Ahojte,
mozno je to trapne ze sa to pytam, ale zacala som brat antikoncepciu lebo mam priatela ale neviem ci ked bereim tabletky tak sa moze do m na urobit.. nemozem ostat tehotna? pocula som ze pred koncom brania tabletiek nesmie do mna sa urobit a potom ked zacnem brat tak az po prvych troch tabletkach sa moze.. prosim poradte niekto .. dakujem
Moze sa do mna frajer vystriekat ked beriem antikoncepciu??
Takže moja zlatá najprv sa nauč používať interpunkčné znamienka, a potom by sme sa mohli rozprávať o antikoncepcii. Ja sa napr. môžem do teba vystriekať tak že budeš taká biela že UVIĎÍŠ.
Escape : vy svatozvany krestani hrdo sa bijucich za nic co ty tady vypravas o jakych zabitych deckach a ze sex neni hra ? Ale pritem jebes dobre jak barbar nech si kazdy robi co chce a ked chce potratit je to jej vec neni to vrazda je todoma smutne ale lepsi jak privest decko ma svet kde bude len trpiet neni nemoralne ?
Priatel sa domna spravil a mam ovulaciu aka je pravdepodobnost ze otehotniem .dakujem
Banbey, mladý pár, ktorý sa naozaj ľúbi nesebeckou láskou, nedovolí, aby niečo také hrozné ako smrť ich dieťaťa ich vlastnou rukou vstúpilo do ich láskyplného vzťahu. Láska sa túži dávať ďalej. Myslím, že dnes už každý vie, že najprirodzenejšou cestou, ako sa dostať k dieťaťu, je práve sexuálne spolužitie muža a ženy. Treba to akceptovať ako fakt a podľa toho sa správať. Nie to prehliadať potom sa čudovať, aká náhoda či nešťastie sa to stalo. Ak nechcem dieťa, buď sexuálne nežijem, alebo prijímam riziko, že otehotniem, ale potom už nemám právo dieťa usmrtiť potratom.
Čiže moja odpoveď je: nebrať antikoncepciu ani nepoužívať žiadne iné metódy, ktoré spôsobujú smrť počatého dieťaťa - napr. tabletka po či vnútromaternicové teliesko. Ak sa dvaja naozaj ľúbia a ich láska dozrela, nemajú problém sa k sebe pripútať manželským zväzkom a sľúbiť si vernosť do smrti. Toto je bezpečné prostredie vhodné na výchovu dieťaťa. Pri užívaní manželstva majú byť stále otvorení na prijatie dieťaťa - to znamená, že aj keď z istých dôvodov ešte dieťa neplánujú, môžu využívať neplodné dni na sexuálny styk, avšak ak by sa predsa len stalo, že by neplánovane počali, dieťa prijmú ako dar.
Páry, ktoré nie sú manželmi, by mali spolu chodiť a spoznávať sa výlučne na duševnej úrovni, pretože ak by došlo k počatiu dieťaťa, to by bolo vystavené riziku vyrastania v neúplnej rodine (ak by sa rodičia nakoniec rozišli, čo sa aj veľmi často stáva).
Vyššie popísané správanie je jediné zodpovedné, zodpovednosť nie je brať antikoncepciu a keď náhodou otehotniem, myslieť si, že mám plné právo ísť na chirurgický potrat. Nie, pri takomto vnímaní človek nerešpektuje základný fakt: následkom sexuálneho styku môže prirodzene dôjsť k počatiu.
Život je najvyššia hodnota. Život dieťaťa je neporovnateľne viac ako predstavy o budúcnosti jeho rodičov, ktorí spolu nezáväzne spia a potom sú prekvapení, že čakajú dieťa. Život dieťaťa je viac ako škola, kariéra či pohodlný život jeho rodičov. Skutočná zodpovednosť je brať toto do úvahy pred tým, ako sa rozhodnem s niekým spávať. Ak sa dieťa počne, už je neskoro ospravedlňovať sa a chcieť svoj vlastný život späť. Moje právo je menšie ako právo môjho dieťaťa žiť - moje menšie právo musí ustúpiť jeho najvyššiemu právu, rovnako ako to bolo v prípade mňa ako počatého dieťaťa a mojej matky, ktorá ma prijala a musela mi prispôsobiť svoj život. Nemôžem svoje dieťa ukrátiť o to, čo som sám dostal ako dar od svojich rodičov - o život.
Manželka užíva antikoncepciu už 20 rokov a funguje bez problémov. Vyvrcholím vždy do nej, rovnako to robili aj iní muži predomnou.. Žiadne nežiadúce tehotenstvo, máme dcéru, ktorú sme plánovali..
ja antiku neberiem a do mna sa priatel robi- bez kondomu.. avsak iba tesne dni pred menstruaciou a nic, vychadza to, lebo z biolog. hladiska nie je mozne otehotniet... treba mat pravidelny cyklus, ale to aj sama citim, ked mam pms..
escap: ...Áno. Takže ak náhodou zlyhá antikoncepcia, a mladý pár nie je finančne či morálne pripravený na to mať dieťa, tak by si ho aj tak mali nechať, aby vyrastalo v nezodpovednej, či dokonca nekompletnej rodine. Chápem to správne?
Prípadne, aby sa tomuto zabránilo, tak by mali ľudia súložiť, iba s cieľom počať dieťa?
Prepáč, ale za takéto stredoveké názory by som fackoval. A to hovorím ako človek, ktorý považuje počatie dieťaťa za niečo nádherné.
Treba si uvedomiť, že žiadna antikoncepcia nie je 100 %-ná. Tou je len jediná - a to sexuálna zdržanlivosť.
Aj keď názov hormonálna antikoncepcia navodzuje dojem, že pôsobí len na zabránenie počatia, v skutočnosti pôsobí aj abortívne, čiže môže spôsobiť raný potrat. Ak totiž zlyhá antikoncepčný účinok HAK (blokovanie ovulácie a zmenšenie priepustnosti hlienu krčka maternice pre spermie) a dôjde k počatiu, nastupuje potratový účinok HAK, ktorý oplodnené vajíčko vypudí z tela von.
Dieťa počaté v tomto prípade zvyčajne zomiera v 7. – 8. dni života. Pokiaľ totiž nedôjde k jeho zahniezdeniu vo výstelke maternice, zahynie po spotrebovaní vlastných zásob živín.
Preto žena, ktorá užíva HAK, si nikdy nemôže byť istá, či v danom cykle nespôsobila smrť svojho týždňového počatého dieťaťa. Si pripravená prevziať za to zodpovednosť?
To, že aj s HAK sa dá otehotnieť dosvedčujú prípady žien, ktoré napriek správnemu braniu HAK otehotneli. V týchto prípadoch zlyhal nielen antikoncepčný, ale aj potratový účinok hormonálnej antikoncepcie.
Sex nie je zábava či hra. Milovať sa s niekým znamená stúpiť na posvätnú pôdu vzniku nového života. A ak sa nový život počne, nikto ho nemá právo usmrtiť - či už cez HAK, tabletku po alebo umelý potrat.
Mam 18 rokou a chcem sa opitat ci sa môžem spravit do frajerky ked mam kondom ake je tam riziko otehotenstva :) dakujem za nejake rady