Ahojte Co je pre Vas zmysel zivota ? Co je pre Vas zivotna hnacia sila ?

eva321

No teda o Einsteinovi moc neviem (ja nevzdelanec) :P ale určite nám tu vela po sebe zanechal po tej vedomostnej či duševnej stránke, šak kde by sme bez neho boli :)

lost

teoreticky ano, lebo Einstein pre nas spravil podstatne dost :) a ini tiez :) cize minimalne z materialnej (ale i vedomostnej urcite a dusevnej) tiez :)

eva321

Vlastne asi žijeme preto aby sme zomreli a zomierame preto aby druhí mali miesto pre život. Možno asi naozaj žijeme jeden pre druhého, no len nájsť toho druhého čo by mi dával zmysel a ktorému by som dávala zmysel ja :)

anjelik *

Lost, čítať tvoje príspevky dá niekedy naozaj dosť zabrať. :o)) Najviac ma na nich asi pobaví tá neuveriteľná schopnosť splietať dokopy hrušky s jablkami a vyvodiť z toho filozofickú výpoveď. :o))
Samu ma prekvapuje, že napriek pomerne jasnému a nespochybniteľnému faktu, že každý je sám sebe zmyslom svojho života, keďže sám osebe je život, stále sa tu objavujú príspevky, kde sa ľudia vyjadrujú buď v tom zmysle, že žiadny zmysel nie je alebo ho radšej ani nechcú spoznať. :o)
Ale skôr k tebe. To, čo si tu tak podarene rozvinul, že zmyslom života je koexistencia s inými...nuž, skôr by som to nazvala úplne obyčajné rozvlňovanie a sýtenie ľudskej duše. Tá je vo svojej podstate magnetická a najlepšie pocity sa dostavujú, keď sa zmení magnetizmus na elektrinu. K tomu dochádza pri priblížení sa jej jednotlivých častíc k sebe a to nastáva pri zhustení. K zhusteniu dochádza vďaka rozvlňovaniu a sme tak späť na začiatku. Ako teda dosiahnuť to žiadúce rozvlnenie? To nám práve poskytujú tí druhí. Že sa s nami rozprávajú, že nás počúvajú, že na nás proste reagujú. V zásade je jedno, či reagujú pozitívne alebo negatívne, dôležité je, že sa vôbec prejavia. :o)
A či sa dá žiť samotnému v iglu? Dá, prečo nie...ale rozumný človek si vyberá spôsoby, ktoré sú mu najpríjemnejšie. ;o)

bingham

Beskyd...prejavil si sa ako typicky panelakovy Blavak :)...svoju neschopnost nieco dokazat si obhajujes tym, ze kazdy clovek svoj uspech dosiahne vdaka protekcii, stastiu, podvodom..., ale musim ta vyviest z toho velkeho omylu...Bohuzial to ty si tak neschopny(mozno v praxi uplne nepouzitelny), ze sa nedokazes uplatnit a dosiahnut vyssie ciele ako po robote jest tlacenku s cibulou a zit na nedostojnom petrzalskom sidlisku :)

alebo by si mal(ked prehliadnem fakt ze v navale zlosti a zatrpknutosti pises ze zivot nema zmysel - co si odporuje s tvojim vyssim cielom, teda opustit nedostojne petrzalske sidlisko) skusit pracu kamionistu...aspon by si videl trosku iny svet a snad aj spoznal inych ludi ako na sidlisku :)

lost

mal som tu cest si vsimnut jednu vec.
clovek ako jednotlivec nikdy nema sancu prezit.
minimalne nie v pricetnom stave.

zazitky?

na co mi su, ak si ich zoberiem do hrobu? :D vnimam ich ulne rovnako ako fyzikalne veci, na co mi je napr lietadlo, ak skor ci neskor nebudem schopny lietat pre vysoky vek? :D

niekto napisal aj taku vetu, ze samotny jedinec zmysel nema, ale teda jediny zmysel ktory moze mat je ze vytvara zmysel pre niekoho ineho.

co je defacto extremne chytra az matematicka rovnica.. (nieco ako pay it forward technika, tj. podaj to dalej / pomoz dalej inemu atd..)

proste, vezmime si zeje na svete 5 ludi, pre jednoduchsiu ilustraciu

tak clovek A B C D E

"A" sam o sebe nema zmysel pre seba, tak isto ani "B" C" "D" a ani "E" ..

ale ak ma clovek "A" vyznam pre cloveka "B" a tym padom, zivot "B" je zivotom preto, lebo existuje "A" ktory ho akymsi sposobom "ozivuje" (napr vztah rodic-dieta po cely zivot), tak "B" vyznam ma. ale "A" vyznam este nema.. moze ho ziskat napr tiez tak ako "B" tj dietaom, ktore moze byt "C" .. ale co teraz "C" ? stale dokookola len deti a deti nemusia byt jedine riesenie, oze to byt iny clovek, napr muz/zena (v tom poradi to pisem preto, lebo je tu asi viac citateliek ako citatelov :D), cize "D" je vyznamom zivota "C" atd.. no a "E" ? mozno si najde nejaky uplne iny "idol" alebo cloveka "F" "Z" ci cokolvek, nie rodina, nic, len podobne zmyslajuci clovek, ...

podla mna je na tomto nieco pravdy :) neviem ale ak by som mal teda (a inak ani nemozem) hovorit len sam za seba, tak ak som prilis dlho totalne odreazany od sveta, tak je to sice fajn, ale je to skor take chvilkove potesenie, a to som fakt dost introvertny flegmatik :)

staci nejaky socialny kontakt (rodina, kamarati, ci mozno aj pokladnicka v tescu :D ) a svet ma iny rozmer, ako ked som skovany vo svojom iglu cely den..

mno a ked si vezmem ze ludia maju usta, tak je aj logicky extremne nepravdepodobne, aby to bol len omyl evolicie :))

Joo

spoliehat sa sama na seba
neobmedzovat sa ziadnymi hranicami
nerozpitvavam ,neanalyzujem
prezit svoj zivot na vlastnu past .... a samozrejme vediet pomahat a prehravat