Voda z vodovodu

RNG

Inac v USA uz vyse 20 rokov kazdy novy postaveny dom ma automaticky pod dresom v kuchyni namontovany RO system, bez remineralizatorov, a tento dodava vodu lepsiu, nez 10 ppm, tj 10 miligramov na liter vody. To je len velmi malicky schod od destilovanei, ktora dochadza 0.3 az 2 ppm z beznych domacich destilaciek, ktore sa predavaju v USA na miliony. Za to ze to este nedoslo do Europy a ze sa tam tvrdia bludy o destilovanej vode mozete dakovat lekarskemu monopolu.

Takze ci tomu verite alebo nie, fakty a masove pouzitie dokazuju, ze je destilovana a RO voda pre nas lepsia, ako vodovodna.
A komu nechuti(ved nema ziadnu chut) moze si ju ochutit, uvarit z nej caj, pridat lyzicku ovocnej ci zeleninovej stavy a podobne.
Amicky v USA, co deti krmia detskou vyzivou pouzivaju na riedenie napospol destilovanu vodu a to najmenej 25 rokov, ked som si to v obchodoch vsimol aj ja a odvtedy ty destilovanu pouzivam aj ja a to nielen na orchidee, ale na vsetko.

Jefitto

Raz som bol s fararom v tatrach... napil sa z vodopadu. Aby sa nepovedalo, tak v tej vode rozpustil celaskon, vraj to niči bakterie :D

No a bakterie to zničilo tak, že šiel na dva tyždne sračkovať :D

lost

Magy, hmm vidis :)
to mi nenapadlo, chodim do BA, a pristup a kvalita prace je tam OK
to si asi zistim ze aky je tam cennik :)
napr za dentalnu hygienu tu necham tak 50-60eur ..

lost

Magy, no v dnesnom spinavom svete plneho odpadu by mi stacilo pockat, kym mi more vyplavi nastro ktory potrebujem :)

ale este sa mi to nestalo, takze zatial mam len teoreticky vedomosti :)

ale v takom pripade pouzil fakt hocico na zachytenie vody, hoci aj smradlavu botu, ak nebude nic ine :D

Magy

lost - ked si spomenul tu sialneu cenu za jeden zub... podstatne lacnejsi a kvalitativne rovnako su zubari v madarsku. za tu cenu by si mal tam zuby styri.

lost

nj, ale ja to beriem ako zivotny styl :)
napr ak idem do rakuska pre potraviny, beriem to ako relax a vylet :)
a to mam 3 hypermarkety pod oknami :P
detto servis auta mimochodom, 1 mam pod oknom, ale chodim 150km do CR..
lacnejsie o 1/3 a pristup ludskejsi..
ale napriklad servitky a toaletak nakupujem v tych pod oknami hypermarketmi.. :)

ale predovsetkym mi ide o to, aby som mal kvalitnu a vyvazenu stravu, preto sa snazim brat maso z domaceho chovu (ktory fyzicky vlastnymi ocami mozem kedykolvek overit)..

beriem to skor ako prevenciu :) preto som sekol s kfc/mcdonaldom cocacolou fantou a vsetko moznym.. a neni to ani zle.. tj. aj horalkami atd (lebo alergie na lepok a laktozu atd) ..

uvidim ci to nebude mat nejaky opacny efekt :)

cize prevencia a investicia do zdravia (to iste sport)

to beriem ako najdolezitejsie (dokonca pred vzdelanim a zlatom) vramci diverzifikacie majetku :) (a to clovek nemusi byt milionar aby take nieco robil, ide o zefektivnenie zivota)

vela krat som sa ale spalil :)
napriklad zuby..
nikto ma nikdy neucil, ako si spravne umyvat zuby.. a tak sa mi kazili (umyval som si, ale nespravne!)
plus ATB mi do**** zuby..

a tie investicie do zubov su teraz obrovske, napriklad co som prisiel o sestku, stala ma cca 1500eur (plus nejake "drobne" pred tym, toto bol len implantat)..

teraz to robim naopak, davam maximum do prevencie (kvlaitne suroviny) aby som dal co najmenej do nasledkov :)

otazne je len to, ako presne dokazem odhadnut kolko mam investovat do prevencie :)

priklad:
kupovat farmu pre to aby som mal par krat do mesiaca maso je overkill a fakt prehnane..
to by nemalo vyznam ani s neobmedzenym rozpoctom :)
preto niekdy stravim vela casu zlymi pokusmi pri tejto divnej strategii zitia tak kratkeho zivota :)

ale pointa je asi takato:

nikdy nevies ako dlho budes zit, preto je matematicky vyhodnejsie a lepsie pocitat s tym, ze budes zit velmi dlho, pretoze ak naplanujes zivot na 70 rokov a dozijes sa 90tky, tak ako prezijes tych poslednych 20 rokov? :)

aspon toto je vlemi dolezite pravidlo na planovanie dochodku, a ak sa nahodou clovek nedozije stanoveneho veku, tak to zdedia deti.. cize ziadna strata..

ale vsetkeho vela skodi :) cize zit do 75tky na chlebe a vode je tiez nic moc strategia :)

limit prispevku :)

GoFruit

moja rodina /ja manzel a syn/ pije destilovanu, ked vidim po destilacii co ostalo v destilatore, tak som presvedcena ze voda z vodovodu je hnus