Sme s priatelom cca 8 mesiacov, byvame spolu 3 mesiace a v horizonte jedneho roka by sme sa chceli zobrat. Naklady sa spolocne byvanie (najom, strava, net atd) sme rozdelili na dve tretiny a jednu tretinu a ja platim jednu tretinu a on plati dve tretiny. Bol to jeho navrh, lebo vie, ze platit pol na pol by som si nemohla dovolit, nakolko moj plat je cca tretina z jeho platu. A pri tomto rozdeleni este kazdy usetri nejaku ciastku zo svojho platu, ktoru neskor pouzijeme pri realizacii vlastneho byvania.
Mna to aj dost mrzi, ze platim mensiu ciastku, ale inac by som si nemohla dovolit byvat v podnajme s nim. Hladam si aj novu pracu, ale s mojim odborom a v lokalite, kde byvam, je to dost tazke, ale dufam, ze sa mi to podari.
Zaujumalo by ma, aky mate nazor vy na taketo rozdelenie? Pripadne, ako to mate rozdelene vy? Lebo mne nasadil chrobaka do hlavy jeden znamy, ktory ked sme sa na podobnu temu bavili v partii, povedal, ze nevidi dovod na to, aby platil vasciu cast nakladov, aj ked zaraba viac. Pretoze predsa nie je to jeho vina, ze ma jeho frajerka mensi plat.
Naklady na spolocne byvanie
???? - tak vies, podla seba sudim teba, cize ak on pocita vsetko, mysli si, ze zena je taka ista :-), takze vie, coho sa obavat :D, kedze vie, co by robil sam
????
ak je vacsina zien normalnych, tak preco 30-50% manzelstiev konci rozvodom?
neni mozne aby vzdy bol na vine len muz :P
ked uz tak, tak asi obaja, boli dost blbi, ze na to isli zle..
nepisem ze tak neexistuju, ale tak 1/10 moze byt napr zlatokopka.. cize nam zostane 9/10 a z toho je 4/10 skromna ako tu mnohe pisali, ze je to pod ich uroven aby im muz platil najomne atd.. (bez toho aby chcel protihodnotu) a davno som sa tu na fore pytal, ci by prijali od svojho partnera napr dovolenku zadarmo, lebo by na nu nemali, ale partner by tam chcel ist a tak cca 4/10 tych zien by to asi aj odmietla :P ci nie? :D
no a potom 5/10 moze byt niekde medzi..
no ale ja mam v tipovani vzdy smolu, takze 1 ku 2 je obrovsky risk :P
ale vazne - toto asi s cislami neobhajim :D
z mojho osobneho pozorovania ale mozem povedat, ze najväcsiu paranoju z obratia o € maju m uzi, ktori sami velmi radi vyuzivaju :-)
presne tak, mrhat takto bohapusto citmi zien vo vztahoch zalozenych na obchode-to je priam svatokradez.
Lulu. :DD
Ked maju chlapci strach z blizkosti, intimity a skutocneho vztahu a z prebratia zodpovednosti za 'vztah, na ktorom obaja maju rovnaky podiel', tak co uz. Nech si najdu priatelku na obcasny sex, par spolocne stravenych chvil a dovi.
otaznik - ibaze by sa sfukla a potrebovala by opravu :D
Lulu: lenze tito tu ti to neuveria :-), ja poznam velmi vela takych zien a strasne vela pripadov, kde MUZ bol ten, ktory parazitoval na zene, cele roky....chronicky nezamestnani, gambleri, dlhy, neschopni vydrzat v nejakej praci, nechut pracovat, vychcanci, vypocitavci, spekulanti a pod.
lost, vacsina zien je normalna. Neviem, preco vsetky su hodnotene cez nejake zlatokopky vystupujce v mediach. Preboha, vsak Kollar nehlada matky svojich deti medzi beznymi zenami...alebo mas pocit, ze si vybral niekedy pokladnicku z Billy tuctoveho vzhladu???
otaznik - no ved, napadlo by ta toto? aj kebyze dam niekomu diamantovy prsten a potom s nim nie som tak ho nepýtam spat, lebo pre nieco ho ten clovek dostal, vtedy v tu chvilu a tam to malo vyznam
???? - velmi vela ludi je vztahovo neschopnych, nie su schopni mat plnohodnotny vztah