Vela nezodpovedanych otazok

Príspevok v téme: Vela nezodpovedanych otazok
LifeIShort

Ahojte,
neviem ci tento moj vylem bude pochopeny a ci na neho pride aspon nejaky ohlas ale skusim to.

Vela krat sa trapim pre rozne veci ktore nedokazem pochopit a neviem najst odpovede na svoje otazky.
Najviac ma vsak trapi otazka bytia a zivota. Nie preto zeby som nevedel najst jeho zmysel, nie preto ze by som sa mal zle, prave naopak.
Vela ludi mi pride divnych.
Nechapem ako sa niekto moze zmierit s tym ze tu ma odzit trebars 70-80 rokov zivota a dovidenia.
Svet bojuje o ropu, nerastne suroviny, nabozenstvo pritom zabuda na fakt ze akokolvek sa takato vojna skonci, skonci sa aj zivot cloveka.
Ludia chcu vlastnit majetky gigantickych rozmerov, alebo chcu ovladat inych ludi ci pozemky. Ja sa pytam naco? Aj najvacsi vladca sa dozije len trebars do 80? To mu staci? nechapem to.
Miesto toho aby sa spojili a zacali pracovat na technologiach, kolonizacii vesmiru, tu riesime detinske otazky.
Ak by sme vedeli kolonizovat vesmir pre kazdeho jedneho je tam planeta podobna zemi. Bijeme na malom uzemi. A niet z toho ziaden osoh ani progress, naopak len marnime cas.
To je jeden typ spolocnosti.
Druhy typ ako by fungoval podla nejakeho algorytmu prezit ale tiez sa nezamysla do buducnosti a problemy riesi len v kratkych casovych usekoch. Neriesi to ze zomrie a ani ine faktory, zije tu a teraz pracuje, uziva si pozitky. Vam to staci? takyto zivot? Ja mam vzdy pocit ze to nie je ono. Hlava sa s tymto fakto nevie zmierit, vie ze to nie je nemozne.
No podla mna ak sme niektori dostali tu schopnost uvazovat o tom ze chceme prekonat fyzikalne veliciny, procesy, ak sme dostali schopnost uvazovat o nesmrtelnosti, o tom ze okrem zeme je miliarda inych galaxii, potom musime byt predurceny aj tieto hadanky rozlustit.
Momentalny zivot ponuka miliardy moznosti ako ho prezit, otvorenim vesmiru to vsetko znasobime.
Chcel by som rozlustit tieto otazky, chcel by som vediet rozlohu vesmiru, co je po jej krajoch, v com sa tato hmota nachadza, ake su suvislosti medzi okrajmi vesmiru, su vobec nejake okraje?, odkial sa tato hmota z ktorej vznikli planety nabrala kedze viem si predsvit ako vznikal zivot a planety ale neviem si predstavit ako z nicoho mohlo vzniknut nieco.
Niekdy ma trochu stve ze som sa nenarodil par storoci alebo tisicroci neskor, ludstvo je podla vsetkeho strasne v plienkach a som smutny ze sa nedozviem odpovede na moje otazky, aj ked zijem stastny zivot, kiez by trval vecne...
Podla mna ako ludia mame na viac, na kvalitnejsi zivot ako zijeme, dlhsi, rozmanitejsi... ostava len dalsou otazkou kedy sa konecne prestaneme venovat malichernostiam a zacneme pre svoj druh naozaj nieco robit ako team z ktoreho mozme profitovat vsetci.

anjelik *

Ajajaja, ty si také roztomilé malé dievčatko..:o)) Držíš sa zubami nechtami svojej predstavy..ale prosím, to nie je urážka, iba konštatovanie. Je mi síce záhadou, prečo potrebuješ tak prudko reagovať, lebo tvoje príspevky tak navonok vyznievajú...možno povaha, možno zdanie.:o) Ja ťa nejdem presviedčať, lebo presviedčanie je len skrytou formou násilia a o to predsa nejde. Môj názor ale je, že Boh bude existovať potiaľ, pokiaľ ho budú ľudia živiť svojim vlastným vedomím, svojou vlastnou dušou. Keď pochopia, že ich vlastný osud je len a len v ich rukách, že oni sú svojim vlastným životom, že to, čo treba meniť sú oni sami, ich názory, ich myšlienky..potom nebudú potrebovať oživovať aj svojho Boha. Viera ako taká vznikla ako nástroj na kultiváciu zvieraťa, *božie* prikázania mu mali určovať, čo je správne a čo nie. Ale tým, že sú tu aj predátori, stala sa aj nástrojom zotročovania ľudskej mysle a prekážkou jej napredovania. Veď už len vyhlásenie- * je len jediná pravda * hovorí samo za seba. Pretože, ak sa otvoríš jednej veci, automaticky sa uzavrieš ostatnému. A to je potom hoooodne obmedzujúci a obmedzený pohľad na túto skutočnosť. ;o)

