1. nela 41- z inych prispevkov som si vsimla,ze asi ides teraz do 1.roc do mt na medinu ,vsak? to ,ze teraz prekypujes optimizmom a tym,ze si predstavujes, ake bude super studovat medicinu si ZACHOVAJ - urcite sa ti to zide vo vyssich rocnikoch...totiz to co si teraz pisala v prispevku podomnou je sice pekne, ze sa mas ucit sam a ze mavas prax a pod. ale realita je trochu ina...prve 2 roky su cisto teoreticke a od 3.zacinas propedeutikami,teda 1xkontakt sa pacientom...a vies aky? ze ta na chire akurat tak poslu na nejakom 2.cviku po trojiciach k pacientovi ,ze mas spravit chorak a vysetrit brucho...NIKDY nam to neukazovali...ale zdrbavat nas ,aky sme neschopni, vedia...zas na druhej strane treba doktorov chapat, oni nemaju na starosti len vyucbu medikov, ale musia chodit aj na vizity...2x sa nam stalo,ze sme cviko presedeli na schodoch, lebo dr.bol na vizite ,kt.bola presne v tom case ako sme mi mali cviko...a takto to bude vo vyssich rocnikoch vraj este horsie, doteraz na propedeutikach sa nam mali venovat , taki piataci vsak uz sedia vacsinou len v bufete...kruta realita, moja spolubyvajuca, z kt. pokial sa nezlozi, tak bude skvela lekarka ,tak po odbornej ako aj po ludskej stranke , sa len valala na posteli a nevedela sa preniest cez to,ze sa nam nevenuju a ona sa tak veli chcela ucit uz aj nejak prakticky,nielen z knihy...je trochu perfekcionista,tak reakciu trochu prehnala,ale v konecom dosledku ma pravdu....uvdis, ako budes nadavat na biochemicky ustav,kt.vam osladi zivot na 2 roky...najprv sa budete ucit z cudesnych zdrapov ,kt.sa ani nebudu dat usporiadat ,lebo ucivo nebude mat hlavu ani patu, suvisle vety?zabudni...:D a zatazovanie najnovsimi vysledkami vyskumu...namiesto toho, aby sa fakt venovali tej zakladnej pregradualnej biochemii , ja ani neviem ako som cez tie testy aj skusky presla...vobec poriadne neviem si tie metab.drahy prepojit...a to len preto, ze nas nutili sa ucit z ich prednasok ...ale vy to uz budete mat lepsie, konecne vysla dlho slubovana kniha...:Dtakze to mozno ani nepocitis....
jacob-nie si sam, ja idem do 4.roc. a uz teraz sa desim toho, co bude po skole..niezeby som sa nedesila este aj skusok ,kt.ma cakaju...farma ,neurola a tak...pomaly si vyberam ,ze co budem robit po skole, tiez som zistila ,ze s ludmi mi to asi nepojde,nie ze by som ich neznasala, jednoducho mam taky svoj vnut.problem, ze sa neviem spravat milo,aj ked by som to s pacientom neviem ako dobre myslela a aj mi trochu pristupom lezu na nervy ...uvazujem,ze by som bola pediater, deti mam radsej ako dospelych...ale to nie je lahka specializacia a velmi si neverim, tiez verejnost je velmi citliva na chyby lekarov, detskym nalozia media 2xtolko...dalej zvazujem hematologiu,hoci tam su skoro sami onko pacienti, co je velmi smutne, ale zas nie si s nimi v takom kontakte...alebo potom ostat na fakulte a ucit, aj ked toto mi asi tiez nevyjde ,lebo vraj ostavajulen najlepsi studenti a ja k nim nepatrim...ale mozno na takej epidemiologii by som sa ujala...alebo na histole...tam by som sa nejak naucila tych par veci, a hotovo...osobne si myslim,ze ked niecomu rozumiem ,tak by som to vedela studentom dobre a zapamatelne vysvetlit...toto niektorym kapacitam chyba...lebo su dobri vedci, ale nie pedagogovia a trochu ma mrzi ,ze ked niekto chce byt pedagog musi robit aj vyskum a naopak :( TAKZE NEZUFAJ, NIE SI SAM...dodnes is pamatam,ako nam jedna siestacka vo vlaku hovorila, ze do konca studia urcite zistime,ze vlastne nechceme byt lekari ...aspon u 90% studentov to plati...zial...ja sa utesujem,ze ma to mozno este prejde...