dadula, ja praveze studujem v mt ...
jedine, co je v mt dobre je to,ze sa tu velmi nevyhadzuje a na skusky sa chodi tak,ze pokial sa vyjadris par vetami k teme a chytas sa trochu na dopl.otazky a zaklady vies, tak skusu urobis, lebo tu su nie su ziadne kriteria ci ako to nazvat na znizovanie poctu studentov ako napr. v ke- musia v 1.roc vyhodit aspon 70 ludi a na prednaskachim to radi hovoria...ku nam sa spravaju aspon normalne, par krat nam sice povedia, ze sme lenivci, dementi, ale da sa to ustat,nie je to caste...dalo by sa aj povedat ,ze v mt dusia hlavne pocas semestra, cez skuskove sa to akoby utrasie a netreba mat take vedomosti ako na zapoctovy test...viem tolko, co hovorila kamoska prestupujuca z ke, ze ich sa tak na cvikach nevypytovali ako nas...to je pre mma napr. strasny stres,lebo clovek nikdy nevie, kedy sa zase strapni :D ale ono to vsetko rychlo zbehne, ja uz ani neviem co bolo na tej biofyze,chemii a tak som tam stresovala :D...
my sme pocas debat na intraku dospeli k zaveru, ze je pravda,ze zo skoly vychadza coraz viac absolventov vymletych a to hlavne preto, lebo v minulosti sa studovalo inak 1.- bola vyssia kvalita uchadzacov, fakt sa tam dostali len ti naj z populacie, na prijatie trebalo viacej bodov...a po 2. uz spomenute zatazovanie detailami,ked my chudaci pocujeme nazov praktika /temy prvykrat v zivote a nevieme si pod tym nic konkretne predstavit...knihy su stare, vsetko sa z netu ucit neda...hoci ja som sa uz posledny semester ucila skoro vsetko za pomoci internetu alebo ceskych materialov....a myslim,ze mi to trochu pomohlo ....a v neposlednom rade, kym niekedy boli nuteni profesori prednasat len tak bez nicoho z apomoci kriedy a tabule, dnes to supnu vsetko do prezentacie power point a neivem ako ostatni, ale ja osobne sa uz vobec neviem sustredit, nedaju sa z toho poriadne poznamky urobit , prednasajuci ide rychlo a do prezentacie zahrnie kopu zbytocnosti a heslovito...a tak to dopadlo,ja som prestala chodit na prednasky, je to strata casu, radsej sedim na izbe a ucim sa od poobedia az do vecera kazdy den...nela-jedine obstojne prednasky som zazila na biologii v 1.roc, potom uz nie...:(