Mám 18 a som v 3.mesiaci....

Príspevok v téme: Mám 18 a som v 3.mesiaci....
ayvi

Ahojte, mala som 18 pred 2 týždňami, ešte nemám dorobenú školu (som zrovna pred maturou) a zistila som, že som tehotná.
Neviem, ako to mám povedať doma. Mala som veľké plány, nemám prácu a rodičia majú obaja univerzity, myslím si, že ma vyhodia z domu. Neviem ako sa starať o dieťa a na interupciu už ísť nemôžem (ani by som to asi nedokázala).
Nechcem počúvať, ako som si mala dávať pozor (brala som HAK-správne). Chcela by som počuť, kto má skúsenosti, ako ste sa s tým vyrovnali, veľmi sa bojím...

Leela333

ayvi, ty si asi nepochopila, že píšeme čisto všeobecne o mladých mamičkách, pretože babanko sa vyjadrila tým spôsobom, akoby vychovávať a starať sa o dieťa v 18 bola malina. Hoci už sa jej tuším míňajú argumenty.

ayvi

Ospravedlňujem sa, že to tu prišlo až 3x, neviem čo mi to tu zblbo a ešte som chcela dodať, že keď vidím denne v médiách, akí ľudia majú deti /nemyslím tým rómov/,že mi je až zle, tak ja budem oproti nim superrodič a čo tu padlo o tých deťoch, že budú tak isto "nezodpovedné" ako ja, tak ja som urobila všetko preto, aby som dieťa nemala, ale stalo sa a preto to bábäťko nezabijem! A tie "vyrastené" deti takých rodičov sú neni preto také, že by neplatili účty, o nejakých účtoch deti ani len netušia, ale preto,akí tí ľudia sú zaostalí, to si Alenka uvedom.

ayvi

Teraz nerozumiem prečo sa tu diskutuje o neúplných rodinách, keď ja som zasnúbená a už pomaly kupujeme byt. Či to je brané len tak všeobecne?
Dieťaťu nikdy nebude nič chýbať, budem ho ľúbiť tak isto, akoby bolo očakávané a vychovám z neho vzdelaného, slušného a cieľavedomého človeka, či sa vám to páči, alebo nie...známa sa tiež narodila mamine, keď mala 18 a je z nej super baba, ktorá študuje.

Niektorí tu špekulujú s prepáčením o úplných hovadinách, na základe toho, čo si myslia a nie podľa toho, aké majú skúsenosti. A čo že bývam zatiaľ s rodičmi? Koľkí bývajú s rodičmi v 25-30 r. a nemyslím si, že sa o seba nedokážu postarať, ale jednoducho nemajú založenú vlastnú rodinu a ich rodičom to možno aj vyhovuje, aby neboli osamotení.

Aja02, čo je také ťažké na platení účtov? A kupovaní drogérie? To je nejaká jadrová fyzika alebo čo?! Niektorým vašim názorom naozaj nerozumiem.
Ďalej Alenkaaaa, že moje dieťa bude mať podobný "problém" ako ja?! Tak väčšiu kravinu som nepočula! To už môže naozaj povedať len niekto, kto o tom nemá páru a nikoho takého nepozná, ale má len obyčajné predsudky.

Aj ja som si myslela, že mne sa to nemôže stať a nechápala som, ako si niekto nemôže dávať pozor (ešte raz opakujem, že atk.som brala SPRÁVNE!!! A nebudem to tu viackrát vysvetlovať)... Doteraz som mala výborne, škola ma baví a ide mi, ale som odhodlaná sa postaviť ťažkej situácii a keď ma chce niekto súdiť len na základe môjho veku, tak prosím, len aby sa to nestalo aj niekomu z vás, čo sa tu idú nad tým neviem ako pohoršovať resp. vašim deťom a môžte si ich vychovávať ako chcete...lebo sa mi zdá, že niektorí tu mentálne nedospeli ešte ani v tej 30tke a hrajú sa na pánov psychológov.

Samozrejme, že tu padli aj dobré rady, bez kritiky a s povzbudením, za také môžem skutočne poďakovať a ostatní čo to nechápu, nech sa prosím zdržia komentárov.

ayvi

Teraz nerozumiem prečo sa tu diskutuje o neúplných rodinách, keď ja som zasnúbená a už pomaly kupujeme byt. Či to je brané len tak všeobecne?
Dieťaťu nikdy nebude nič chýbať, budem ho ľúbiť tak isto, akoby bolo očakávané a vychovám z neho vzdelaného, slušného a cieľavedomého človeka, či sa vám to páči, alebo nie...známa sa tiež narodila mamine, keď mala 18 a je z nej super baba, ktorá študuje.

