Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Praca kamionistu

Príspevok v téme: Praca kamionistu
beskyd

zdravim, ake tazke je podla vas zohnat pracu kamionistu s ukoncenym druhostupnovym pravnickym vzdelanim, vek 27, job v statnej sprave (vydavanie rozhodnuti v spravnom konani, vedenie pojednavani a veci s tym spojene) pokrocila anglictina, mierne pokrocila nemcina samozrejme s vodicakom na kamion a operovanymi ocami kvoli kratkozrakosti?:P ma dakto info alebo podobnu skusenost? vdak

beskyd

to by bolo sice v pohode ale francuzsky neviem, iba anglicky, mal som bilingvalny gympel, aj CAE som si spravil:) remeslo...? sak to, ze kto ma to teraz nauci..., lebo toto pretrvavajuce status quo stoji za figu... ale inak by bola kanada kdesi v mensej usadlosti pri horach fajn:) su tam moznosti aj pre takychto stroskotancov ako ja?:))

canadaa

Beskyd, anglicky/francúzsky vies? Nad Kanadou si neuvažoval? Ked uz prastit s právom, tak vypadnúť za hranice a kde su také pekné hory ako u nás ak nie v Kanade? Remeslo sa dá naucit, len sa rozhodnúť, ake.

beskyd

veves, no ty koxo... inak cosi som si k tomu nasiel aj na nete a v podstate je to vsetko v podobnom duchu ako hovoris... v kazdom pripade dakujem za vycerpavajucu odpoved. ..."otec presiel strasne vela firiem a nakoniec sa vratil do jednej, kde sice platia s meskanim aj dva mesiace ale aspon ten plat raz dostane." - pohoda, radost zit v tejto krajine...
.
javor, nesranduj, skor bolo treba naucit sa remeslo a po strednej skole z tejto krajiny zmiznut do zahranicia kde by sa s tym dalo uzivit... zamocnik, klampiar - pokryvac, instalater, elektrikar a podobne. ale uz je asi neskoro..

veves

platenie: je tam zaklad + diety, co je spolu vlastne nic a ak taka firma vobec existuje tak by som si ju rada pozrela. najcastejsou formou, hlavne medzinarodne prepravy, je platenie od kilometra, co vsak nie je zaznamenane v zmluve. cize ked dostanes velmi malo peniazkov aj ked si jazdil jak dabel tisicky kilometrov cely mesiac z nakladky na nakladku a ocakaval si aspon 1700 EUR, tak velmi tazko (ak vobec)dosiahnes aby ti tu podstatnu cast doplatili. hodiny sa tam neplatia lebo vodici by sa pomaly susnili na cestach. ked ho odmietnu vylozit a caka nielko dni tak nic nema z toho. a nikoho nezaujima ci to bolo jeho chybou. firma nema v ten den z neho nijaky zisk predsa. ba priam ma straty.co sa tyka ceny za km, zavisi casto od odjazdenych km...napr. do 9000km je 0,08 EUR za km, potom moze byt aj 0,14 EUR za km.
nuz ano, je tu velky problem s vyplacanim miezd. naozaj je stastie natrafit na firmu ktora to vyplati nacas alebo aspon do dalsieho mesiaca. otec presiel strasne vela firiem a nakoniec sa vratil do jednej, kde sice platia s meskanim aj dva mesiace ale aspon ten plat raz dostane. niekedy po kuskoch niekedy nie. a tato firma je fajn aj v tom, ze nedava mu nakladky vykladky velmi pri sebe, kedy by mal najazdenych velmi malo km. jazdi celu europu takze sa mu tie km nejako nazbieraju.
hm, ked ti nalozia viac ako je povolene. ty ako vodic za to zodpovedas aby nenalozili. si pri tej nakladke, musis dozerat (zvycajne aj sam nakladat:D ). ked ti firma , tvoja, prikaze vezmi cosi naviac mas dve moznosti. vziat a riskovat pokutu, nevziat a mat problemy v praci. a nakolko tak nuti vela firiem nalozit viac, nemas moc na vyber, ze by si s tym prastil a siel inam. nemusia ta vyhodit za to ale ver mi, oni maju take paky ako ti to vratit. uz napr. tym spominanym jazdenim na kratke vzdialenosti, nestiahnu ta domov po 4 tyzdnoch (nemozes tam nechat opusteny kamion, to by uz bolo porusenie discipliny)...alebo ti daju mesto a nazov firmy kam mas ist vylozit ale nedaju ti adresu...a v takom Parizi to hladat...v pripade teda ze ta policajti capnu je na sefovi ako sa zachova. nemas mu ako dokazat ze ta donutil viac nalozit, povedal ti to len po telefone a predsa ,,ty si mal moznost odmietnut,,. hadam aspon cast zaplati.
co sa tyka poruchy, zapchy...to neovplyvnis ale mas potom napr. vacsiu spotrebu paliva. co ti moze strhnut z platu (po novom tam zvyknu davat nejake normy ktore nesmies presiahnut) + zase zbytocne strateny cas, za ktory si mohol mat dalsie km. to iste ked ta okradnu, je to na sefovi. nesies zodpovednost. ak su aj taketo veci napadnutelne sudom, kamionisti su povaha, ktora sa nemieni tahat po sudoch. musia predsa jazdit dalej aby bolo vyplata aj na dalsi mesiac.
problem so stihanim terminov byva hlavne ak je slaby dispecer. ktory ti da za par hodin nakladku na mieste ktore trva dosiahnut viac ako par hodin...
nuz a tak. je to tazke povolanie, aj z hladiska velmi zlych podmienok pre soferov, aj z hladiska stresu, nahanania, neustaleho sedenia, monotonneho jazdenia, neustaleho cakania. no neber to zas az tak zle, za pokus to snad stoji, teda ak najdes fajn firmu. vela kamionostov berie so sebou aj zeny, pekne na parkovisku zastavia, navaria si, ak su pri mori tak sa mozno aj okupu, porozpravaju sa s ludmi z celeho sveta (teda kamionistami) a tak.

