Stratila som občiansky preukaz, myslíte že už teraz robia OP s čipom? Dočítala som sa že čipové OP sú v "platnosti" (asi schválené) od 1. júla 2012 ale do 30. novembra 2012 bude možné vydávať OP bez čipu. Celkom nerozumiem tej formulácii :) Ak s tým niekto máte skúsenosť prosím dajte vedieť. Dík :)
Občiansky preukaz s čipom
2 0vecka:
zdravotne asi nijako, resp. to neriešim lebo čo už je v tomto svete zdraviu neškodlivé :) Skôr ma na tom desí tá strata slobody, možno ma to síce v živote nijako neovplyvní, ale začína to teraz nevinne, argumentuje sa tým aké je to bezpečnejšie, jednoduchšie pre rôzne organizácie a pod. ale čo ak to vyústi do toho že už tu za chvíľu nebudeme riešiť čip v OP ale čip v zápästí, a nebudem si môcť objednať slaninovú pizzu lebo oni tam hneď budú vedieť že mám cholesterol mimo referenčných medzí :D (to je len príklad). Akokeby to smerovalo k totálnej kontrole mojej existencie a neskôr aj mysle. A to sa mi na tom hnusí. Možno som trošku paranoidná ale snáď si aspoň trochu pochopil/a moje pohnútky :D
2 lost: neviem síce celkom ako to myslíš ale obdobím keď som si mobil na noc balila do alobalu som si už prešla :D
2 Yersinia a ako ta ten cip ohrozuje?
ShaulaThalit veď to :(
2 0vecka: mám, aj sprostý isic mám, ktorého sa raz dúfam zbavím, aj OP s čipom ma neminie, len to chcem proste čo najviac oddialiť. Mať čipový OP mi príde už také...definitívne.
A čo sa vesmírních lidí týka, oni majú veľmi dobrú myšlienku akurát si na ňu zvolili veľmi nešťastný spôsob propagácie :D
hehe, viem, chcela som pôvodne napísať iva.bendova, preklep :) ale však to je jedno :)
2 iva.bondova to si pleties ten chlap sa vola ivo benda... bondova je ta co ma tu sado maso stranku...
:-D
Haha, už sa bojíte jak Vesmirni lide. "Nenechte očipovat svá srdce ještěry z pekel" :D
:-D a co ked tam budes mat cip?? to akoze nemas cipovu platobnu kartu alebo nieco podobne?? skor sa boj mobilu ako cipovej karty...
budeme o chvíľu ako označkované ofce :-(