Niektorí tu špekulujú s prepáčením o úplných hovadinách, na základe toho, čo si myslia a nie podľa toho, aké majú skúsenosti. A čo že bývam zatiaľ s rodičmi? Koľkí bývajú s rodičmi v 25-30 r. a nemyslím si, že sa o seba nedokážu postarať, ale jednoducho nemajú založenú vlastnú rodinu a ich rodičom to možno aj vyhovuje, aby neboli osamotení.

Aja02, čo je také ťažké na platení účtov? A kupovaní drogérie? To je nejaká jadrová fyzika alebo čo?! Niektorým vašim názorom naozaj nerozumiem.
Ďalej Alenkaaaa, že moje dieťa bude mať podobný "problém" ako ja?! Tak väčšiu kravinu som nepočula! To už môže naozaj povedať len niekto, kto o tom nemá páru a nikoho takého nepozná, ale má len obyčajné predsudky.

Aj ja som si myslela, že mne sa to nemôže stať a nechápala som, ako si niekto nemôže dávať pozor (ešte raz opakujem, že atk.som brala SPRÁVNE!!! A nebudem to tu viackrát vysvetlovať)... Doteraz som mala výborne, škola ma baví a ide mi, ale som odhodlaná sa postaviť ťažkej situácii a keď ma chce niekto súdiť len na základe môjho veku, tak prosím, len aby sa to nestalo aj niekomu z vás, čo sa tu idú nad tým neviem ako pohoršovať resp. vašim deťom a môžte si ich vychovávať ako chcete...lebo sa mi zdá, že niektorí tu mentálne nedospeli ešte ani v tej 30tke a hrajú sa na pánov psychológov.

Samozrejme, že tu padli aj dobré rady, bez kritiky a s povzbudením, za také môžem skutočne poďakovať a ostatní čo to nechápu, nech sa prosím zdržia komentárov.

ayvi

Mrska Silvuska

....dieta je mozno pozehnanie, na druhej strane si myslim, ze porodit ho nie je vsetko. A aj ked tu mnohi odsudzujete nazor, co ma dieta spolocne s peniazmi, no velmi vela. So zodpovednostou este viac. Dieta je na cely zivot, nie na par rokov, alebo ked nam je fajn....dospely clovek sa dokaze "prestravovat" vselijako, dokaze sa obmedzit v nakupoch oblecenia, a bla bla, urcite viete, co vsetko myslim. Ale ked nemas z coho kupit napr. plienky, mlieko, oblecenie (dobre vieme, ako rychlo z toho vsetkeho deticky vyrastu), nedajboze aby ti ochorelo, lieky stoja peniaze, cim vacsie dieta, tym vacsie vydavky.
Tym nechcem povedat, ze to je len o peniazoch. Su typy ludi, ktori jednoducho nezvladnu toto vsetko, ten napor "noviniek" s prichodom babatka. A pokial mama/otec nema podporu v rodiny, v partnerovi, je to inak tazke. Kto si tym nepresiel, nemoze posudit a nepochopi.
Tak sa tu nejedujte za nazory, s ktorymi nesuhlasite, vsetci mame na to svoj uhol pohladu.
Dzana - ked som bola tehotna, a mala som zle vysledky z krvi, hrozila, ze dieta bude mat dawnov syndrom, sama v sebe som riesila otazku, ci si to dietatko necham alebo nie. A nebolo to preto, ze by bolo "ine", ale preto, lebo som nebola uplne presvedcena, ci to zvladnem (podpora v partnerovi ziadna). Dnes rozmyslam inak, ale to je vekom.
babanko - pisala si, ze peniaze sa vzdy najdu, pokial nie je nejaka socka. Dobre, dajme si priklad. Ona je na materskej, partner nula bodov, rodina detto. Kto jej pomoze? Robit nebude moct ist (keby aj mohla, ze nekoji, kam da dieta?), partner a rodina nic, kamaratky jej zaplatia byvanie, kupia plienky, zabezpecia stravu? To su len zakladne potreby. Jasne, veci moze nakupit v sekaci, to je pohodicka, ale ona jest musi, dieta tiez, byvat by mali tiez niekde, nie? Pokial nemas prijem, aky potrebujes na vykrytie zakladnych vydavkov, je ti prd platne, ci si socka alebo nie.
ayvi - drzim palce nielen na spravne rozhodnutia, ale na zvladnutie vsetkeho, co ta caka.

masasko

ale veď dieťatko je požehnanie, sama som teraz tehotná. povedz to rodičom, možno budú sklamaní, možno budú kričať,... ale veď nikto nezomrel ;). nie je to také strašné ako sa ti to možno teraz zdá. koľko žien by dalo čokoľvek na svete, len aby čakali babatko, neboj sa zvládneš to :))