mal som tu cest si vsimnut jednu vec.
clovek ako jednotlivec nikdy nema sancu prezit.
minimalne nie v pricetnom stave.
zazitky?
na co mi su, ak si ich zoberiem do hrobu? :D vnimam ich ulne rovnako ako fyzikalne veci, na co mi je napr lietadlo, ak skor ci neskor nebudem schopny lietat pre vysoky vek? :D
niekto napisal aj taku vetu, ze samotny jedinec zmysel nema, ale teda jediny zmysel ktory moze mat je ze vytvara zmysel pre niekoho ineho.
co je defacto extremne chytra az matematicka rovnica.. (nieco ako pay it forward technika, tj. podaj to dalej / pomoz dalej inemu atd..)
proste, vezmime si zeje na svete 5 ludi, pre jednoduchsiu ilustraciu
tak clovek A B C D E
"A" sam o sebe nema zmysel pre seba, tak isto ani "B" C" "D" a ani "E" ..
ale ak ma clovek "A" vyznam pre cloveka "B" a tym padom, zivot "B" je zivotom preto, lebo existuje "A" ktory ho akymsi sposobom "ozivuje" (napr vztah rodic-dieta po cely zivot), tak "B" vyznam ma. ale "A" vyznam este nema.. moze ho ziskat napr tiez tak ako "B" tj dietaom, ktore moze byt "C" .. ale co teraz "C" ? stale dokookola len deti a deti nemusia byt jedine riesenie, oze to byt iny clovek, napr muz/zena (v tom poradi to pisem preto, lebo je tu asi viac citateliek ako citatelov :D), cize "D" je vyznamom zivota "C" atd.. no a "E" ? mozno si najde nejaky uplne iny "idol" alebo cloveka "F" "Z" ci cokolvek, nie rodina, nic, len podobne zmyslajuci clovek, ...
podla mna je na tomto nieco pravdy :) neviem ale ak by som mal teda (a inak ani nemozem) hovorit len sam za seba, tak ak som prilis dlho totalne odreazany od sveta, tak je to sice fajn, ale je to skor take chvilkove potesenie, a to som fakt dost introvertny flegmatik :)
staci nejaky socialny kontakt (rodina, kamarati, ci mozno aj pokladnicka v tescu :D ) a svet ma iny rozmer, ako ked som skovany vo svojom iglu cely den..
mno a ked si vezmem ze ludia maju usta, tak je aj logicky extremne nepravdepodobne, aby to bol len omyl evolicie :))