Ahojte Co je pre Vas zmysel zivota ? Co je pre Vas zivotna hnacia sila ?

beskyd

bingham, somarik, ked ti uz nebude kazde rano mamka zavazovat snurky na topankach a tatko ti balit desiatu do servitky, mozno pochopis ze zit budes tam kde zozenies pracu, aby si si zarobil. a tam, kde ta praca nebude, nebudes zit ani ty, hoci by sa ti tam neviemako pacilo. nechapes to ze?:)

eva321

weird, presne nato som myslela aj ja, že aj keď nám život zmysel nedáva, tak má určite zmysel žiť jeden pre druhého.

weird_

inak podla mna zivot ako taky zmysel nema, resp. nie je nam dopriate to vediet/ pochopit. je to nieco, co nas ako ludi presahuje! mozno tak v stave rozsireneho vedomia mozme zachytit nejake utrzky toho,ale... som agnostik existencionalista :)

ludi mam rada, pomaham, milujem...to vsetko je fajn, ale laska ako taka nemoze byt predsa *zmyslom* zivota.

mozno tak vhodnou vyplnou existencie. teda, ked uz sme tu, tak sa aspon majme radi :D

anjelik *

Magy, ten svet, ktorý ty spoznávaš, je svet fyzikálnej reality, svet trojrozmerný, ty spoznávaš dĺžky ciest, šírky púští a výšky pohorí. Tvoj vlastný svet, ten , o ktorom ti ja píšem, je ale skrytý o úroveň hlbšie, je to štvrtý rozmer, hĺbka. A ten sa zdokonaľuje ponorením sa a nie vynorením, o akom vravíš ty. A skutočne sa nejedná o miesto , kde si, o ľudí s akými si, o jazyk, akým vravíš, ale o to, aký si.
Ja neodsudzujem tvoj životný štýl, nezávidím a ani nekomentujem. A prajem ti, aby si si to moc užíval. ;o)

lost

"Nezazil som jedineho cloveka, ktory by mal za sebou naozaj vela pochodene a zazite, aby sa spraval ako buran"

neda mi to :P
ale podla mna to nie je tym, ze z cestovanim sa clovek nauci.
skor naopak
- clovek co je buran, nikdy nebude cestovat (mozno lebo je egocentricky a mysli si, ze sa nikdy nic nenauci...)

pretoze napr ja poznam dost ludi, co presli celu EU/NA a predsa su ako idioti :)

a moji stari rodicia napriklad, prakticky neboli za katastralnym uzemim svojej obce a predsa, tazko by si nasiel MLADEHO cloveka s tolkou toleranciou a galantnostou ci ako by som povedal, ale to nie je nic extra, myslim ze 2 generacia od nasho veku (cize aj tvojho) dozadu, prakticky kazdy, alebo mozno aspon 90% ludi ma take zmyslanie..

Ale ludia sa menia.. cize aj ten co bol 2 dekady vyslovene kral buranov, sa moze zmenit.. napr aj cestovanim, alebo niecim, kde si na vlastnej kozi pociti, o com je zivot.. (preto som casto teoretizoval, ze nespratne deti by mali poslad na 1-2 tyzdne do afriky, a vies kolko ludi mi oponovalo ze "to ich nezmeni" ? :D )

lost

Magy, to skus povedat nejakemu africanovi a hned si ta da na obed :P

Inac, tym ludom, co ti nadavaju ze "si zobral investiciu von" , spytaj sa ich, odkial maju
1. TV
2. auto
3. slipy

a potom sa na nich nejak z chuti usmej..

pretoze to je este horsie, ako ist hned po skole do zahranicia ;)

bingham

Napr. Beskyd je vzorova ukazka takeho cloveka..., vecne nadava na miesto kde zije a pracuje, ale nic nespravi preto aby odisiel prec, len sa neustale na niekoho vyhovara, poukazuje na druhych ale sam nespravi nic... velky obdivovatel slovenskeho raja, vecne zijuci v nenavidenej Bratislave :)