Nulová diéta

ivanka999

@Elizabeta1991 pisala o diete od Prodietix, to mozem doporucit, sama som s nimi schudla a naucila sa spravne papat a mat v malicku zivotospravu, takze ludia neblaznite, da sa to aj prirodzene :)

je to

dnes je o hladovke clanok v NC, ale nie som o nic mudrejsia. akurat sa tam pise, ze nejaky znamy breatharian v amerike bol podvodnik.
www.cas.sk

Tomas12345

fast9 :

Defcon má naprostú pravdu, neexistujú žiadne seriozne vedecké výskumy ktoré by hladovku podporovali, ba naopaok, lekári hladovku neuznávajú a varujú proti nej.

"Keďže organizmus si veľmi prísne stráži hladinu glukózy v krvi, pri jej zastavenom prívode musí siahnuť na jej tvorbu z bielkovín a tuku. „Mobilizácia tukových zásob znamená nárast hladiny ketolátok v krvi s ďalšími nepriaznivým metabolickými zmenami" hovorí lekárka.

Škôd, ktoré hladovanie môže na organizme napáchať, je široká škála:
únava, celková slabosť,
znížený tlak krvi,
poruchy srdcového rytmu,
záchvat dny,
edémy – opuchy z hladu,
pokles imunity,
poruchy žliaz s vnútornou sekréciou vrátane pohlavných (sprevádzané poklesom libida, u žien vymiznutím menštruácie),
vypadávanie vlasov,
rozvoj osteoporózy a kazenie chrupu,
steatóza pečene,
málokrvnosť z nedostatku železa,
poruchy z nedostatku vitamínov a minerálnych látok,
psychické poruchy,
kolapsové stavy.

"Hladovka sa zvykne odporúčať aj ako súčasť liečby niektorých chorôb – telo sa vraj takto „zbavuje toxínov a jedov“. Lekárka opäť varuje, že je to nezodpovedný hazard so zdravím a zdôrazňuje, že človek oslabený chorobou potrebuje práve naopak energeticky aj nutrične bohatú stravu a prísun živín, vitamínov a minerálnych látok na zvládnutie choroby a posilnenie imunity".

primar.sme.sk

Ano, človek pri hladovke zaručene schudne, no či tú hladovku i bez trvalých zdravotných následkov prežije je viac než otázne.

daniela2

pri takejto diéte sa odbúrava okrem tukov aj svalová hmota a spomaľuje sa metabolizmus. Keď začneš znova po nej jesť, metabolizmus ostane pomalý a organizmus sa pre prípad ďalšej hladovky bude chcieť pripraviť zásobami tuku.
Navyše je to aj proti prírode a proti pudu sebazáchovy. Pozri si Savčenkovú, akú má postavu a ako jej hladovky prospievajú. :-))
Ak hladovka, tak maximálne raz za 7-10 dní po dobu 24 hodín. Alebo raz za týždeň ovocný alebo zeleninový deň. Potom existuje tá 6 týždňová neviem aká metóda proti rakovine, keď sa pijú len šťavy a čaje. Teta to skúšala a vydržala dva týždne, kým odpadla. Lekár jej to zakázal, povedal jej, že naopak, má riadne jesť, len zdravo.

Defcon

Fast, sklamem ta, ziadne vedecke zdroje nespominaju pozitiva pri nulovej diete. Oni totiz ziadne pozitiva nie su. Okrem straty svalovej hmoty, psychickych problemov, kritickeho zatazenia pecene, obliciek, nadobliciek, nasledneho jojoefektu a par dalsich “pozitivnych” veci, ma nenapada nic .

fast9

nespomínal som oficialne zdroje(az tak som to nestudoval), ale mozno sa daju najst aj vedecke studie, ...

kto ma zaujem, tak prinosy/skusenosti ostatnych najde pod spojenim:
-long fasting,
-water fasting,
-intermittent fasting, resp.: intermittent fasting for a week

Defcon

Fast9, daj teda internetove zdroje, kde sa nejaky lekar, alebo dietolog vyjadruje pozitivne o nulovej diete.....
Nulova dieta je niekedy nutna pri zdravotnych problemoch a vtedy je clovek hospitalizovany na lôzku, lebo organizmus dostane tak zabrat, ze dotycneho musia tlacit infuzne roznymi preparatmi. Mineraly, vitaminy, ochrana pečene, obliciek, psychika....
A samozrejme musis byt pripraveny, ze organizmus berie tuky ako poslednu a doplnkovu moznost. Takze ked pri takejto diete schudnes 7 kilo, tak minimalne 5 kil je ubytok svalov, kedze organizmus bude radsej rozoberat bielkoviny zo svalov ako pracne stiepit tuky.
A o zakonitom jojo efekte ani netreba hovorit.
Koniec koncov, autorka temy sa s odstupom casu uz nepodelila so skusenostami...