Bývalá priateľka môjho priateľa - hrozba?

Príspevok v téme: Bývalá priateľka môjho priateľa - hrozba?
Janka2221

Zdravím..mám 21 rokov a 9 - mesačný vzťah s mojím priateľom.Je to moja prvá vážna známosť a svojho priateľa nadovšetko ľúbim.Zatiaľ nám to klape skvele ale jeho bývala priateľka mi neskutočne lezie na nervy - neznasam ju.Na Facebooku mojmu priatelovi neustale nieco komentuje a snazi sa neustale nadviazat konverzaciu.Dokonca sa mi dnes priatel priznal,ze mu napisala spravu v zmysle "nenormalne si opeknel odkedy som ta videla naposledy".To uz som totalne vypenila a pohadali sme sa.Nestretavaju sa sice ale viem,ze obcas si napisu.Trapi ma to.On ju vraj berie iba ako kamaratku a stale ma ubezpecuje,ze sa to medzi nimi skoncilo a ze lubi len mna.I tak som ale na pochybach.Mam to prehliadat,neriesit to alebo mam trvat na tom,aby si spolu nepisali?Budem vdacna,za akekolvek rady alebo aj vase osobne skusenosti.Vdaka :-)

Mylady

Natlačila by som sa vsade a jeho nespustila z oči: pes nepes, mala si chodiť s ním a pekne sa usmievat, však ju by ju tá bizarná trojka prešla. Vašim problémom baby je to že neviete bojovať a hneď sa ľutujeme a dupnete si nožičkami a robíte randal u chlapov lenže tým robíte z chlapa alfasamca a zo seba Chuderky a z ex nedosiahnuteľnu sexy korisť lebo odriekania kus chleba najväčší dar či ako sa to hovorí. Na vašom mieste by som sa totálne povzniesol pribalila s úsmevom ešte fľašu vínka a poslala ho pekne za ex na návštevu pričom nenapadne mu ešte podstrčili svoje nohavičky do rifiel hehe nech ona vie aká som dračica a že sa nenechám vyviesť z rovnováhy. Naozaj- v tomto treba byt jedine nad vecou veď pre niečo je už ex ona a vy ste zastúpili jej miesto a hlavne nespanikáriť taký chlap slaboch čo dovolí aby sa exka vecne pripomínala a bola všadeprítomná povedzme si na rovinu je egocentrik a lichotí mu že sa dve o jeho idu pobiť. Na druhej strane chlapi neznášajú ženské hádky a intrigárstvo radšej budú slepí a nebudú si pripúšťať že ex problém je lebo chlapi sú v tomto fakt leniví a pohodlní a vy aj tak scénami z tohto vyjdete ako tá najväčšia blbka. Treba pouvažovať prečo sa ti dvaja rozišli a prečo pripadne o čom spolu komunikujú a tak proste vedieť širší kontext; možno si fakt tak ľudsky sadli a rozumejú si že sa berú ako rodina brat sestra. A inak; osobne si myslím že desať rokov je strašne dlha doba aby po sebe skákali jak zajace skôr sú na seba proste zvyknutí a ty to len zbytočne riešiš.

je to

alexandra13, nechapem, preco si taketo vazne veci pripisala do cudzej temy...
k tvojej teme, no je to blb na ntu. ale kedze mate dieta, tak co uz. ta ex je bezohladna a on tiez. neviem, ci sa este maju moznost stretavat, ked je to len ten FB, tak to by som neriesila.

kkbn

Sorry, Alex, ale ja by som sa s nim rozišla, však ta klamal a skakal ti po hlave cely čas a som si ista, že s jeho ex spával. Ja si nemam potrebu pisat so svojimi ex, nepišem si ani s jednym, akurat si zagratulujeme na fb na narodeniny. Nikdy si netreba začinať s mužom, čo nie je odputany od svojej ex. Ja by som si to decko dala vziať a jeho poslala do pizze. Ale tak, niektore su aj s tymi, čo sa k nim chovaju ako k handram lebo 1. si myslia, že si už nikoho nenajdu, 2. že si take zaobchadzanie zaslužia, 3. veria, že muži su takito všetci, 4. vzrušuje ich klamar/nasilnik fyzicky a je im jedno, ako sa sprava, hlavne že ich vie v posteli dobre uspokojit. Našla si sa v jedno z tých 4 bodov?

petroneta

už ju na FB nemá. Pes už spoločný nie je. Nerozišli sa v zlom, ono človek musí trochu dôverovať, keď nechce byť stále nešťastný. To, že nemá kľúče Ti povedal, aby Ťa upokojil. On je s Tebou a nie s ňou. Keby chcel byť s ňou, bol by predsa s ňou. Že jej ukazoval Tvoju fotku? No, chcel sa pochváliť.
Tak povediac, ono to tak trie tie hranice tolerancie, ale na druhej strane, by som sa pokúsila veriť a dôverovať. Otázka je, ako sa správa k Tebe, ako k svojej dcére. Keď mu ona lajkuje veci, tak nech mu lajkuje, čo Ťa do toho? Neviem, vlastne záleží aj na tom, komu do akej miery záleží na FB.