LifeIShort

doubledog -> myslim si ze na svete su uz 2 ogranizacie ktore dokazu ovladat blesky, hromy, dazd.
A ide im to celkom dobre, podla mna o par stovak rokov bude pocasie na tejto planete uplne ovladatelne pomocou elektrickych vybojov.
Magneticka a elektricka energia toho dokaze vela.
Takze ano blesk je mozne aj cielene pouzit uz aj v dnesnej dobre.

LifeIShort

onechance -> toto nie je teoretizovanie, toto je diskusia o nazoroch inych, z casti pracujem v tejto oblasti, preto ma to zaujima aky k tomu maju postoj ludia z ludu a nie vedecka obec

onechance

Tomuto sa kedysi vravievalo mudrovat nad nesmrtelnostou chrusta:) možno by ma to aj bavilo keby to tvoje malo hlavu a pätu ale ked vidim tie medzery Taj sa mozem akurát tak zasmiať:) ked si taký premudrely tak niečo praktické vymysli. Teoretizovat o svojom usporiadani sveta vie naozaj každý.

LifeIShort

doubledog -> takze ak si ho doma vytvorim na zahrade som boh? lebo nie je to ziaden problem si blesk vytvorit aj v domacich podmienkach

ajajaja -> plac je maximalna tak emocna ulava, ale rodinu nenakrmi ani problem nevyriesi, ovsem ak to nie je nastroj pomocou ktoreho vydieras ludi, ako su niektori zvyknuty robit a plac doslova zneuzivaju v svoj prospech a utocia na emocie druheho.

LifeIShort

ajajaja -> aha takze ty ked si si nieco prezila tak za to ta mame teraz obdivovat, lutovat a chapat cely zivot?
Mozno keby si sa schopila, robila nieco uzitocna, kaslala na problemy ktore boli, nemusela by si zit v depresiach.
Inac docela to vysvetluje tvoje bozske zameranie, ludia sa k tomu vacsinou uchylia pokial si samy nevedia s niecim rady alebo sa niecim trapia. Myslim si ze je to nieco ako ked si deti vytvaraju imaginarnych kamaratov. Akurat ze tento je s tebou skor vo vztahu dominantny a ty utlacana submisivka ktora by sme mali kvoli niecomu lutovat.

Pozri sam poznam plno ludi co si toho odzili, nepoznas ani mna ani moj zivot ani co som zil ako som zil. Ale to je jedno.
Nenapadlo by ma kvoli svojim problemom niekoho odsudzovat, ak mas problemy musis sa s nimi vysporiadat.

ajajaja

lifeishort- tak to si vyprosim,aby si ty mne hovoril, ci mam robit alebo nemam robit lekara. ty si zase dookola omielas svoje poznatky, kt . si ani nezistil ty, ale si si ich len precital a tu akurat sa vystatujes s tym,co teraz neni mozne.... moja psychika je uplne v poriadku az na trochu vacsi sklon k depresii, ale chcela by som vidiet cloveka, s kt.by nic neurobilo,keby si zazil to ,co od malicka si zazivam ja a zvladala som to v pohode, az kym ma nepritlacila moja vysnena skola a poviem ti jedno, susedia ,kt. vedia len o zlomku mojich problemov ma doslova obdivuju...ja si tu polievocku neprihrievam , len ti hovorim, ako to je a ze mam iste pravo mat take psychicke rozpolozenie ake mam a keby som nemala vieru ,ze bude lepsie, a nielen v tomto zivote (lebo tu verim,ze vacsinu mam vo svojich rukach...)ale aj v tom dalsom, lebo moja imaginarna postavicka to bude posudzovat,...tak by som tu fakt nemala zmysel zivota ,lebo by som proste zomrela a bol by koniec a jedina zachrana ako tu mat zmysel ,aby som neico robila by bolo verit tomu comu veris ty....takze ta lutujem, lebo tak skoro sa nepokoris a neuveris, ze je aj ine ako veda a technika. ....