je pripraveny na vazny vztah, ze uz chce rodinu a usadit sa.Teraz sa nam trochu neplanovanie podarilo babatko. Aj ked to bolo necakane a trochu sme boli zaskoceni, povedali sme si, ze uz predsa mame svoj vek, ze sme pripraveni na rodinu, ze to nebude problem.
Ja som nikdy nebola ten typ, co chodi po baroch a diskotekach, hoci z casu na cas som sa isla takto odreagovat. Ale teraz v tomto veku ma to uz nebavi a s pripravou na prichod babatka sa mi zacal pacit taky ten "rodinny" zivot. Jasne, ze raz za cas si aj vyjst s priatelmi, ale uz nie flamovat do rana atd. Priatel je trochu opacny typ, spolocenskejsi, stale vyhladava novych a novych kamaratov a patricne im aj venuje cas. Doteraz mi nijak nevadilo, ked ho to bavi, tak je to ok, ja som ina, tak nebude len pri mne sediet. Ale teraz ked cakame babatko, myslela som, ze sa tak nejak "preorientuje" na ten rodinny zivot. Ale akosi ani nie. Potrebujeme urychlene riesit byvanie, lebo v garsonke na 4. poschodi bez vytahu s dietatom si to neviem predstavit. Ale podla neho to ma cas. Stale hovori, ze sa musi pustit do nejakych fusiek, lebo budeme potrebovat teraz peniaze, ked budem na materskej, ale zatial je to pri slovach. Namiesto riesenia nasich problemov, riesi skor problemy svojho brata s naburanym autom, problemy kamaratov atd. Co je sice pekne, ze im pomaha, ale myslim, ze uz prisiel cas trocha sa venovat aj vlastnej rodine.
Zmenilo sa nieco u vas, ked ste cakali dietatko? Zacal sa partner viac venovat rodine, alebo to ostalo po starom - kamarati, akcie, atd? Ako ste riesili, ked ste s niecim neboli spokojne?

doubledog

to vies, muz to ma v tejto situacii ovela tazsie nez zena - vy ste v tomto riadene instiktami a hormonmi.

ale pre muza je takato zivotna zmena uplne prevratna, nie je hormonalne riadena, musi sa s nou vysporiadat inak, proste musi aktivne na sebe pracovat a niekto mu v tom musi pomoct (idealne rodicia, na tehotnu manzelku sa spolahnut povacsinou nemoze).
tak sa necuduj, ze to nejde hladko a bud trochu tolerantna a napomocna.
ked budes cakat, ze sa "zmeni", tak mozes zazit sklamanie.

Agnes999

Cukkor: v tom mas uplnu pravdu! Cakat, ze ked doteraz behal po baroch a kamarati boli u neho na prvom mieste, ze sa zrazu smahnutim carovneho prutika zmeni len preto, ze otehotnela je naivne. Niektori chlapi nedozreju nikdy, niektori neskor. Ako to bude s tymto, to naozaj nemozeme vediet a to ty Tattjana uvidis az casom. Mozno sa prisposobi a zacne sa chovat zodpovednejsie, mozno pre neho budu stale na prvom mieste kamarati, jeho rodina (teba do nej nepocita) a bude pomahat vsetkym len nie vam. Dost takych chlapov beha po svete. Velmi divne, ako niektori muzi beru svoje manzelky ci partnerky, s ktorymi maju dieta, ako nejake cudzie osoby, ktorym predsa nebudu pomahat a prisposobovat sa im. Rodina u nich navzdy zostane len jeho mamicka a surodenci.

Cukkor

jedna vec ma u zien vzdy znova a znova udivuje: chlapi su podla nich lahkomyselni a nezodpovedni a ony kludne "zodpovedne" vlezu s takym chlapom do vztahu a "zodpovedne" otehotneju. a potom ocakavaju vyriesenie situacie od toho nezodpovedneho chlapa a cakaju, ze odrazu sa zmeni na superzodpovedneho. no to je fakt divna logika.

