Zhánam byt a narazil som na dobrý byt za dobru cenu. Problem je ako vždy v niečom.
Mne sa jedna konkretne o to, že byt nie je zateplený z vonku a je na 1. poschodi a pod bytom je len medzipriestor nad podchodom, čo vedie popod bytovku a jedna izba je nad vchodovou časťou.
Vo vchode žiju len babky, dalej nekomentujem. (nema sa kto poskladať)
Byt je dobrý, ta sa krásne porobiť a cena je priateľná.
Tlačí ma strašne čas, lebo zajtra idem na služobku a ak sa vrátim po 2 týždnoch byt už nemusí byť voľný a zas je to príliš skoro na to aby som sa rozhodol za 4 dni.
Bol som ho aj pozerať aj všetko... Stressss a nervozita
Kupa bytu, ako sa správne rozhodnuť
tuším V/Z. Ako pohoda fakt. Keby bol zateplený ani nerozmýšlam vôbec joj..
Presne takyto byt som mala a som rada,ze som sa ho zbavila. Tiez som ho kupovala za prijatelnu cenu vtedy...a akurat spalnu sme mali nad vchodom,boze same pipanie a buchanie dverami. Bol aj dost studeny a mali sme tam mravcov,nerada byvam na prizemi,alebo na 1.posch.
Dobre si to premysli a ver tomu,ze to nie je jedina vyhodna kupa,budu dalsie...ale rozhodnutie je len na tebe :-)
podstatne je, ze nemas priamo pod bytom exterier, ale ten meter priestoru ...
este by bola rozhodujuca orientacia bytu na svetove strany
ale tak vieš ako teplovodné, nie je to extrem rozmer a su zaizolovane proti uniku tepla, tak ja neviem. Také prachy, sa nechcem na ... rozhodnuť. Ale dispoziscia bytu je ideal totálny
jejda, teplovodne rury, sak to potom nemas co riesit :D
ten vchod by sa dalo ako vravíš.
Ten medzipriestor je asi 1m cca, vedu tamad teplovodné rury, odpad a voda. Je nemôžne tam nafúkať niečo
tak izbu, ktora je nad vchodom zateplis lahko, na strop nalepis izolaciu, babky ukecaj, ze za vlastne vylepsis vstupne priestory (neviem, co tam maju za spolocnost, ci bytove druzstvo ci co), zaujimavy bude ten medzipriestor, neviem co si presne pod tym mam predstavit, aku hrubku to ma, ale isto by sa tam dala dat napr. fukana celuloza, to staci par malych otvorov, len je to samozrejme drahsie oproti polystyrenu...
flegma to iste som čítal, treba to spraviť fakt kvalitne. Nosný most - tepelný sa prenesie do vnutra a panela sa ešte viac podchladí. Skôr by som riešil len izoláciu od spodu asi.
zateplovat zvnutra je hovadina, panel sa tym bude este viac podchladzovat a presunies si rosny bod do izolacie, takze mozes cakat zrazanie vlhkosti a plesne