Kupa bytu, ako sa správne rozhodnuť

Príspevok v téme: Kupa bytu, ako sa správne rozhodnuť
Fero M.

Zhánam byt a narazil som na dobrý byt za dobru cenu. Problem je ako vždy v niečom.
Mne sa jedna konkretne o to, že byt nie je zateplený z vonku a je na 1. poschodi a pod bytom je len medzipriestor nad podchodom, čo vedie popod bytovku a jedna izba je nad vchodovou časťou.
Vo vchode žiju len babky, dalej nekomentujem. (nema sa kto poskladať)
Byt je dobrý, ta sa krásne porobiť a cena je priateľná.
Tlačí ma strašne čas, lebo zajtra idem na služobku a ak sa vrátim po 2 týždnoch byt už nemusí byť voľný a zas je to príliš skoro na to aby som sa rozhodol za 4 dni.
Bol som ho aj pozerať aj všetko... Stressss a nervozita

flegma

hej, to je nieco obdobne ako UCHYLKA s plastovymi oknami, ludia si ich kupia, zabednia, ze idu setrit a potom sa cuduju, ze maju plesne... mali by davat k nim manual :D

lost

Ked uz seriozne zateplenie, tak zaroven aj seriozne premysleny plan ako si vyrabat energiu vo vlastnej rezii..

Alebo proste upustit od UCHYLKY ktorou trpi mnoho slovakov, tj. byt v tielku v 28C teplucku, ked je vonku -20C..

lost

mnoho bytoviek co zateplolo pred x rokmi ma rovnake naklady

rovnica je prosta...

teplarne maju FIXNE naklady, tak isto ako ich maju ropne a plynarenske spolocnosti, pod ktore ist nemozu.
ak sa znizi dopyt, musi sa zvysit cena.

cize ak by teraz kazdy zacal extremne setrit a spotrebovat len 1 liter studenej vody denne, tak teplu rovno zrusia a studena bude stat cca 100eur za jeden meter kubicky.

dovod?

fixne naklady, ktore nepustia, za 30litrov mesacne co by bola spotreba teraz za ani nie 10centov mesacne nie je mozne udrziavat infrastrukturu potrubi a mnoho velkych zariadeni co tu vodu vyraba a dopravuje az do kohutika domov.

Cize ano, setrite este viac ;) A ceny budu este vyssie..

flegma

zateplovanie ma svoj efekt, ked sa urobi spravne a nie, ze si ludia myslia, ze po nalepeni 5 cm polystyrenu vypnu radiator a budu v zime doma behat v trenkach

wowo1

prizemny zle predas aj 1 poschodie. zateplit preco? tak velmi to chces? nam to v panelaku vobec nepomohlo,cena za kurenie je regulovana spolocenstvom vlastnikov,,,nanic je to cele je to len modny hit.Teplo je rovnako v byte ako pred zateplenim.Najomne sa mi zda vysoke.uz som otocila 5 bytov,a staviame dom,tak mam prehlad a osobne skusenosti,zo stavbou ,najomne za kolko izbovy na jednom byte 4 izbovom platim 160 + energie.Mala by som obavu s izby nad vchodom ,tam je zima, a trieska brana ak neni magneticka.pozor na orientaciu bytu,,,na vychod ani nekupuj.nenechaj sa vtalcit ze rychlo byty sa nekupuju rychlo,

olivka30

a ona s tym suhlasi ze to nebude podielove vlastnictvo pol na pol? ked sa rozidete nic jej neostane :D co bude mat z toho ze svoje peniaze bude davat na daco co nebude na papieri? :)

flegma

tak to poriadne pokukajte s odbornikom, aj rozvody v jadre, kuchyni...
a inac tym ze kupujete tak na rychlo si vyzobrite nejaku zlavu, nie prikyvnut na cenu realitky :)tie su vzdy nadsadene