Bojove plemena?

Príspevok v téme: Bojove plemena?
lost

Hehe, prave citam ze "Aj na zapade poznaju bojove plemena"
retardi..
ak na zapade budu skakat do zumpy, budu aj nasinci?

kazdopadne, posielam na zapad hnoj, nie kvety.

k pointe

Ak sa narodi napr doberman, on nemoze za to ze sa narodil ako doberman, ale je automaticky oznaceny za nebezpecneho.

Pytam sa, mozem ja teda oznacit roma/cigana za nebezpecneho a obmedzit ich pohyb na uzemi ? Tj. vykastrovat ich a zakazat ich?

To by ma zaujimalo, ci by sa do tejto debaty pustil macher co ma v lsovniku BOJOVE plemeno..

Ihned by som naucil svojho pudla zopar peknych hmatov, a potom mozeme debatovat :D

dadadaggg

Sama mam stafforda, plne socializovaneho, do 4 rokoch bol v pohode, hraval sa so psami, detmi, behal bez voditka, kosika...az kym na neho nezavrcal jeden pes. Najprv sa onuchavali, krutili chvostami, v tom cuvac zavrcal, vyceril zubiska a moj sa do neho pustil. nastastie ten cuvac utiekol a jeho majitelka zachytila toho mojho za obojok(nestastie ho poznala ako mazla, tak sa ho nebala chytit, co sa jej dodnes cudujem)... Ten moj bol vzdy submisivnejsej povahy, napr. pri hrach - ostatne psy po nom skakali, kusali ho a on nic. preto som vtedy zostala velmi prekvapena, zarazena, vystrasena... Od vtedy sa moze uz len s fenami, so starymi znamymi, ale pri novych psoch je v strehu(poznam, ked to ide na neho) a radsej s nim bocim... Do kontaktu so psami sa ho uz bojim pustat, ked niekto nastojci, ze nech sa aspon onuchaju, tak vzdy mu pred papulu dam svoju ruku, v domneni, ze mna nepohryzie(samozrejme odtrenovane strkanim ruk do misky, ked zerie a pod.)
Bojove psy lubim, bojujem, za ich prava, ale su trosku nevypocitatelne, preto by ich mali vlastnit ludia, ktori uz nejakeho psika v minulosti mali a su zodpovedni... Lebo aj ked mu date najlepsiu vychovu, moze raz prist skrat a vtedy je pes v tranze- ani obraz, ani zvuk...

orol

-Sibírskeho haskyho vyšľachtili špeciálne pre prácu v záprahu
-slovenského kopova vyšľachtili špeciálne pre poľovnícke účely ( durič, atď )
-nemeckého vlčiaka vyšľachtili špeciálne pre služobnú prácu ( odhaľovanie trestnej činnosti atď )
-bulmastifa vyšľachtili špeciálne ako strážneho psa na boj a na prenasledovanie pytliakov atď...

Magy

lost - za prve a najme - hlavny rozdiel je v zakonoch, ktore reflektuju na principialny rozdiel medzi clovekom a zvieratom. obe situacie sa riesia uplne inak, ak ta napadne clovek alebo zviera.
clovek je z podstaty svojej inteligencie zodpovedny za svoje ciny (neratam tych, ktori boli svojpravnosti zbaveni), zviera nie je. alebo si zazil, ze by psa ci macku postavili pred sud kvoli tomu, ze niekomu ublizili a potom zavreli na 5 rokov odnatia slobody??

tzv. bojove plemena mas napr. tu:
www.bojovipsi.wbs.cz

mimochodom, nikdy som nevidel, nezazil a dokonca ani necital o tom, ze by napr. taka kolia niekoho napadla, alebo bola agresivna len sama od seba. o psoch typu "bull" to citam pravidelne. znova opakujem - vyplyva to z ich povahy a genetiky, ziskanej slachtenim, krizenim atd. podstatou k rozlisovaniu, ci je plemeno psa "bojove" alebo nie je teda jeho zakladna povaha. co s nou pri vycviku spravis, je vec druha. mozes tu agresivitu v nom usmernit spravnym smerom (ale nikdy nie uplne utlmit alebo znicit), alebo ju este posilnit.
z mierumilovnej kolie vdaka jej prirodzenym povahovym rysom krvilacnu selmu nespravis nikdy.
pudla mozes vycvicit k agresivite, ak to budes robit zamerne. ale presne o to tu ide. musi ist o zamer. u bojovych plemien ani nemusi ist o zamer, oni budu agresivni a nebezpecni aj bez akejkolvek vychovy, sami od seba. pochopil si ten rozdiel ci ti mam nakreslit rgb graf???

hviezda01

raz som niekde citala,ze neexistuju bojove plemena psov...to ludia z nich urobili bojovych,kazdy pes je taky,ako si ho majitel nauci..

lost

Ale mne je suma fuk ci ma chyti pes, alebo kakaovy psychopat, ublizit dokazu obaja nie?
Tak by bolo logicke, ak by aj toho kakaoveho zakazali..
Psa je este lahsie spacifikovat ako kakaoveho..
A vid - ani oni sa nedaju prevychovat..

Cize chore to nie je. Ide o matematiku. Zautocit moze pes, macka, kakaovy, slon, biely.. a pes ma isto menej sil ako kakaovy, alebo biely, lebo on moze mat noz, zbran, macetu a podobne...

Takze o com je ta tvoja kritika ? Moze ta pes znasilnit ?! haha, asi tazko, moze ta kakaovnik znasilnit? asi ano, ci nie ?

A este mi napis ktore su podla teba bojove plemena? Lebo ja vacsinou tie "bojove" plemena stretavam na sidlisku, ci v lese bez voditka a kosiku na hlave a zahadne moj pes (maly pudel) sa s nim lepsie zahra, ako s nejakym nespratnym yorkshirom alebo innym malym plemenom.

tak kde je logika ? ja dokazem vycvicit svojho pudla k vacsej agresivite ako niekto dokaze RTW vycvicit k bojom... takze o com je tato rasova (plemenova) diskriminacia?

Magy

lost, miesas sem ludi a zvierata. to poprve. samozrejme, romovia maju vdaka ich kulture a nebojim sa povedat ze aj genom odlisne spravanie, zvyky, vzorce myslenia a spravania a najme povahy. lenze miesat ludia a zvierata spolu v ramci prikladov je chore.
za dalsie - ANO, su bojove plemena. lenze to je zjednoduseny vyraz pre plemena psov, ktore vzisli prirodzenym alebo zamernym krizenim z tych plemien, ktore vynikali agresivitou, utocnostou a pod. inymi slovami - specifickymi genetickymi a povahovymi rysmi. u niektorych ani sebelepsia vychova nepomoze, pretoze ten pud v nom v urcitom momente prevladne, v gebuli mu proste prepne a niekoho zakusne alebo napadne. a mozes ho ty trenovat perfektne cely zivot.
pozri kolkokrat aj slon chyti amok a zabije niekoho, hoci ho cely zivot chovali a trenovali. a to je slon mierumilovne zviera, ziaden krvilacny dravec!
sa uvedom a nepis tu bludy. strapnujes sa.