Ahojte..potrebovala by som poradit..mozno si poviete ze som sprosta alebo co,ale vazne nad tym zacinam uvazovat.Som velmi ziarliva a moj priatel nie je najskaredsi,co dosvedcuje aj zaujem cudzich zien o neho..ale k veci..zacalo to asi pred 3 rokmi,ked byval a pracoval v cudzom meste.Na byt sem-tam chodila kamaratka jeho kolegu a aj tam prespala parkrat..tak strasne som ziarlila,ze som proste len tak pre seba hovorila bodaj by umrela,ze ju nenavidim,lebo kamarat mi povedal,ze nadbieha mojmu priatelovi a casto chodieva po byte sporo odeta..takze prva..dalsou bola jeho spolupracovnicka,ktoru som takisto neznasala,stale mu vypisovala a tak,velmi som si priala keby sa tak vratila domov (bola cudzinka)a uz nikdy neprisla! No a posledna bola najhorsia pol roka ustavicnych telefonatov sms a slz ako ho miluje chcela rozbit nas vztah ..zelala som jej z celeho srdca to najhorsie,lebo to co som si ja s nou zazila...ale k veci..zacinam mat strach,vlastne som sa dozvedela,ze tu prvu zabili vo Viedni asi pred 1 a pol rokom spavala s nejakym prachatym dedkom a niekto prisiel vykradnut byt a zabili oboch..druhu vyhostili z krajiny,lebo saq jej skoncili viza a bola nacierno a uz nikdy sa nemoze vratit,no a posledna sa vydala za chlapa co jazdi po svete,podvadza ju a bije...je toto mozne??? prosim vas vyvratte mi moje domienky! Naozaj by som nemohla zit s tym ze toto je moja vina,bola som este mlada...
Prekliala som ich ja????
nie som v strese.ale na co sa pytas,ked nevies prijat odpoved?
A jasne,ze mam chyby
PANIKA a ty si kto??? ze ma sudis??? boli tu popisane trocha ine temy do ktorych si aj ty prispievala a nic? Co ty si bezchybna? Ja som si svoju chybu uz olutovala tak co sa do mna furt navazas? Od sameho zaciatku to robis! Tahaj aj s takym nickom chod si vylievat stres a komplexy inde
NA ROVINU SII MILLI dakujem vam za vasu podporu,hned sa citim lepsie...nemam moc cas sem chodit stale som v praci,ale dakujem vam moc...
on je idiot,ze uraza a ty im zelas smrt.Dobréééé
MEDVED ty si pekny idiot ked ma tu urazas mal by si chodit po kanaloch a nie medzi normalnych ludi...
Maciatko, nemusis byt neviem ako vynimocna ani varit caje z hadich chvostov a praktizovat ciernu magiu, aby si niekomu mohla ublizit slovami. Nemusis anidoslova povedat "preklinam ta", staci mat vo svojom srdci nenavist a neprajnost. Za toto urcite nepojdes do pekla. Boh sa nepozera na hriechy ako na "väčšie a menšie". To, čo si urobila nie je o nič horšie ako ukradnúť žuvačku, ale ani o nič lepšie ako surovo zavraždiť. Pre Boha je hriech ako hriech, podľa mňa je to fér. A čo je najdoležitejšie - keď prijmeš Jeho odpustenie, keď tento hriech vyznáš Bohu a požiadaš Ho aby ti odpustil, tak ti ho odpusti. Je to jednoduche - On žiada od Teba, len aby si tomu uverila. Prijmi jeho odpustenie. Podľa toho čo si povedala, by sme potom všetci museli isť do pekla. Aj ja robim vela hnusnych veci, ale musime sa ucit prijmat Jeho odpustenie a odpustit aj sami sebe. Takže žiadne peklo, ok?
Kliatby neexistuju.
Ale aj napriek tomu si pekne mizerna osoba ked niekomu prajes smrt.
ja tiez verim v to ze clovek cloveku moze poskodit uz aj len myslienkou alebo prianim.
Nie som ten co praje, skor ten co mu priali. Chodila som raz ze jednym z nasej dediny asi 4 roky, vsetko bolo fajn lenze potom sme sa rozisli, dovod-jeho ziarlivost. Jeho babka my vtedy priala (vlastne vsetci z jeho rodiny) aby sa mi zle vodilo ze nikdy nebudem stastna a ine sprostosti.
co sa tyka stastia som stastna aj ked je to vydobite stastie v inom statne ale som na to hrda. Ked dojdeme domov s priatelom navstivit rodicou vsetci nam hovoria ako stastne vyzerame a spokojne. Raz sme tak stastne isli na nakup a ako sme odchadzali s dediny stretli sme tu babku mojho ex. Vtedy nam ukradli auto, a od vtedy som stale chora, nie take ze chripka ale stale nejaky problem s krvou s klbami s hlavou proste take hluposti pri ktorych sa citim zle.
Nikdy som na "porobenia" ci ine dedinske nezmysly neverila som skor pragmatik a realista ale v poslednej dobe to uz akosi nie je len nahoda.
Preto si myslim ze kazdy by mal prehodnotit to co komu praje alebo povie.
Maciatko, v prvom rade, Boh nezabija ludi na zaklade priania ludi, avsak existauje, ako vies, moc zla a jej predstavitelia dostali urcitu moc, aby mohli robit zle. Castokrat vsak ich zle konanie musi byt niecim podmienene, aby dostali pravo na takyto skutok. Jednak to byva zly zivot toho, ktoremu niekto zle praje, ale aj samotne prianie poskodeneho cloveka. V kazdom pripade je to previnenie voci tomu cloveku a vobec nie male... Ale Boh dal vychodisko pre kazdu nepravost - Jeho Syn zomrel za kazdy hriech. Najprv si ale musis uvedomit dosledky, aby si mohla dojst moci ospravedlnenia.