Útek z tejto civilizácie - Papua Nová Guinea, Laos, Kambodža, Malajzia...

Príspevok v téme: Útek z tejto civilizácie - Papua Nová Guinea, Laos, Kambodža, Malajzia...
KBPK_

Ahojte. S partnerom sa plánujeme odsťahovať do vyššie uvedených krajín. Preč z tejto organizovanej spoločnosti.... Neplánujeme sa vrátiť.
Aký máte názor vy na niečo podobné? Premýšľali ste o tom niekedy?
Veľmi rada si prečítam vaše názory, ale len ak sú nevýsmešné a seriózne ;-)
Ďakujem a všetkým prajem pekný zvyšok nedele ;-)

tretie oko

V Novej Guinei by som si dala pozor, údajne tam sú ľudožrúti, ktorí majú radi mozočky, takže bacha :D Nie jeden okoloidúci sa už nevrátil :D A čo si to najprv len vyskúšať na určitý čas a potom by ste zvážili, či to bude dobré riešenie. Neviem, možno tam nevydržíte ani mesiac, nie že ešte navždy. Ale aj tak, držím palce, budete to mať veselé :)

Lumik

no mozno v Afrike im tam na National geographic stale ukazuju europske medvede ohrozene rozmahajucim sa pitliactvom a mrtve diviaky s vyrezanymi klami

chladomor

Kdesi som čítal, že bežný Afričan leva, slona či hyenu nikdy ani nevidel a o Európe si myslí, že je to nebezpečné miesto, lebo tu máme medvede a vlkov.
Ale s cece muchami a maláriou to tam bude predsalen objektívne horšie ako tu.

Lumik

No ja by som sa bal malarie, jedovatych zivocichov a pod. Hlavne ak sa chcete pohybovat mimo civilizacie v divocine. Aj ked mozno to neni naozaj take hrozne ako si to predstavujem, sem tam nejaky ten komar alebo moskyt.

lost

sumatra, ono v meste sa neda zit tak ako si pisala, pretoze v meste nemaju ziadny zdroj potravy (neda sa tu lovit nic, ani zbierat nic)
cisto v prirode maju milion krat viac sanci, ale tam treba know how, inak zomru hladom..
ale ved normalne tak ziju ludia, i ked nemaju vzdy zivotnost 80 rokov, ale tak to ani u nas, pretoze ked tam ich zozerie zralok, u nas napriklad zabije ozran s autom.. cize je to 50 na 50 mozno :))

0vecka
nj, zuby by boli riadny problem :)

lost

chladomor

ak atomova zima, tak rozhodne radsej patagonia (resp ine vysoko polozene miesta)

preco sa tomu asi hovori "atomovy spad" ? :) lebo to pada :P a teda cim vyssie je clovek, tym bezpecnejsie miesto ..

sumatra

Ako veľmi to myslíte vazne? Myslím že ďalej ako po romantické reči o spoločnom živote na konci sveta sa nedostanete. Skúste si týždňový život bez teplej vody a elektriny, nonstop obchodu a lekára, bez tv, pc, mobilu a manuálne pracovať celý deň.

0vecka

podla mna to casom olutujes... ono naj by bolo tam nieco kupit mozno nehnutelnost za par supov aby ste mali z coho zit lebo vas asi nebude dlho bavit robit kvoli strave od rana do vecera.... pritom cenu civilizacie asi pochopite pri prvej bolesti zubov napr....

mna to tiez laka zazit mozno tak na mesiac ale viac nie

sweater*

myslim ze ona /zatial/ nehlada utocisko pred vojnou chladomor, skor chcela posudenie podla inych kriterii :).. ale som zvedavy ci by ludia boli naozaj taky sprosti aby v pripadnej vojne naozaj pouzili zbrane takeho razu...

chladomor

A keby sa tá vojna priveľmi zvrhla a odpálilo by sa niekoľko sto nukleárnych hlavíc, tak Patagónia je ideálnym miestom na prežitie prvých dní po, pretože je ďaleko na Južnej pologuli (Aljaška žiaľ nie). Termonukleárna zima by síce nenastala - pri sto atómových výbuchoch je to blbosť, trebalo by aspoň 10 tisíc, ale ak by sa predsalen klíma nejak kvôli tomu zmenila, tak Patagónia je veľmi náchylná na prílišné ochladenie a mohla by skončiť pod ľadovcom. V tomto je možno lepší Nový Zéland, ale človek nikdy nevie, či by pár hlavíc neschytala aj Austrália.