Muži - udreli ste niekedy ženu?

Príspevok v téme: Muži - udreli ste niekedy ženu?
PIMPI

Táto téma ma veľmi zaujíma, nakoľko mám niekoľko rokov kamaráta, ktorého pred časom nechala priateľka. A priznal sa mi, že ju párkrát udrel.

Bola som v šoku, lebo by som to nikdy naňho nepovedala a tak som si uvedomila, ako málo vieme my ľudia o sebe napriek času.

Zaujíma ma mužský názor, či všeobecný alebo zo skúsenosti. Čo môže napr. vyvolať takú prudkú reakciu? Ako sa na to pozeráte vy muži?

Nie som tu aby som súdila alebo obviňovala, vidím to však ako žena a váš pohľad ma zaujíma. Ďakujem!

Lumik

red by som vedel ci je z biologickeho hladiska mozne uplne ovladat svoje emocie, teda, ze aj ked hormony a vsetky latky v tele ( adrenalin a co ja viem co este ) dosiahnu nejake velke hodnoty, ci sa da telo vzdy ovladat volou alebo ci proste nabehne nieco ako sok a logicke myslenie sa vypne a kontrolu prevezmu hlbsie instinkty ( obranne, utocne )?

lost

a ano, moje texty vzdy vyzeraju 'zasnene' a 'nerealisticky' a 'rozpravkovo'

ale hadaj co :)

zijem.

to je asi celkom dobry dokaz toho, ze sa to tak da, ci nie? :P

i ked, teoreticky mozem byt ako Fígeľ (ten tlsty politik), ze vodu kazem a vino pijem, respektive - Fígeľujem s vami :D

hahaha

your choice ;)

lost

Maoam

mas pravdu, ze nemam skusenosti, ale aj tak si nemyslim, ze pricetny muz (neviem ako zeny :P )sa moze vyhovorit na emocie a stres a adrenalin a vlhkost vzduchu ..

to je proste retardovane :) taky clovek je nebezpecny, pretoze nedokaze ovladat svoje emocie..

proste ak vyhlasim "nedam facku" tak nech padaju aj Ficovia, tu facku proste nedam...

ak mam byt uprimny, neudrel by som ani psa, aj ked ma brutalne serie niekedy (a to je presne tak ako si povedala - vec nas dvoch, tj mna a psa.. proste ak je pes nepricetny, na vine som len a len ja - nevenujem mu dostatok pozornosti, nevycerpam ho natolko, aby nemal dovod robit blbosti)

nikdy ale nikdy nepriznam a neuznam to, ze niekto urdie niekoho v nervoch, adrenaline, alebo v suchom vzduchu..

to je proste "lame" (lamacka) vyhovorka.

(a od cloveka, co nevie ovladat svoje telo, to je horsie ako 350kmh na dialnici :P )

presne ako si napisala, radsej to riesit objatim (urcite lepsie ako utek do rohu miestnosti, alebo celkovo utek = neriesenie problemu)

ale je to problem dvoch, cize aj zena musi v istom bode uznat, ze je nutne hadku ukoncit.. ale aj keby nepricetne behala po miestnosti a fackovala muza rukami, nie je to dovod na vratenie facky.. mozno ak by behala s nozom, ale to uz namiesto facky na tvar by som preferoval vyrazit noz z ruky a potom neviem..

ale pointa moja je takato:

- muz je silnejsi ako zena
- silnejsi NIKDY nesmie pouzit silu na takuto lamacku hadku, teda silu aby vyhral, alebo cokolvek
konieckoncov je to aj v zakone, "nemozem pouzit neprimeranu obranu na utocnika" :D
i ked s tymto absolutne nesuhlasim a ak by ma niekto napadol, alebo mojich blizkych, neexistuje nic co by ma zastavilo aby som ho/ju zmrzacil. (ano aj zenu)
ale vlastnu zenu ?
pre nejaku hadku ?

proste im to nejde do hlavy, je to extremne podle vyuzivat nadradenost.

