Kupa bytu, ako sa správne rozhodnuť

Príspevok v téme: Kupa bytu, ako sa správne rozhodnuť
Fero M.

Zhánam byt a narazil som na dobrý byt za dobru cenu. Problem je ako vždy v niečom.
Mne sa jedna konkretne o to, že byt nie je zateplený z vonku a je na 1. poschodi a pod bytom je len medzipriestor nad podchodom, čo vedie popod bytovku a jedna izba je nad vchodovou časťou.
Vo vchode žiju len babky, dalej nekomentujem. (nema sa kto poskladať)
Byt je dobrý, ta sa krásne porobiť a cena je priateľná.
Tlačí ma strašne čas, lebo zajtra idem na služobku a ak sa vrátim po 2 týždnoch byt už nemusí byť voľný a zas je to príliš skoro na to aby som sa rozhodol za 4 dni.
Bol som ho aj pozerať aj všetko... Stressss a nervozita

flegma

Maoam - ok, dakujem velmi pekne... lebo mam prehlad o cenach na slovensku a blizke hranice, ale nemecko vobec, takze uz zhruba budem vediet :)
este musim vyzistit, kolko stoja byty v luxembursku :DDD

Maoam

flegma, len jedno je kupa a poplatky okolo toho (dane su vyssie, poistenie tiez ovela viac),ale aj viac stoji prevadzka, vodne, stocne, energie, odvoz odpadkov, opravy, servisy, na SVK mate v tomto smere uplne ine ceny

Maoam

flegma pozrela som ti to, priemer budes mat tych 2000e/m2 v podobne velkych mestach co do poctu obyvatelov, ale velmi zavisi od toho, ze v ktorom meste, v ktorej casti, lebo mas samozrejme casti miest, cojaviem niekde v Stuttgarte,co ma podobny pocet obyvatelov, kde najdes byt za 100 000e a byt za 400 000e, zavisi fakt ze kde

ale tak beriem to co si napisala, do 100 000e by si nieco nasla urcite

flegma

Maoam - jj, skor do tej velkosti, to na hlavne mesto sa nechyta... i ked som nedavno citala, ze v prahe su byty o dost lacnejsie nez tu, a aj vo viedni sa da najst za slusny peniaz
ako mne to stale pride ze v BA je riadne nadhodnotena cena a stale sa umelo drzi v tych vyskach

Maoam

flegma, ibaze BA je hlavne mesto...

kebyze tu hladas byt v Berline alebo Mnichove ci Hamburgu, tak sa nedoplatis...

a mesto velkosti ako BA co do poctu obyvatelov, to ti mozem pozriet

flegma

Maoam - nieco take porovnatelne s BA
tu pre ilustraciu stary byt (tej kategorie) v panelaku s prizmurenymi ocami zozenies za 75 - 80 000 eur, novostavba od 110 do tych 135 000 eura - a to nepozeram akoze "nobl" bytovky