Stratila som občiansky preukaz, myslíte že už teraz robia OP s čipom? Dočítala som sa že čipové OP sú v "platnosti" (asi schválené) od 1. júla 2012 ale do 30. novembra 2012 bude možné vydávať OP bez čipu. Celkom nerozumiem tej formulácii :) Ak s tým niekto máte skúsenosť prosím dajte vedieť. Dík :)
Občiansky preukaz s čipom
2 milli podla tejto stranky je to cislo 5 :-P
neviem ako vy ale mne sa to nezda na kazdom ciarovom kode je to cislo napisane arabskymi cislicami a ziadne 666 som tam nevidel
Vazeni, RFID cipy sa uz davaju na skusku vojakom pod kozu, vacsinou do casti ruky. Podla vedcov je na to najvhodnejsia cast medzi medzi palec a ukazovak. Su nieco ako pokusne zvierata, co sa stane, ak sa ten cip pokazi, ak sa zlomi v tele... Mocni by to chceli dat aj obycajnym ludom do tela. A bolo by tam vsetko v jendom malinkom cipe,
-obciansky.
-platobna karta, vraj niekde toto aj pouzivaju mladi ludia, dievcata, ked chodia do barov a nechcu so sebou tahat kabelky.
-zdravotny zaznam. Hop a uz vymysleli sa taky cip, ktory moze mat clovek v tele a hned, ako telo chyti nejaku chorobu alebo nieco nie je s bunkami, tkanivami, organmi v poriadku, ten cip hned posle oznamenie lekarom.
V poslednom case som v tejsto suvislosti sa dostala aj k biblii. A tam, v Zjaveni Jana, sa tiez pise: "Vsetci, bohati aj chudobni, velki aj mali, prijimaju na pravu ruku alebo celo znak selmy a nikto nebude moct kupovat ani predavat, iba kto ma znak tejsto selmy. Jej cislo je 666.
A teraz dalsie necakane prekvapenie. Urcite poznate ciarovy kod, ktory je na kazdom vyrobku. predtym, nez ho predavac preda a vy ho mozte kupit, musi sa najskor zoskenovat. A ten kod ma kazdy urcite ciary, hrubsie, tensie a kazde ciary prisluchaju nejakemu cislu. Ale prave tie tri najdlhsie ciary, prva, stredna a posledna, patria prave cislu 6. Takze je to presne 666. :(
Dalej. Bolo scitavanie ludi a kazdy clovek si tam mal nalepit osobitny ciarovy kod. Hm? Mam byt paranoidna? Ale ja som len blazon, konspiracny blazon. :DDD
lost, vďaka že si sa počas mojej neprítomnosti chytil vysvetľovania, povedal si všetko čo som mala na srdci :D
dnes som si bola vybaviť papier...takže najbližšie tri mesiace čip nebude, muhahaaa :D
Ono to ze nerobim nic nekale, alebo sa nestretavam s teroristami, este neznamena, ze necham niekoho onanovat nad tym, kde som a co robim, hadaj preco nemam facebook a friends location sharing ?
proste cim viac by som o tebe vedel, tym viac som pre teba nebezpecny ;)
ale to zalezi od jedinca .. ak by som pracoval niekde v Tescu, tak mi to je fakt jedno, kto ma sleduje po ceste :D
ale ak by si mal milenku, iste by si nechcel, aby niekto vedel, kade chodis ;)
2 lost ale preco sa obavas cipu v OP ked nosis pravdepodobne zo sebou mobil? to je ako sa bat zapaliek a hrat sa s plamenometom :)
zaujmave ze ked platis kartou tak to musis strcit dovnutra... a ked si chcem otvorit u nas vo firme dvere tak to tak na 50% nejde cez penazenku (2 vrstvy koze asi 3mm) a musim karticku vytiahnut.... ak by ta chceli monitorovat tak to spravia cez mobil... a navyse ak by sa mocny tohto sveta rozhodli ze daju kazdemu pod kozu cip ktory by aj vedel vysielat a prijmat informacie (teda nie len taku "pasivnu" cipovu kartu, tak to spravia)