Zmenilo sa nieco?

Príspevok v téme: Zmenilo sa nieco?
Tattjana

Dievcata, zmenilo sa nieco v spravani vasho partnera, ked ste cakali dieta?
Priatel ma 32, ja mam 29, pozname sa rok, asi 3 mesiace spolu byvame. Od zaciatkku nasho vztahu som od neho pocuvala, ze je pripraveny na vazny vztah, ze uz chce rodinu a usadit sa.Teraz sa nam trochu neplanovanie podarilo babatko. Aj ked to bolo necakane a trochu sme boli zaskoceni, povedali sme si, ze uz predsa mame svoj vek, ze sme pripraveni na rodinu, ze to nebude problem.
Ja som nikdy nebola ten typ, co chodi po baroch a diskotekach, hoci z casu na cas som sa isla takto odreagovat. Ale teraz v tomto veku ma to uz nebavi a s pripravou na prichod babatka sa mi zacal pacit taky ten "rodinny" zivot. Jasne, ze raz za cas si aj vyjst s priatelmi, ale uz nie flamovat do rana atd. Priatel je trochu opacny typ, spolocenskejsi, stale vyhladava novych a novych kamaratov a patricne im aj venuje cas. Doteraz mi nijak nevadilo, ked ho to bavi, tak je to ok, ja som ina, tak nebude len pri mne sediet. Ale teraz ked cakame babatko, myslela som, ze sa tak nejak "preorientuje" na ten rodinny zivot. Ale akosi ani nie. Potrebujeme urychlene riesit byvanie, lebo v garsonke na 4. poschodi bez vytahu s dietatom si to neviem predstavit. Ale podla neho to ma cas. Stale hovori, ze sa musi pustit do nejakych fusiek, lebo budeme potrebovat teraz peniaze, ked budem na materskej, ale zatial je to pri slovach. Namiesto riesenia nasich problemov, riesi skor problemy svojho brata s naburanym autom, problemy kamaratov atd. Co je sice pekne, ze im pomaha, ale myslim, ze uz prisiel cas trocha sa venovat aj vlastnej rodine.
Zmenilo sa nieco u vas, ked ste cakali dietatko? Zacal sa partner viac venovat rodine, alebo to ostalo po starom - kamarati, akcie, atd? Ako ste riesili, ked ste s niecim neboli spokojne?

deniki

Vy ste v podnájme a ako chcete vyriešiť bývanie? ešte k tomu teraz, ked budete potrebovat peniaze pre malé?

Chcete si kúpit byt? Alebo postaviť dom? Či čo? Čo chceš od svojho nastávajúceho manžela?

2bodka

Tattjana, tak pre zaciatok by stacilo najst si garzonku, kde je vytah :)
Mozno to nebude az take dramaticke ako pise Cukkor, jednoducho chlapi dozrievaju neskor a kedze to babo nenosia v bruchu, ani ho nerodia, nemusia si hned uvedomit, ake vsetky zmeny tym nastanu. Ja si ale myslim, ze si to velmi rychlo uvedomi, ked bude babo na svete :)
Pre zaciatok si najdine nieco s vytahom, aby si sa nemusela potom namahat s kocikom po schodoch a ostatne si myslim, ze pride postupne. Hlavu hore a mysli pozitivne, to ti teraz prospeje viac ako obavy :)

Aisha5

A to ty akoze tehotna chodis po schodoch na stvrte poschodie??? Tak to si teda neviem predstavit, ked budes v deviatom mesiaci, ved vtedy sa zena ledva hybe. Ta garsonka je vasa, alebo ste v podnajme?

Tattjana

Deniki - Ja som chcela, aby sme to riesili spolu. Al eon si vraj potrebuje najprv usporiadt financie a potom budeme pokracovat. Na jednej strane je hrdy a neprijal by pomoc, na druhej strane s tym sam bude mat problem.

Tattjana

Cukkor- S tym, ze si asi nevie predstavit, co ho caka mas asi pravdu. Uz vo viacerych situaciach som si vsimla, ze vsetko vidi zjednodusene a treba mu poukazat na ostatne moznosti, ktore sa mozu vyskytnut v danom probleme. Podla mna to takto berie aj s dietatom. Jeho brat ma 2 dcery a isty cas byvali vsetci v rodicovskom dome a priatel sa dost chvalil tym, ze im s nimi pomahal. Cize ked som mu povedala, ze som tehotna, povedal, ze to zvladne. Dokonca ma poziadal o ruku, takze nebojim sa toho, ze by nas opustil. Len asi si celkom realne neuvedomuje, co nas caka a co vsetko musime zariadit. V ostantych veciach je dost sikovny a rozumny, tak som myslela, ze aj v tomto nejak tak "dozrie". Ale teraz neviem.

deniki

Cukkor to nenapísal zle, ale nemusí to tak byť...

Je pravda, že to závisí od povahy človeka , určite nie od veku.
Možno si ešte neuvedomuje čo sa okolo neho deje, a až keď uvidí to bábo, hneď sa zmení postoj k tebe a k malému..
Ak nie, tak potom to už bude naozaj na sračky..

A to bývanie si musíte nejak poriešiť spolu obidvaja, nie len on, alebo iba ty. SPOLU

Cukkor

podla mna sa tvoj priatel nezmenil, je taky ako predtym, len predtym si si to ty neuvedomovala, lebo nebolo treba riesit prakticke veci.
ak je pravda co pises nedavam tomu velku sancu, lebo je fakt, ze ked uz si v tom, tak byvanie a ekonomicke zalezitosti treba riesit urychlene. zo spolocenskeho cloveka neurobis smahom ruky rodinny typ, ale aj spolocenski ludia by mali mat potrebnu davku zodpovednosti. toto ze riesi problemy inych znamena, ze do riesenia vasho problemu sa mu velmi nechce. ktovie, ci vobec rata s tym, ze s tebou po porode ostane. v garsonke s placucim deckom, dvaja nervozni mladi rodicia - no nic moc, to ti poviem rovno.
podla mna on na toto neni vobec pripraveny a ani si to nevie dost dobre predstavit co ho caka. a keby si mu to nejako plasticky vysvetlila, skor sa zlakne a zdupka. no skratka- ako som napisal - nevidim to ruzovo.