beskyd

vdaka, snad to dobre dopadne.. hoci sa musim zdokonalit v nemcine kedze som ju roky vobec nepouzival.. aspon aku taku pridanu hodnotu treba mat. .. a dam vediet:)

Maoam

beskyd, to neviem, kto ho to naucil

mna zaujima, ci pracu toho kamionistu vyskusas :-), myslim ze nielen mna, ak ano tak ti prajem, nech to dobre dopadne a ze si vyberies serioznu firmu

beskyd

maoam, to ako sa naucil stavat eko-obydlia a fungovat v tej sfere?:) to mu tiez niekto musel vysvetlit ako to funguje, ako sa na tom da zarobit, co to obnasa atd. aj ked samozrejme taky pribeh znie super:) inak ja nie som introvert ani nemam problemy v kolektive, s kolegovcami sa navzajom casto radime o veciach, sme na seba odkazani v istom zmysle a funguje to dobre, to zas nemozem povedat ze v tom by bol problem, par ludi tam sice nemusim ale v podstate je to v medziach pohody hoci o niektorych si myslim svoje ale to je jedno.
.
sweater, dakujem. a myslim ze k pravu by som sa uz nemohol vratit kedze v pravnickom fachu je dneska problem najst pracu priamo z pravnickej skoly alebo z pravnickej pozicie, nie to este z kamiona...
.
veves, vdaka za info.. takze v tychto firmach je problem s vyplacanim miezd? zase tiez by som mal radsej klud ako sa tahal so zamestnavatelom po sudoch... inak ked mi firma nalozi viac ako je povolene, to akoze ja nesiem zodpovednost a platim pokutu? a ked firme poviem ze viac uz nemozem zobrat tak akoze co, ma vyhodia ze neplnim pokyny a porusujem pracovnu disciplinu?:)) a za mnou nezavinene meskanie v dosledku poruchy vozidla, zapchy, problem na ceste a pod. nesiem zase zodpovednost ako vodic kamionu? a ked ma okradnu tak sa na to vztahuje hmotna zodpovednost a platim zamestnavatelovi nahradu skody?:P sak lebo co viem tak v pracovnopravnych vztahoch je zodpovednost len za zavinenie zamestnanca, ako ja mozem zodpovedat za to ze mi umyselne napriek mojim vyhradam nalozili viac ako limit pod hrozbou pracovnopravneho postihu a capnu ma policajti alebo ze ma okradne daky gang alebo ze nestihnem nejaky termin kvoli poruche vozidla? byva s tymto problem?:)

Maoam

dlho bol bez priatelky, par rokov, teraz ma taku zlatu babu, ktora je taka zlata, nenarocna, chodi vkuse na tury, ma psa, ona robi zachranarku :-), klape im to, su stastni, no proste chlapec zacal uplne iny zivot