Magy, ale mna absolutne vobec nezaujima, ze ma nejaky kakaovnik svoje prava a je clovek - statisticky je nebezpecny, tak isto ako "bojovy pes" .. tiez je to len nepresna statistika..
ta kolia by napadla hocikoho, ak by sa jej nikto nevenoval - staci ju nechat hnit na dvore par rokov a ona sa z toho zblbne.. takych psov je 90%, vzdy stekjuch behaju a hadzu sa o plot..
taketo nieco u bytoveho psa som este nevidel :) proste tam je vidiet ten rozdiel, ze ked je clovek so psom, to nestaci, psovi sa treba venovat.. ako to tu myslim uz niekto pisal...
A naposledy uz :)
Jedna otazka, logicka.
Ak "bojove" plemena nie su uznane FCI, alebo nikym prakticky, tak su krizenci, ze? A ako nejaky clovek, teda politik, ci kynolog, ci ktokolvek zisti, ze je to "bojove plemeno" ak napr nepozna rodicov? Pretoze ak je to krizenec, je prakticky neidentifikovatelny, resp je to extremne narocne (monzo pomocou DNA testov?)..
Zakazy su VZDY na nic, a nikdy nic neriesia, pretoze komu sa paci hoci aj HYENA, tak si ju zadovazi, bez ohladu na to, ci je to legalne a ako drahe to bude... odradi to maximalne tak rodicov 8 rocneho chlapca, ale dospeleho jedinca velmi tazko a pochybujem ak vobec..
ALE.. ak by dali nejake povinne testy poslusnosti, napr hoci aj periodicky, tak by sa to zlepsilo.. A idealne pre uplne kazde plemeno, cize aj kolia, pudel, york a vsetko.. Konieckoncov, bolo by to prospesne pre majitela, a aj samotneho psa, ked uz na susedoch a spolocnosti nezalezi..
A potom by sme ani nemuseli skrtit psov na voditku... Vies si predstavit ze by som sa s nim 15 km prechadzal (u mna celkom bezne) na voditku? ved by z toho mal TRAUMU !!! tak je navolno..
Vzdy tvrdim jedno - istenie = falosny pocit bezpecia.