Ahojte, mala som 18 pred 2 týždňami, ešte nemám dorobenú školu (som zrovna pred maturou) a zistila som, že som tehotná.
Neviem, ako to mám povedať doma. Mala som veľké plány, nemám prácu a rodičia majú obaja univerzity, myslím si, že ma vyhodia z domu. Neviem ako sa starať o dieťa a na interupciu už ísť nemôžem (ani by som to asi nedokázala).
Nechcem počúvať, ako som si mala dávať pozor (brala som HAK-správne). Chcela by som počuť, kto má skúsenosti, ako ste sa s tým vyrovnali, veľmi sa bojím...
Mám 18 a som v 3.mesiaci....
A to je akože dôvod na rodenie detí? Nejaká štatistika? Keby sa ich rodilo o polovicu menej, vôbec by nám to neuškodilo, práve naopak. A keby sa na celom svete rodilo menej detí, neboli by sme preľudnení ;-) Ale nie, viete čo? Roďme deti aj keď na to nemáme financie ani dostatok zodpovednosti veď si predsa musíme udržať dobrý priemer :D
babanko, udivuje ma, že ma poznáš natoľko, že vieš určiť ktorá z nás má viac skúseností
Len malá poznámočka-v SR sa ročne narodí
50.000 detí, keby sa vždy pozeralo na peniaze, tak sa určite polovica z tých detí určite nenarodí....našťastie sa nepozerá....okrem toho má tá kočka partnera...nech sa činí aj chalanisko pri výchove....
Ja tiež žijem v realite a mam oveľa viac skúsenosti ako ty.
DzanaFX, ty nemôžeš vedieť, čo cítia postihnutí, ak nemáš sama postihnutie. Moja diagnóza mi priniesla "len" neplodnosť a malý vzrast, takže nič tragické. Ale v detstve, keď som sa vzrastom odlišovala od ostatných deciek a vypočula si na to posmešky, nebolo to nič príjemné a pomyslela som si, prečo sa musím odlišovať a samozrejme človeka to trápi.
aj ja chcem uz babo :(
babanko, nemám deti, ale žijem v realite ;-)
Si zisti koľko stojí taký neznačkový detský kočík :D Ešte aj použitý z bazáru je stále pridrahý na mladé dievča bez zamestnania.
babanko, Leela má pravdu, akurát ty nežiješ v realite. Choď sa pozrieť, koľko stojí jedlo, ošatenie, plienky atď. a vráť sa z oblakov na zem. Život nie je gombička a len z lásky sa vyžiť nedá. Tu nejde o značkový kočík a oblečenie! Ide o to, že tieto veci budú milej mladej mamičke financovať rodičia, pretože z rodičovského príspevku nevyžije...
Ja poznám dospelú ženu, ktorá má DMO. Má 26 rokov, je na vozíčku a nepočuje. Veľmi túži po deťoch, ale je jasné, že ich mať nebude. Jej mama má po 50, problémy s platničkami, cysty a pruh. Na operáciu ísť nemôže, pretože by sa o jej dcéru nemal kto postarať, a tak nejako prežíva. Skvostný život. Pre obe.
Bože, leela....máš deti? Deti nemusia mať znackovy kočík, značkove plienky a značkové oblečenie. Tie peniaze sa vždy nájdu, pokiaľ nie si nejaká socka.
DzanaFX, lenže to postihnuté dieťa raz vyrastie. Ako sa asi bude cítiť, keď nebude nikdy schopné sa celkom začleniť do spoločnosti? Pretože ľudia sú už raz takí, keď sa odlišuješ len na teba zízajú ako na mimozemšťana. Možno sa nikdy nevydá, nebude mať deti a bude stále závislé na starostlivosti nejakej inej osoby. Teba by uspokojoval taký život? A týrať ich týmto spôsobom len aby mi spôsobovali radosť je nevýslovne sebecké. Hoci ja osobne by som asi trpela za nich. Ľudia by si mali uvedomiť, že niekedy je lepšie proste dieťa nemať ako ho priviesť na svet len pre svoje sebecké potešenie.
A nikto nepovedal, že si zničila život, povedala som už 2x, že píšem všeobecne, nie o zakladateľke. Jasné, že sa to DÁ zvládnuť, ale nie je lepšie porodiť dieťa do úplnej a hlavne naň pripravenej rodiny? A mimochodom, ajajaja, zrieknutím sa kozmetiky a oblečenia toho veľa nenašetrí (pokiaľ len nenakupuje za nekresťanské peniaze). Vieš vôbec koľko stoja veci pre dieťa? Dokonca aj keď ti ľudia niečo podarujú to nie je dosť, keďže dieťa stále rastie.
ajajaja to super napísala :)