Som mladá mamička pol ročného syna. No mám pocit, že zlyhávam. Som hrozne výbušná povaha a tak sa rýchlo rozčúlim a kričím. Mám hrozný hnev na syna, keď nechce spať, keď plače a vlastne nemá dôvod, resp. dôvod = chce sa nosiť na rukách ale ja ho nemôžem mať celý deň na rukách, mám predsa aj domácnosť. Viem, že prvoradý je synček ale štve ma, že máme doma bordel, špinu, nenavarené a pod. Za každú hovadinu vybuchnem, kričím na manžela a tým pádom po večernom boji so synom a uspávaní si len sadneme na sedačku pozrieme film a ideme spať.
Už som premýšľala aj o návšteve psychológa/psychiatra a poprípade nejakých tabletiek na upokojenie. Naozaj si myslíte, že som zlyhala?
Zlyhala som ako matka?
GoFruit ved ani nechcem :D ale tak neviem ci nebudem donuteny, uz teraz mam z toho "depky".
doubledog nevim totiz neviem ci by som si zvykol, ja som zvyknuty na istu pohodu aby to potom nedopadlo tak ze ani domov nebudem chciet chodit a budem rovno spat v praci.
Nastastie mne to dieta az tak nesuri, partnerka chce mat ale este nie teraz ani najblizsie 3 roky urcite nie. Takze zatial to je v suchu.
Ano doubledog? Vau tak to som na tom dobre. Mam ho dospany v 2, 5. A to moj malý je hrozny nespac. Este stale v noci kojim ale viem sa vyspat. A teraz mi uz odmieta spat poobede a asi to s nim vzdam. Tiez som ho uspavala dakedy ako blazon a abola som z toho na prasky. Uspavala som hodinu a on sa zobudil po 20 min. Veru nervy. Ale proste ak ma niekto take dieta tak sa s tym treba zmierit a snazit sa to prijat inac clovek zosalie. Proste treba to prezit s tym ze o 2 roky bude lepsie.
Prezyvka radsej dieta nemaj. Nechat dieta vrieskat a odist rec to je dost traumatizujuci zazitok pre dieta. Sice ho ono potlaci a vedome si na to nespomenie ale rozhodne stastne nebude. Bude zazivay obrovsky strach zo samoty a opustenia.
jedulka nic :D len skor v zaujme toho dietata ktore by malo byt so mnov ho radsej nechcem mat, ani nie tak kvoli mne lebo ja som flegma ale ono by nemalo najstastnejsi zivot asi
Cim viac tieto temy citam tym viac mam strach vobec v zivote nejake dieta chciet.
Absolutne si neviem predstavit trivialne veci s dietatom, nevravim ze kategoricky dieta odmietam alebo ze by som nechel mat ale jednoducho sa neviem zit do tejto koze ani si predstavit ze by som mal dieta uspavat hodinu nieto niektore ine veci :D a to som aj dieta chcel ale ked citam vsetky tie uskalia uz nechcem :D
Absolutne si neviem predstavit ze by mi dieta robilo take caviky a nechcelo spat alebo by vymyslalo chcelo sa vsade nosit a podobne.