to je ako keby som svojho styri a pol kiloveho psa teraz udrel. ako sa sakra ma branit? co ak by mna udrel nejaky 855kg medved? to by bol ekvivalent k moju uderu (pomer mojej hmotnosti k psovi a medvedovi).

vtip je v tom, ze aj ked je muz najsilnejsi z tejto pomyslenej skupiny troch tvorov (pes, zena, muz).

tak pes moze pohryz muza napr v spanku, a zena ho taktiez moze bodnut v spanku..

to iste si myslim o sportovych autach - vsimaj si kto hlavne zavinuje smrtelne dopravne nehody, fabia, ktavia, golf, passat, a ine slabe sracky, ktore si myslia ze 200-300 koni je fasa vykon..

to je analogia k tomu, ze len skutocny slaboch je ochotny vyuzit hrubu silu na vyhru a nie ... ako by som to povedal - ohladuplnostou vyhrat..

preto si myslim, ze jazdit 350km/h na dialnici je bezpecnejsie, ako byt pritomny v jednej miestnosti s muzom, co nevie ovladat svoje telo a dal by facku zene, ktora ho provokuje..

ehm, nedava to zmysel :D ale proste hruba sila sa nikdy nemoze zneuzit alebo vyuzit na skrotenie slabsieho (teda muz-zena, nie ktokolvek-nasilnik na ulici)

doubledog

osobne si myslim, ze vacsina "nezvladnutelnych" zenskych reakcii prameni z toho, ze muzi ignoruju ich potreby a nechapu akym sposobom rozmyslaju a co je pre ne dolezite.
hadka je potom skor ventil, ktorym zena vypusta paru, lebo by ju inak slahlo.

muz, ktory pozna zenske potreby a vie na ne reagovat vtedy, ked treba, nebude mat hadavu zenu a nedostane sa do situacie, v ktorej ju musi udriet, aby uz prestala.

Maoam

to Wreck: este som chcela povedat, ze casto je problem v tom, ze pary nevedia komunikovat, ze sa problemy neriesia, mnohi muzi maju tendenciu neriesit, ale odsuvat problemy, ktore sa potom premlciavaju, kopia, zametaju pod koberec, okrem zmierovacieho sexu ziadne riesenie nenastava, zena postupne kopi v sebe vnutorne zranenia, odmietnutia, ma pocit, ze je na to sama, ze muz nespolupracuje atd

ja osobne sa snazim riesit problemy hned, ako sa daju a co najvecnejsie

nie vzdy sa to podari, kedze som zena a tiez mam emocie, som dost citliva,ale proste je mi jasne, ze ked problem pomenujem konkretne a snazim sa vyriesit, je to lepsie ako ho odsuvat

ale to chce aj takeho partnera

napr. moj ex bol taky ako priklad Nr. 1,to bolo nieco strasne!
ten po nom bol temperamentnejsi, ked bol problem vedel vybuchnut, ale aspon sme si to riadne vydiskutovali a to bolo pre mna podstatne lepsie!

nie som pomstychtivy ani zakerny typ, viem odpustit aj prepacit, zvlast, ked vidim, ze sa veci adekvatne riesia a je zaujem a ochota z oboch stran

co sa zien tyka, tak mi je jasne, ze mnohe (nie vsetky) riesia casto uplne debiliny, prkotiny, pripadne otravuju s vecami ako male deti, alebo su take 'nijake', ze nevedia, co chcu, nepovedia to priamo, ale naznakmi, proste keby boli vecnejsie a priamejsie, bolo by vsetko lahsie, ja s tym mam u zien sama problem a to som zena, lenze ja fungujem inak v tomto, tak to preto...