GoFruit

Nahodne Dadula, dobre si napisala. Nevidim tam nic urazlive ani chvalive, al to je jedno. Ja chcem len povedat, ze clovek nikdy nevie, ako sa muz po porode zachova. Ja som si bola mojim partnerom ista, bol zodpovednym muzom ale po porode boli prve 2 mesiace peklo. Porod ho sokoval, nezvladol to psychicky, syncek stale plakal, muz to nezvladal. Zial, sme nemali pomoc od rodicov, cize sme na to boli uplne sami a muz zaskratoval a chcel nas opustit. Nastastie ale sme sa porozpravali a vysvetlila som mu jeho chovanie, ze sa chova zbabelo ako jeho otec, ktory sa onho nestaral a manzel si uvedomil veci a odvtedy je z neho taky dobry tatinko ako maloktory, este raz, sme uplne sami, bez rodicov a stara sa krasne o synceka.
Tym ale nechcem povedat, ze ked mas nezodpovedneho partnera, ze sa zrazu zmeni, nie. Treba praveze hladat takeho, o ktorom si si ista, ze s nim chces mat dieta, lebo ma tie a tie vlastnosti. Tolerovat dake vlastnosti s tym, ze sak sa uvidi, je nezodpovedne. Ale to je len moj nazor. Teraz uz je to aj tak jedno.
Inac myslim si, ze 32 r je uz taky vek, ze uz ked sa dieta prihodi, tak by sa mohol chlap uvedomit.
Prajem ti vela stastia, snad spravnymi slovami a cinmi vzbudis zaujem svojho partnera na rieseni rodinnych zalezitosti.

Dadula56

Aisha, nesla som porovnavat, chvalit sa a podobne. Je jasne, ze Tatjana sa uz nemoze rozhodnut babo nemat, lebo je uz tehotna a teda jej nijako nepomoze mudrovat co mala. Ak si vsimnes moj prvy prispevok bol zamerany na to, ze som pisala, ze partnera iba tehotenstvo partnerky nezmeni(lebo toto autorka chcela vediet v povodnom uvode do temy). Ze sa moze stat, ze na to bude sama, ci uz s nim alebo bez neho, lebo on sa zatial neprejavuje uplne na 100% zainteresovany do zmeny situacie, ktora nastala. Ale koniec koncov, vela zien je na dieta samo a da sa to zvladnut, tiez si mozu rozdelit povinnosti rozne, tak aby ona sa nemusela naozaj o nic ine starat iba o dieta.
Druhy prispevok bol priamo odpoved na otazku Tatjany, ked sa ma pytala, cim som si ista. Co tiez neznamena, ze sa chvalim, pretoze je to len jedna oblast vztahu, kde som si ista. Tiez mame svoje problemy, nemusime spolu skoncit naveky, taka naivna nie som, ale viem, ze v pripade dietata by partner bol zaineteresovany noazaj naplno. Ten druhy, ktory teba poburil, by som ani nenapisala, ak by sa ma Tatjana nepytala. A nepovazujem sa za normu, je vela zien, ktore az taku podporu partnera nepotrebuju, to uz tiez bolo napisane(ze by ludsto vyhynulo, keby mal kazdy moj pristup), ja viem, ze by som ju v tom pripade potrebovala, preto som pisala, co som pisala.Jednoducho ten dovetok bol pohlad do mojho sukromia, ktory som si asi aj mohla odpustit, nie je dobre vytahovat sukromie :)Takze ber to tak, ze som napisala len "ano, som si v zivote niecim na 1000% ista".

Aisha5

Mr. Silvuska, mne sa nepaci, ked je clovek v tazkej situacii, ci uz svojou vinou, alebo nie a pride niekto a este mu zacne vycitat, ze mal si to zariadit inac. To je to najposlednejsie, co clovek v takej chvili potrebuje. V takych chvilach kazdy potrebuje podporu, alebo dobru radu, nie vycitky. A ta jej odpoved jednoznacne takto vyznela.

Mrska Silvuska

Aisha - to som rada. Len som nepochopila tvoje ostre slova na adresu Daduly, nemam z jej komentov pocit, ze by porovnavala, obvinovala, inak skodila.

Lulu2011

moj partner nebol nikdy barovy typ, takze sa nic nezmenilo, pomahal mi so vsetkym, aj pomaha, drzim ti palce, aby ho ta zodpovednost chytila, tym, ze chce ist na fušky nevidim nic zle, ked vas chce zabepecit a ostatne sa snad upravi

Aisha5

Mila Mr. Silvuska. Zijem v zahranici este v EU a som vydata uz 7 rokov za uspesneho inteligentneho a zodpovedneho muza - je cudzinec. Som maximalne spokojna a nikomu nikdy nezavidim. Takze tvoje ospravedlnenie je na mieste. :)