Maoam
mas pravdu, ze nemam skusenosti, ale aj tak si nemyslim, ze pricetny muz (neviem ako zeny :P )sa moze vyhovorit na emocie a stres a adrenalin a vlhkost vzduchu ..
to je proste retardovane :) taky clovek je nebezpecny, pretoze nedokaze ovladat svoje emocie..
proste ak vyhlasim "nedam facku" tak nech padaju aj Ficovia, tu facku proste nedam...
ak mam byt uprimny, neudrel by som ani psa, aj ked ma brutalne serie niekedy (a to je presne tak ako si povedala - vec nas dvoch, tj mna a psa.. proste ak je pes nepricetny, na vine som len a len ja - nevenujem mu dostatok pozornosti, nevycerpam ho natolko, aby nemal dovod robit blbosti)
nikdy ale nikdy nepriznam a neuznam to, ze niekto urdie niekoho v nervoch, adrenaline, alebo v suchom vzduchu..
to je proste "lame" (lamacka) vyhovorka.
(a od cloveka, co nevie ovladat svoje telo, to je horsie ako 350kmh na dialnici :P )
presne ako si napisala, radsej to riesit objatim (urcite lepsie ako utek do rohu miestnosti, alebo celkovo utek = neriesenie problemu)
ale je to problem dvoch, cize aj zena musi v istom bode uznat, ze je nutne hadku ukoncit.. ale aj keby nepricetne behala po miestnosti a fackovala muza rukami, nie je to dovod na vratenie facky.. mozno ak by behala s nozom, ale to uz namiesto facky na tvar by som preferoval vyrazit noz z ruky a potom neviem..
ale pointa moja je takato:
- muz je silnejsi ako zena
- silnejsi NIKDY nesmie pouzit silu na takuto lamacku hadku, teda silu aby vyhral, alebo cokolvek
konieckoncov je to aj v zakone, "nemozem pouzit neprimeranu obranu na utocnika" :D
i ked s tymto absolutne nesuhlasim a ak by ma niekto napadol, alebo mojich blizkych, neexistuje nic co by ma zastavilo aby som ho/ju zmrzacil. (ano aj zenu)
ale vlastnu zenu ?
pre nejaku hadku ?
proste im to nejde do hlavy, je to extremne podle vyuzivat nadradenost.
to je ako keby som svojho styri a pol kiloveho psa teraz udrel. ako sa sakra ma branit? co ak by mna udrel nejaky 855kg medved? to by bol ekvivalent k moju uderu (pomer mojej hmotnosti k psovi a medvedovi).
vtip je v tom, ze aj ked je muz najsilnejsi z tejto pomyslenej skupiny troch tvorov (pes, zena, muz).
tak pes moze pohryz muza napr v spanku, a zena ho taktiez moze bodnut v spanku..
to iste si myslim o sportovych autach - vsimaj si kto hlavne zavinuje smrtelne dopravne nehody, fabia, ktavia, golf, passat, a ine slabe sracky, ktore si myslia ze 200-300 koni je fasa vykon..
to je analogia k tomu, ze len skutocny slaboch je ochotny vyuzit hrubu silu na vyhru a nie ... ako by som to povedal - ohladuplnostou vyhrat..
preto si myslim, ze jazdit 350km/h na dialnici je bezpecnejsie, ako byt pritomny v jednej miestnosti s muzom, co nevie ovladat svoje telo a dal by facku zene, ktora ho provokuje..
ehm, nedava to zmysel :D ale proste hruba sila sa nikdy nemoze zneuzit alebo vyuzit na skrotenie slabsieho (teda muz-zena, nie ktokolvek-nasilnik na ulici)