Ahojte Co je pre Vas zmysel zivota ? Co je pre Vas zivotna hnacia sila ?

Maoam

lost, neviem, ja pri mori nezijem :-), ale kamarat ano (Spanielsko), na SVK bol vkuse chory, odkedy zije tam, je zdravy ako repa

Magy

renushik - ak ti to pomoze, o svojich cestovatelskych a zivotnych zazitkoch pisem blog s fotkami... prave za ucelom ukazat ludom aj iny svet, aki oni vidia len z gauca a v telke.

magy.blog.pravda.sk
(clanky su zoradene zostupne, pre prvy diel cestopisu sa treba prelistovat na druhu stranku a uuuplne dole)

dufam ze mi ten link admini nezmazu, je to inspiracia a nie reklama za ucelom profitu.

Maoam

Lost, primorska klima zvykne dost pomoct pri alergiach, sennej nadche, pri mnohych koznych problemoch a udajne aj ludom, ktori maju neznasanlivost potravin (cize zasa prehnana reakcia imunitneho systemu), pri reume, depresii, stavoch uzkosti a dalsich problemoch

okrem toho, co uz napisal Magy, je to napr. u psych. problemoch aj tym, ze pri mori ma psychika a dusa pocit volnosti, mas pocit, ze opät mozes 'dychat', hladis do dialok, vela robi aj pozorovanie vychodu a zapadu Slnka, zvuky od mora (vlny, cajky), vsetko uvadza do stavu absolutneho relaxu a je to balzam na CNS

Sejla

Mjr.Matrix nepohŕdam tvojimi otázkami, ale svoj postoj som vyjadrila asi dosť spontánne.... inými slovami, myslím si, že ľudia by mali prestať toľko rozmýšľať nad podobnými vecami a mali by začať viac žiť. Veď oni tie odpovede prídu časom a hlavne skúsenosťami. Mali by sme v sebe podporiť prirodzenú zvedavosť a túžbu po poznaní. Problémom dnešných ľudí s depresiami je, že nevyhľadávajú vo svojom živote výzvy, stagnujú a chcú veľa za málo námahy. Žijú svoj život pasívne a ich činnosti sú zautomatizované. Keď je niekto otrokom svojich podvedomých sugescíí a potom sebaľútostivo a márne tápa po zmysle života, tak nech nečaká, že nájde nejakú správnu odpoveď.

Magy

lost - neviem co konkretne sa chces kde spytat. ja respir. problemy nemam ani som nikdy nemal, ale je pravda, ze morsky/vlhkejsi vzduch je pre ludi s takymito problemami naozaj vhodny. ked som zil v irsku, tak jedna z najvacsich pozitivnych zmien (oproti slovensku) bola vzduch a klima. chladnejsie a uprsanejsie, ano... ale podstatne prijemnejsie, najme v lete, ked sa nejdes zadusit suchym a horucim vzduchom, lepsie sa spi, sportuje, pracuje...