Alexandra13

Ahojte, mám podobnú skúsenosť možno aj horšiu aspoň v mojich očiach.
Priateľ mal psa ktorého si kúpil keď ešte bol so svojou EX. Bol na záhrade ktorá susedia s domom jej babky. Mala som informácie že sa rozišli po 10tich rokoch a ze už medzitým mal aj iné frajerky a ze s EX sú len kamaráti.
Jeden deň si ma chcel odfotiť. Myslela som ze ma chce mať v telefóne alebo tak. Sok prišiel keď mi povedal ze ma ukazoval na fotke bývalej lebo ze oni si navzájom ukazujú fotky frajerov.
To už som s nim bývalá u jeho rodičov v byte.
Ďalší sok prišiel keď sme išli na kúpalisko a on niekomu kýval, áno kýval jeho EX. Nakoniec som sa dozvedela ze jej písal ze je pekne ze ideme na kúpalisko takže zrejme naschvál tam prišla. Vždy keď išiel za psom sedel s nou na káve i jej babky. A nakoniec prišli reči od neho samého aký sú kamaráti že keď sa bavia aj ju stekli a ze rok po tom co sa rozišli a ani jeden nemal nikoho sa spolu vyspali. Dokonca ju utešoval keď sa rozišla s iným keď už mal mňa. A všetko potajomky a tvrdil ze sú v kontakte len aby mal kto kŕmiť psa. To už som bola 2 mesiace TEHOTNÁ.
Bolo na mňa toho moc keď som zisťovala ako poza chrbát píšu spolu a výda sa s ňou. Odmietol aby prestala za psom chodiť.
Mali sme obdobie hádok a nebolo to ľahké...
Moja mama nám ponúkla že si môžeme prerobiť jej dom a tak som chcela aby doniesol psa tam a aby s EX nebol v kontakte. Doniesol ho ale prvá veta bola že jej ho bude nosiť každý týždeň aby ho videla. Vtedy som sa nasrala už úplne.
Rozhodnutie s domom už neplatilo vzal psa naspet na záhradu pri jeho EX babku a tvrdil mi ze má na záhrade zámok a jej kľúče nedal že sa tam jeho EX nedostane.
Stále tam ale mával cudzie plechovky s jedlom ktoré sme my nekupovali.. Na Vianoce dokonca hrebeň.
Medzitým sa nám narodila dcéra.
Bývali sme ďaleko a chodil väčšinou za psom sám lebo ja som bola doma s dcérou.
Ó pár mesiacov začal pracovať vo firme kde vypracováva ju poistky a pomáhajú s hypotékami.
Pametám si deň keď s kolegom bol u nás doma a povedal ze s nim zájde za psom že ho odvezie. Zili sme si ďalej a tešili sa z dieťaťa pes bohužiaľ zdochol a o jeho EX reč už ani nepadla.. Po 2 rokoch sme kupovali dom pol roka sme žili znova u jeho rodičov pracoval už inde... A ja som našla zmluvu na meno jeho EX z obdobia keď robil poistky keď chodil za psom...
Napísala som jeho EX a ta mi povedala ze psom stále chodila že kľúče mala... . Vedela ze robil v tej firme vedela o tom kamarátovi... Všetko čo mi tvrdil priateľ mi povedala úplne inak... Momentálne som v štádiu kedy mu neverím a stále mi chodí po rozume v com ešte klamal... P
Odrazu som si začala všímať veci a zistila ze kým ju mal na FB lajkla mu každú vec co pridal.. Keď už ju tam nemal lajkovala všetko čo pridal hocikomu koho majú v spoločných priateľoch... Nedávno si ho pridala dokonca na instagrame... A vtedy už som vypenila...
Všetko v rozhraní 4 rokov... Ak si to niekto prečíta tak budem vďačná za názor. Potrebovala som to už dat von a počuť nezainteresovaný názor..

Kiara24

Podľa mňa na tom nie je nič zlé, ak to vyhovuje obom stranám. Ja to mám také, že prvý krát, keď ma predstavil svojim priateľom, tak mi po celom večeri povedal, že to dievča čo tam sedelo, je jeho bývalá, len aby som vedela. A teraz čo? Niekedy treba trošku aj racionálnejšie uvažovať a nie hneď sa hnevať a hádať kvôli tomu, treba aj rešpektovať toho druhého. Jednoducho som vedela, že ak chcem s ním chodiť do spoločnosti, tak budem nútená s ňou byť v kontakte. Ona predsalen do tej skupiny patrí dlho a nebude sa kvôli mne obmedzovať rovnako ako ani jemu nezakážem tam chodiť a tobôž, aby som ja ostala sedieť doma ak mám chuť sa ísť s nimi odviazať. Nakoniec sme si obe sadli a rozumieme si, aj posrandujeme a sa porozprávame o všeličom a je to fajn pocit a vôbec ju nevnímam ako niekoho, kto chodil v minulosti s mojim priateľom.

Tebe možno vadí, že mu komentuje veci poprípade napíše niečo, ale mala by si sa naučiť podľa mňa to rešpektovať. Ak on nemá s ňou problém, tak nezakazuj, lebo ti začne potom tajiť veci. Naozaj platí, že ak chce tak ťa podvedie a je jedno kde. Skús mu veriť, predsalen ona nie je preňho cudzí človek..aj tak má on oči pre teba, pretože určite ťa ma rád.

Nepanikár :)

Carie

Ona ho chce zrejme uhnat, ak on na nu ale nereaguje tak to neries. To, ze si obcas napisu by som ako tragediu nevidela. Trocha viac si ver.