Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
ak mate podobne symptomy,urcite navstivte lekara:
Obvyklými symptómami depresie sú:
chorobne smutné nálady,
nevysvetliteľný smútok,
strata nálady, energie a záujmu,
neschopnosť prežívať smútok,
pocit choroby alebo strata „imunity“, prípadne fyzické bolesti (hlavy, šije, krku, brucha, hrude, tráviace ťažkosti, atď.)
slabá koncentrácia,
zmena chuti do jedla a spánku
spomalenie fyzických a duševných funkcií
chronická únava,
strata záujmu o sex,
samovražedné myšlienky,
pocity menejcennosti.
Navyše, množstvo všeobecných fyzických problémov, ako búšenie srdca, poruchy trávenia, bolesti hlavy, či oneskorenie menštruácie, idú ruka v ruke s depresiou. Toto sa stáva tak často, že množstvo ľudí sa zamerá na tieto problémy bez toho, aby si uvedomili, že vlastne trpia depresiou.
Toto je však pravdepodobne sprevádzané tiež neutíchajúcimi pocitmi ako sú:
bezmocnosť,
pocit viny,
úzkosť,
beznádej.
Toto sú emócie, ktoré tiež sprevádzajú depresiu a nie je ľahké ich zvládnuť. Jedným zo znakov závažnosti a hĺbky stavov beznádeje a zúfalstva, zakúsená priamo ľuďmi trpiacimi depresiou, je napríklad fakt, že depresia je jedným z najčastejších dôvodov samovraždy.
vela sil do boja.
ani diky..
anitka to ako keby si mi z duse hovorila,ked som trpela depresiou tiez som mala pocit ze je to moja prehra,ale nie je,je to ochorenie take iste ako ked ma niekto cukrovku,tiez za to nemoze.ja sa navonok strasne pretvarujem ako mi je dobre,ale myslim,nie je dobre alebo nutne aby o tom vsetci vedeli.to ze to citis ako prehru je presne tym typom depresivneho zmyslania.to po liecbe prejde.ja ked som bola uz zdrava,som sa dokonca aj vela ludom priznala,ked som videla ze maju podobny problem,a hanbili sa to priznat.vtedy som to nebrala ako prehru ale ako dobry pocit ze mozem ludom poradit a mozno aj pomoct.ked mam ale silnu depku tiez to vidim ako prehru,ale to nie je nase zmyslanie,to je choroba.netrap sa a vyhladaj pomoc,ja keby som nesla,tie dni utrpenia by ma casom zlikvidovali.dokonca som si vycitala ze som nesla este skor.endogenna depresia ja typom depresie ktora moze byt dedicna.ja teraz musim zatat zuby a ist do prace.uvidime sa zajtra..pa
via, už som si to našla napr.na:
www.antidepresivum.sk
Vďaka.
via, prosím ťa, aká je to endogénna depresia?
via, keď mne sa zdá, že to by bolo moja prehra na plnej čiare. Každý mi hovorí, aká som vyrovnaná, veselá a silná...a ja si opak asi nechcem pripustiť aby som ich nesklamala alebo čo. Aj tak viem, kde je môj problém a z čoho mám depresie, ak sa to nevyrieši, tak mi nič nepomôže. Tabletky mi budú len zakrývať oči a skutočné pocity. Pravda však bude stále zlá.
via, zistím ti a napíšem. Možno sa mýlim, a tie tabletky sa volajú inak. Popýtam sa. Ahoj.
anitka este som ti zabudla napisat,vtedy ked som brala ten fevarin,bolo to pred piatimi rokmi.predtym nez mi zabral,mne byvalo tak ako tebe-s tym placom,chcela som strasne plakat ale nedalo sa mi.mala som pocit ze kricim vo vnutri ale nikto ma nepocuje.isla som vtedy k lekarovi,zacala brat lieky,a este dlho mi trvalo kym mi vyhrkli prve slzy,moja diagnoza vtedy bola endogenna depresia,myslela som ze uz nikdy nebude dobre.ale bolo,treba proste zacat sa liecit.ja ti drzim vsetky prsty.viem co prezivas,neda sa to ale opisat slovami,ale urcite vsetci tu vedia co myslim.
anitka preco nechces ist k lekarovi?mne tabletky kedysi velmi pomohli,brala som fevarin-je to tiez antidepresivum.ale tentokrat mam ten citalec,citila som sa uz velmi dobre,len tie posledne dni ma uplne nicia,fakt moze byt tym pocasim.ta tvoja kamaratka berie len jednu tabletku?to je velmi velmi malo v akutnom stave.to mi povedala moja psychiatricka.uplne ta chapem ako sa citis,ja som mala tiez take dni ze kazdy novy den bol pre mna utrpenim.nechcela som dalej bojovat-proste total depka.myslim ze ak mas depresiu urcite by si mala ist k lekarovi,depresia nie je choroba ktoru mozeme prechodit,posledne dni som vela o tejto chorobe citala.mysli na to ze nie si sama,a kludne plac,to uvolnuje negativne emocie.ak zistis o tom citalecu,napis prosim na tuto stranku.dakujem,ja viem ze je teraz tazka rada ale pokus sa byt silna,a vyhladaj pomoc,depresia je ako bludny kruh.
via, ahoj. Aj ja sa dnes cítim veľmi zle. Preveľmi. Je mi na plakanie a nemôžem sa ani vyplakať. Mám pocit takého zúfalstva a bezmocnosti...bezradnosti. Asi mi prestane tĺcť srdce. Najradšej by som si dala tabletku, po ktorej by som zaspala aspoň na sto rokov :(((((
Nemôžem ti poradiť s liekmi, pretože ja žiadne neužívam. Ani som so sebou nebola u lekárky. A ani neplánujem. O tých tabletkách, čo píšeš som asi počula. Dokonca dnes mi o nich hovorila kamarátka. Užíva jednu ráno už 3 roky a stále sa cíti rovnako zle. Vôbec nepomáhajú. To je všetko, čo viem. Skúsim sa popýtať, ak ešte budem žiť.
Ahoj.
ahojte vsetci,dlho som nepisala,kupila som si knihu o nasom probleme a uplne som bola do nej zacitana.pravda je taka ze posledne dni sa citim dost mizerne uz davno tak nebolo,najhorsie je ze mam pocit ze mojmu priatelovi to uz lezie pekne na nervy.vsimla som si ze vam chyba pete,ved on sa ozve urcite.mozno sa mu trochu pohorsilo ako mne,ale to zase prejde,hlavne sa snazit mysliet pozitivne.chcela by som sa spytat ci niekto uzival citalec.ja ho beriem ale mam pocit ako keby jeho ucinok ochaboval.beriem 20mg rano a tak isto vecer.a este mam otazocku,ked vam menili lieky,kedze vam nesadli,po akej dlhej dobe to bolo?ja mam totiz posledne dni pocit ze bud mam nizke davky alebo mi ten liek uplne nesadol.po troch tyzdnoch mi bolo ovela lepsie,ale teraz mam pocit ze sa mi to vracia pomaly spät.dost sa meni aj pocasie,neviem ci to je tym.dakujem za kazdu radu.pekny dnik prajem..