Občiansky preukaz s čipom

Príspevok v téme: Občiansky preukaz s čipom
Yersinia

Stratila som občiansky preukaz, myslíte že už teraz robia OP s čipom? Dočítala som sa že čipové OP sú v "platnosti" (asi schválené) od 1. júla 2012 ale do 30. novembra 2012 bude možné vydávať OP bez čipu. Celkom nerozumiem tej formulácii :) Ak s tým niekto máte skúsenosť prosím dajte vedieť. Dík :)

lost

0vecka

ako vies?
na tak 30-40cm by to technicky mohlo byt mozne..

inac, v tatrabanke ci SLSP uz neviem, tam maju tiez citacku OP a to nemam OP s cipom :D neviem co tam citaju :D

ak to bude rfid, ten pojde citat na viac ako 20-30cm..

v autobuse by som si mohol stahovat info o babenke napr, datum narodenia atd :D a potom ju halsie zbalit :D cize OK, chcem chip :D

lost

ale zakon neprikazuje nosenie OP se sebou, cize si spravim kopiu doma (ciernobielu obycajnu na A4..) a cip necham doma, problem solved..

ak ma donutia nosit cip, mikrovlnka a problem solved..

lost

0vecka, lahko bude mozne sledovat cloveka, staci citacka vo vchodovych verach napr prace, skoly, megdonaldu a potom vysvetluj lekarovi, ze ty nic :)

da sa to zneuzit, vsetko sa da zneuzit a ludia ani netusia ako.

0vecka

2 Yersinia nejako mi unika suvislost... cip v OP neznamena nic ine ako to ze budes mat v OP nieco napisane a zaroven to bude aj v cipe... takze sa to bude dat lahsie precitat a tazsie falsovat.... nechapem ako si toto mozes spajat s tym zapestim... fakt si myslim ze mobil je o dost horsi

Yersinia

vidíš!!!! toto! nijako lebo aj v obchode budú tvoje referenčné medze poznať hneď ako prejdeš fotobunkovými dverami :)))

lost

K tej pizze, tak mi ju kupi niekto iny :)
A ja na oplatku kupim nieco jemu :D

Uz len nech uzakonia, ze ponuknutie zo slusnosti je trestne !!! :D

Ale stavim sa, ze vzdy bude existovat cierny trh, kde by som si tu pizzu mohol kupit.

A aj keby, mozem si ju upiect doma :D

Len ako sa dostanem k sunke, hmm :))