Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

lenuska

alti dakujem ti za podporu...tychto par dni co som sem zacala chodit tak mi je omnoho lepsie...uz nemam take depresie..a aj ked zlyham snazim sa to vidiet optimistickejsie tym ze chcem znova vstat, nevzdavat sa a bojovat a na kazdom dni hladam nieco pekne...pomaly zacinam verit tomu ze na to mam...:) :) dakujem vam vsetkym...

lenuska

ahoj tukaz...tiez som bulimicka..a ked ti mozem povedat zo svojej vlastnej skusenosti...tak u mna to je tak ze ja na verejnosti tiez nejedavam vobec..ale horsie to je ked som sama..vtedy ma prepadne obrovsky hlad a som ako v inej dimenzii...nie je to nahodou aj u nej tak?? a ak jej chces pomoct tak sa s nou o tom otvorene porozpravaj...stoj na jej strane...nie je nic horsie ak clovekom opovrhuju a odmietaju ju ho prave kvoli tymto veciam... pomoze jej ak ju podporis... samozrejme ale v liecbe...budete to narocne pre vas oboch ale vysledok stoji za to...teste sa z malickosti a pod. vela stastia...:)

tukaz

cafte vsetci. je zaujimave co si pisete a aj ked netrpim konkretne ja, prosim o radu pre moju priatelku. hovori ze je bulimicka ale skoro vobec nic neje takze si tym vobec niesom isty. neviem ako jej mam pomoct lebo stale sa vyhovara ze uz je to lepsie. co mam robit? dik

alti

Ahoj Kiky,
Zda sa, ze spanok sa Ti nelepsi. Skus si kupit bylinky pamajoran a daj si salku caju vecer. Tiez medovka upokojuje. Napisem Ti, pa.

alti

Lenuska,
tou zmenou nicku si ma obrovsky potesila. A najma tym, ze pre tu zmenu z beznadeje na krasne dievcenske meno si si nasla dovod :o).

kiky

súhlasím s Alternatívou ja som v podstate rok mala anorexiu až potom som sa odhodlala povedať to rodičom. Dovtedy som si hovorila že to zvládnem sama...a ako som to zvládla?No totálne som sa vyhladovala..teraz to mám ľahšie keď rodičia vedia čo mi je,nenútia ma do ničoho a idú na mňa s láskou a bez kriku, okrem toho sedenia u psychologičky sú na nezaplatenie..baby podte do toho!!!

lenuska

ahojte..to som ja beznadej..alternativa, anka..dakujem vam..mate pravdu...ak ide o naozajstneho priatela tak ten vas v stichu len tak nenecha...xi :) som si aj nick zmenila...je mi lepsie..dnes som mala fajnovy den v podstate....:) :)

Alternativa

Dievcata,
myslim, ze natolko ma uz poznate, ze som zastanca zdraveho prefackania. A potom sa Vam snazim poslat pohladkanie, lebo to ide vzdy ruka v ruke. Takze otvorte oci a presne si pomenujte svoj problem. Neskryvajte sa za vetu "ja to zvladnem bez odbornej pomoci". PPP je bez odbornikov nezvladnutelna. Treba proti nej pouzit vsetkz ucinne zbrane: psycholog,psychiater. A to najdolezitejsie - VY SAME. Aj dnes hladajte silu a posunte sa krocik dopredu :o). Posielam Vam altipostou k tomu batoh energie a elanu.

Alternativa

Beznadej,
nevycitaj si, ze si o PPP povedala kamaratke a ze si mozno o nu prisla. Ak to tak bude, tak to nebola kamaratka. Ale vies, dopraj jej cas. Bol to pre nu sok, mozno sa s PPP nestretla, mozno vie, ze je to porucha psychiky a nevie, ako reagovat, ako Ti pomoct. A mozno nou trpi aj ona, vsetko je mozne. Pockaj par dni a ak sa neozve, skus sa s nou spojit. A len jej pokojne povedz, ze PPP je choroba ako kazda ina. Da sa vyliecit - pravda, Ty musis chciet - a potrebujes pochopenie okolia. Nie lutovanie, nie nutenie do jedenia, ale pekne slovo, pritomnost kamaratov. A viac sa k PPP v rozhovore s kamoskou nevracaj.

anka

vies co,myslim si,ze si nespravila nic zle,ked si to povedala kamaratke,ktorej si verila,ved na to su ozajstni priatelia