Nie som vybusnej povahy, skor mam pocit ze ja keby nechcelo spat mne by nevadilo ze je hore v noci a rici ze nechce spat. Dal by som stuple do usi a siel sa vyspat na gauc :D
No proste ako je vidno na rodicovstvo sa nehodim :D
... to se může stát každému,že ztratí nervy ....že máte výčitky, jen ukazuje,že jste dobré matky,jen nestíháte.Tak ted vemte rozum do hrsti a hledejte řešení z této pro Vás nepříjemné situace.Za prvé: z organizovat si lépe domácnost.Chce to takzvaně hodit "zadkem",když uklízíte, vaříte atd... Poněvadž neznám konkrétně každou situaci,nemůžu přesně poradit.Mě nijak nevadilo,v době než se dítěti takzvaně "převrátí" spaní, s ním chodit celou noc po bytě a zpívat mu.Klidná máma,klidné dítě.(většinou)O klid matky by se měl postarat partner,ale né každá to tak má(ani já jsem neměla).Poproste o první pomoc babičky a nebo známé,kterým na 100% důvěřujete,aby Vám pohlídali dítě a dejte si byt do pořádku.Všechno by mělo mít svý pevné místo,abyste neztrácely čas a nervy hledáním i co by jen vařečky.Vyspat se je velmi důležité.Než to sami budete zvládat,zase někoho poproste o pomoc.Je velmi důležité se zamyslet,proč dítě celou noc nespí.Teplota v bytě,děti nemají rady přetopené místnosti,dostatek pohybu střev,při hraní hodně pohybovat nožičkama, natáhnout a skrčit, sem tak,aby střeva nebyli "liné" a dobře zpracovali potravu a v noci se dítě neprobouzelo na bolest.Večeře dítěte by měla být "hutná" aby energeticky vydržela na celou noc.Mě se osvědčili krupicové kašičky s máslem,všelijaké rýžové kaše z mléka s ovocem a máslem.Místo Hami a jiných blbostí, jsem jednou týdně uvařila celé kuře s čerstvou zeleninou a dovařila jí rýží.Dochuťit olivovým olejem, obrat maso,maso se zeleninou a rýží rozmixovat.Trošku soli, nevím proč,ale dětem tak lépe chutná.Nandat do přesnídávkových sklenic a do ledničky.Kdykoliv po ruce jídlo v nejvyšší kvalitě.Oběd se dá uvařit i na dva dny.Aby byl jeden den(obden)volnější.Nechci se Vás nijak dotknout,ale mě vždycky velmi překvapuje tohle naříkání.Vychovala jsem sama bez jediné pomoci šest dětí.V době kdy nebyli automatické pračky,ani pleny na jedno použití,a jiné vymoženosti jaké máte teď.Tím chci říct, že to jde, jen děláte někde chybu.Děti jsou radost a neměli byste z nich být na dně.Možná je to tím,že už jsem se od 12 let starala o celou domácnost ... a tady bych viděla odpověď,nejste špatné matky !!! Jen je zapotřebí si nějaké věci opravdu dobře z organizovat a nebát se nějaké té práce ...ženské, vždyť je to jen o pár letech, uteče Vám to jak voda a budete mít předškoláka, u kterého si už odpočinout a najít si čas i na sebe bude moct najít.
Som rada, že vznikla táto téma, pretože aj ja som mamička takmer osem mesačnej dcérky. Tiež mám problém s tým, že vybuchnem a žiaľ vybuchnem na ňu. Emanuelle v tvojich slovách som sa našla, ako keby som to písala aj ja. Ja si už ani nepamätám, kedy som spala v kuse štyri hodiny, nepamätám si, kedy som si sadla ku manželovi a ku dcérke, nepamätám si ani to, kedy som sa naozaj tešila zo života. Nechápem to, pretože celých deväť mesiacov som sa na ňu tešila, rozprávala jej, hladkala ju, spievala jej a proste zrazu je tu, v brušku prázdno a ja mám tiež pocit, že som ako mamina a manželka zlyhala. Aj dnes ( mám výčitky svedomia a keď sa zobudí, si ju vystískam a vybozkávam ) nemohla zaspať, 40 minút som ju uspávala, hladná, lebo som až pred dvanástou raňajkovala a kričala som :( ona sa rozplakala a keď sa rozplakala, kričala som ešte viac a teraz sa trápim.
emanuelle, som mladou mamickou 8 mesacneho synceka a donedavna som na tom bola podobne ako ty. Stale som nieco riesila, najme spanok, cez den spi len v kociku, velmi tazko zaspava, v noci sa budi, cez den nechce spat, chce byt len na rukach atd atd atd. Pomohlo mi, ze som sa jednoducho zmierila s tym, aky je, dokonaly nikdy nebude, hlavne, ze je zdravy. Pol roka mi nosila moja mama jedlo, inak by som bola bez vareneho obeda, pri malom totiz absolutne nestiham. O upratovani ani nehovorim. Mame maly byt, bordel tam hned vidno, ale ja na to kaslem. Pred 2 mesiacmi som zacala 2x do tyzdna chodit tancovat medzi ludi, velmi mi to pomohlo. Inak chodim ku rodicom alebo mama ku mne, nastastie vnucika zboznuje. Kamosky, co som mala predtym, sa zrazu niekam vytratili a nove nepribudli...
Nie si v tom sama, neboj, treba len vydrzat a tesit sa z dietatka, ktore tak rychlo rastie. Najdi si zalubu, vypadni na 2x do tyzdna z domu a uvidis, bude lepsie. Drz sa, papa