Ahojte. S partnerom sa plánujeme odsťahovať do vyššie uvedených krajín. Preč z tejto organizovanej spoločnosti.... Neplánujeme sa vrátiť.
Aký máte názor vy na niečo podobné? Premýšľali ste o tom niekedy?
Veľmi rada si prečítam vaše názory, ale len ak sú nevýsmešné a seriózne ;-)
Ďakujem a všetkým prajem pekný zvyšok nedele ;-)
Útek z tejto civilizácie - Papua Nová Guinea, Laos, Kambodža, Malajzia...
no ak nebude uroda, tak treba zasoby :)
tie sa daju kludne aj na 1 a viac rokov zabezpecit (i ked nie je to lacne)..
preto treba diverzifikovat :)
ak pokapu ziverata, stale mame zemiaky (lepsie ako nic), a ak pokapu aj zemiaky, stale mame vodu (more, rieku) a ryby.. a hadam sa nestane v jednu sezonu aj to, ze vyschne voda :)
resp. minimalizovat pravdpodobnost toho ze vsetko zlyha..
potom mi napada uz len "sused" tj. mat nejaku alianciu s najblizsim susedom/susedmi a udrziavat s nimi teamovu strategiu prezitia..
lost - no, cosi take - chovat zvierata a nieco si dopestovat... Skor v lese nez pri mori. Len peniaze treba, lebo ked ti zakapu zvierata na nejaku chorobu, alebo nedopestujes, tak budes zivorit. U nas su teraz velke pozemky (20-50 akrov) za super ceny, za 10 rokov splatime dom a potom si kupime nejaky kus lesa v hotovosti, aby sme nemali hypoteku.
0vecka
lebo mi to znehodnocuje penazenku :P
anamarie
to ano, uplna divocina je tazke a s detmi skor egoisticke.. ked uz , tak by sa mi pacilo nieco ako na hrane divociny a civilizacie, napr nejaky km daleko od najblizsieho mesta a za dvorom nech je hora s pralesom :) za mestom moze byt more.. cize by som bol kvazi sebestacny co sa tyka vody jedla a pristresku (na neobmedzene dlhu dobu) a so spravnymi kurzami/vedomostami (nejaku zakladnu zdravotnu starostlivost) by to ani nemuselo byt az take nebezpecne.. a zivobytie? no neviem, bud odist az ked ma clovek dost na cely zivot, alebo pracovat z domu (farma alebo investicie, netusim).. :D
Ovecka, do Afriky by som nesla ani pod vyhrazkou trestu smrti - horucavy, cierni, choroby, dakujem pekne. Absolutne ma to nelaka.
lost - v divocine by som zit nechcela, nadalej chcem zit slusne - moct si dovolit lekara, ked clovek nieco zasadi a nevzide uroda, tak si to moct kupit, deti tiez do skoly nemozu ist nahe... Aljasku sme uz tiez kvoli strasnej zime zamietli.
2 lost prave pozeram dokument o bolivii ako to tam maju s vodou... bud rad ze mozes platit euroval... aj ked pokial viem tak si nezamestnany takze nevie preco ta to tak sere :)
2 anamarie niekde v afrike by vam aj stacili
Len taka otazka - a z coho by ste tam zili? Nejake tie peniaze treba mat. Jasne, ani nas s manzelom nebavi konzumny sposob zivota, uvazovali sme. Aljaska, Kuba..., ale biedit by sme nechceli, dosial nasetrene peniaze by nam do konca zivota este stale nestacili na to, aby sme len tak sedeli doma...
nejaku samanku ,zaklinacku pre Ovecku :)