Dievcata, zmenilo sa nieco v spravani vasho partnera, ked ste cakali dieta?
Priatel ma 32, ja mam 29, pozname sa rok, asi 3 mesiace spolu byvame. Od zaciatkku nasho vztahu som od neho pocuvala, ze je pripraveny na vazny vztah, ze uz chce rodinu a usadit sa.Teraz sa nam trochu neplanovanie podarilo babatko. Aj ked to bolo necakane a trochu sme boli zaskoceni, povedali sme si, ze uz predsa mame svoj vek, ze sme pripraveni na rodinu, ze to nebude problem.
Ja som nikdy nebola ten typ, co chodi po baroch a diskotekach, hoci z casu na cas som sa isla takto odreagovat. Ale teraz v tomto veku ma to uz nebavi a s pripravou na prichod babatka sa mi zacal pacit taky ten "rodinny" zivot. Jasne, ze raz za cas si aj vyjst s priatelmi, ale uz nie flamovat do rana atd. Priatel je trochu opacny typ, spolocenskejsi, stale vyhladava novych a novych kamaratov a patricne im aj venuje cas. Doteraz mi nijak nevadilo, ked ho to bavi, tak je to ok, ja som ina, tak nebude len pri mne sediet. Ale teraz ked cakame babatko, myslela som, ze sa tak nejak "preorientuje" na ten rodinny zivot. Ale akosi ani nie. Potrebujeme urychlene riesit byvanie, lebo v garsonke na 4. poschodi bez vytahu s dietatom si to neviem predstavit. Ale podla neho to ma cas. Stale hovori, ze sa musi pustit do nejakych fusiek, lebo budeme potrebovat teraz peniaze, ked budem na materskej, ale zatial je to pri slovach. Namiesto riesenia nasich problemov, riesi skor problemy svojho brata s naburanym autom, problemy kamaratov atd. Co je sice pekne, ze im pomaha, ale myslim, ze uz prisiel cas trocha sa venovat aj vlastnej rodine.
Zmenilo sa nieco u vas, ked ste cakali dietatko? Zacal sa partner viac venovat rodine, alebo to ostalo po starom - kamarati, akcie, atd? Ako ste riesili, ked ste s niecim neboli spokojne?
Zmenilo sa nieco?
..nemyslim si, ze dadula porovnavala, resp. chvalila sa....skor som jej koment zobrala ako koment na to, ze ked uz dieta, tak rozmyslam s kym. A ano, stat sa moze aj skor, nez obaja to dieta chcu, no pokial som s niekym kratko, tak premyslam, ako "zabranit" tomu, aby som otehotnela hned a šup, vcera bolo neskoro...mozno sa mylim, ale mila Aisha, mne to pride ako zavist z tvojej strany voci Dadule. Zavist v zmysle, ze niekto ma to, co ma malokto, mozno ani ty nie. Ak sa mylim, ospravedlnujem sa.
aj ked je diskutabilne, kolko je kratko/dlho vo vztahu, aby sa to posunulo smer dieťa...
a na to, ze partner Tattjany ma 32 rokov mi pride tak trochen nezodpovedny...pritom v jeho veku by uz mohol byt znormalizovany:-)
dadula, ved oni to dieta este neplanovali. Tak stalo sa. V takych pripadoch treba riesit co dalej a nie skodorastne sa porovnavat a obvinovat, akeho vynikajuceho partnera mas ty a akeho si nasla autorka prispevku...
Ano, mam 1000% istotu vo svojho partnera, co sa pripadneho rodicovstva tyka a veci s rodicovtsvom suvisiacich ako je zabezpecenie dietata a schopnost sa o dieta postarat. Inak by som nad detmi ani neuvazovala, ak by som toto nemala.
...vidim to tak, ze najskor ostanes na vsetko sama (aj keby ste zili spolu)
so splodenim :D pre pana jana!
pisem styri veci naraz a potom taketo "yntelygentne" hrubky :D
Tattjana, presne tak, 100% istotu mas iba v tom, ze raz zomries :D
A keby kazda zena so splodenym potomka cakala na 100% istotu od chlapa, asi by ludstvo vymrelo :D
Dadula56 - Ty uz si niekedy v zivote v niecom mala 1000% istotu? ;)
deniki - Plany s valstnym domom alebo bytom sme mali predtym. Chceli sme sa trochu financne rozhybat a bud kupit byt alebo stavat dom. Teraz sa nam to trochu skomplikovalo a to financne "rozhybanie sa" bude zrejme trvat dlhsie. Ja by som to asi riesila vhodnejsim podnajmom - zatial.
Tatjana, nehnevaj sa, ale to nie je o tom, ze sa partner ma zmenit, ked zena caka dieta...ak cakam dieta, tak s partnerom, ktory uz predtym sa spraval tak, ze mam istotu, ze je 1000% opora pre mna a dieta, ze celu situaciu zvladne a ze ju sam od seba chce zvladnut a riesit bez toho, aby som musela nieco nakazovat a do niecoho ho hybat. Tvoj partner taky nebol predtym, je naivne ockavat, ze zrazu bude. Mozno dozreje neskor.
Tak to je potom lahsie najst ine ubytovanie. Vezmi iniciativu do vlastnych ruk. Kup si noviny s inzeratmi, zakruzkuj inzeraty s bytmi, ktore by vam vyhovovali aj po financnej aj po praktickej stranke. Este taky jednoizbovy byt je financne prijatelny, vacsinou sa tie ceny podobaju cenam garsoniek. Obvolaj tie byty a priatela postav pred hotovu vec. Povedz mu, pozri nasla som taky a taky byt, povedz mi svoj nazor... A on sa uz potom sam chyti. Podla toho co pises, nieje to zly chlap, ale niekedy zrejme (neviem) potrebuje jemne dotlacit.