no a takisto co mi vadi, ze niektore zeny su take stihacky, kontroluju prilis, dusia, nedaju volno, mnohe su vypocitave, kalkulacka v hlave proste...na vsetko, na muzoch zasa, ze mnohi velmi radi klamu a nemaju problem viest paralelne aj 2-3 vztahy a kazdej hovorit to iste ;-))

no ale to je uz na uplne inu temu vsetko :DD

Maoam

Wreck: ja nemam rada hru na 'dobrych a zlych' :-), na vsetko su totiz vzdy dvaja a velmi vela veci je otazkou zenskej a muzskej psychologie a fungovania mozgu + vzajomnej komunikacie a interakcie povah a charakterov konkretnych dvoch jedincov + stupen zrelosti a skusenosti, navyky riesenia problemov (casto naucene z domu, vychova atd)

No ale spät k tvojej otazke. Ja to beriem tak, ze muz, vedomy si svojej fyzickej prevahy nad malym zienatom v stave 'adrenalin na maximum', ktory v nom hadka automaticky prirodzene vystupnuje, aby zenu fyzicky nenapadol, v zaujme sebakontroly a v zaujme toho zene (casto milovanej) neublizit, voli fyzicky odchod z miestnosti, niekam, kde by sa mohol jednak pred nou 'ukryt', ale najmä pre to, aby vychladol, lebo vo vyssie opisanom stave nie je schopny adekvatneho riesenia konfliktu.
Zena sa pocas vystupnovania hadky dostava do stavu akehosi 'tranzu', je to pre nu cocktail roznych latok, ktore ju uplne vyburcuju a mnohe zeny si to doslova 'uzivaju', aj tu hranicnost toho, uz-uz sa nemat pod kontrolou, zavisi velmi od povahy zeny, od typu osobnosti, ale v podstate väcsina je takato (tie rozumne si to ale uvedomuju a snazia sa riesit danu situaciu potom inak).
No a ten MOMENT;kedy muz fyzicky unika z miestnosti pred zenou (aby ju neudrel, nezabil), ju strasne frustruje a strasne vytaca, PRETO uteka za nim, este viac krici, je este hysterickejsia, pretoze sa jej nedari to, co chce a muz 'nespolupracuje' v tom jej 'tranze' :D.
Je to taky divny mechanizmus.
Navyse, zena ma vtedy v sebe strasny pretlak emocii a ak este patri k tym, ktore aj inak v zivote skor potlacaju (aj v sexe, ze sa neda uniest, ze sa kontroluje, nevie uvolnit), tu straca zabrany a dava zo seba nakopene napätie, ventiluje to von, takze sa miesaju mnohe veci (ktore casto s hadkou vobec nemaju nic spolocne). Navyse, zena chce po muzovi, aby odpovedal, komunikoval, kdezto muz väcsinou zmlkne, zatne sa a nechce komunikovat :DDD. Takze pre zenu zla situacia :D.

No na dlhu debatu...

V takychto situaciach, vyrovnane zeny schopne vecnej a zrelej komunikacie teraz vynimam, (su aj take!) pomaha PREKVAPENIE, muz musi zenu prekvapit niecim, co necaka.
Priklad: ked po nom ziape, krici, vrieska, schmatnut ju a drzat (nie jej ublizit), silno ju objat, alebo ju zacat bozkavat (ak sa da).
Zvykne to velmi pomoct (pozitivne prekvapenie) - s tym, ze jej muz musi dat istotu, ze konflikt vecne vyriesia, ze ju VYPOCUJE (lebo zeny casto trpia tym, ze muz ich nepocuva) a ze jej venuje pozornost, ktoru potrebuje, ALE na oplatku ona musi vypocut jeho a jeho stanovisko.

Maoam

to Lost: Lost, mal si niekedy vztah so zenou? vztah, dlhsi, v ktorom si bol emocionalne involvovany?

ak nie, tak nedokazes pochopit tieto situacie (nic v zlom)

to Wreck: VYNIKAJUCO OPISANA SITUACIA, sice vraj vymysleny pribeh, ale ako z ucebnice ;-)

Volltreffer

Lumik

Mal som s tym problem ked chcela odo mna jedna aby som sa na nu zahnal a nejako to za boha neslo, bolo to na treningoch karate asi bola majsterkou v hypnoze. m.youtube.com