Muži - udreli ste niekedy ženu?

Príspevok v téme: Muži - udreli ste niekedy ženu?
PIMPI

Táto téma ma veľmi zaujíma, nakoľko mám niekoľko rokov kamaráta, ktorého pred časom nechala priateľka. A priznal sa mi, že ju párkrát udrel.

Bola som v šoku, lebo by som to nikdy naňho nepovedala a tak som si uvedomila, ako málo vieme my ľudia o sebe napriek času.

Zaujíma ma mužský názor, či všeobecný alebo zo skúsenosti. Čo môže napr. vyvolať takú prudkú reakciu? Ako sa na to pozeráte vy muži?

Nie som tu aby som súdila alebo obviňovala, vidím to však ako žena a váš pohľad ma zaujíma. Ďakujem!

Maoam

to Wreck: dakujem ti :-), no mladica uz nie som :D (32), ale da sa este :D

to Lost: Lostik moj zlaty, vies co, ono je to tak, ze asi kazdy z nas reaguje prehnane na niektore situacie, kym v inych dokaze ostat cool. Kazdy mame svoje silne a slabe stranky. Napr. ja mam dost dlhy dych, vydrz, viem veci dotiahnut do konca, aj ked s velkymi prekazkami, ale proste ked sa raz zatnem, tak to dotiahnem, ale dokazu ma nenormalne vytocit (a viem byt aj agresivna vtedy) 'prkotiny' ako: mlaskanie ludi pri jedle (raz som jednemu za to skoro flasla :D), hlucne hlasne rozpravanie a prekrikovanie sa, vulgarnost, afektovanost zien, neohladuplnost ludi napr. na ulici, ked do teba proste niekto strci, hoci ta vidi,r azi si cestu, alebo v obchode, stojis pri stojane, obzeras tricka, tocis nim a pride nejaka zenska a supsne do teba, ma stoja zrazu len pre seba a uz ho toci ako diva bez ohladu na to, ze tam stojis ty :DDDD, no takze vidis, v takych situaciach mam uplne slabe nervy ;DDD

a este ak ma niekto chce mucit, staci podo mnou alebo nado mnou pripadne v aute, ktore prechadza popod moj byt, zapnut naplno BAS

pri tychto tonoch sa menim na bestiu, lebo to rozkmita cele moje telo a CNS a neviem to ovladat a vrazdila by som

ale inak kludny cloviecik ;DDD

lost

nj, je pravda ze ak hoci aj flegmatika "trafi" ineco necakane, tak nemusi riesit dany moment zrovna podla flegmatickej ucebnice..

skor som myslel na to, ze ... berie zivot s nadhladom, tj. povie si "co uz" resp. ma znacne posunuty "strach" cize nezacne panikarit v prvom rade.. a ked sa uz nieco deje, berie to chladne - ako fakt, napr. ako v pokri.. mam super karty, ale prehral som necakane, napr 200ku1, ale tak - uvidim tie karty oponenta ake stastie mal a nic to so mnou nespravi - pozor - myslim tak, nie ze dokazem skovat nervozitu, ale proste tep srdca a vsetko zostava konstantne a clovek to berie ako extremne chladny mrazivy fakt :)

i ked tu to asi dost zalezi od toho, ci clovek hra o 1 euro, alebo o cely majetok..

cize aj keby napr priatelka/manzelka zacala sa spravat nejak divne, tak by to ten muz bral ako chladny fakt a zacal by hladat riesenie ako to uhasit..

nieco ao zachranar napr - tiez chladnokrvne pribehne k pacientovi a hlada co najrychlejsie a najefektivnejsie riesenie..

i ked to uz strielam prirovnania od buka do buka :D

Lumik

No hej niekde som uz pocul, ze clovek potrebuje prekrocit hranicu aby vobec zistil kde ta hranica vlastne je, pripadne aby nabuduce vedel, ze sa k nej uz blizi. Asi hlavne v neznamich situaciach s neocakavanym priebehom. Ono ten priklad na D1 uz je to znama situacia a tak vies zhruba co ta caka.
Ak ma clovek cas sa na vec pozret z ineho pohladu (nadhladu) tak asi aj moze dospiet k nejakemu vedomemu schladzovaniu ale ked na teba niekto tlaci a hlavne necakane tak ten stres moze byt odost vyssi. Neviem, ci kazdy ma nejaky prah ktory moze byt prekroceny alebo teda su aj jedinci (vecsina?) ktori su dostatocne flegmaticki aby odolali kazdemu tlaku.

lost

Lumik

resp. ja pisem len zo svojich skusenosti, sice nie k zene vo vztahu, ale vseobecne..
kedysi som hraval poker, cize tam som sa naucil dost velkej discipline :)
ak by som bol nervak, teraz by som nepisal tento text, ale daval by som si nejaku rybu co vyplavil Dunaj pod mostom..
potom som si zaobstaral psa, a ten ma naucil tiez dost vela :) hlavne tolerancie a taktiez ako kontrolovat svoje nervy..
v neposlednom rade ked jazdim na trojprudovej D1 a kazdy druhy blokuje dialnicu nepouzivanim praveho pruhu, alebo ide 119kmh v lavom pruhu a ani za svet neuhne, vtedy je extremne nutne mat chladnu hlavu ;)
a este :D:D:D
ked mi rodicia kazdy vecer nadavali, aby som uz isiel spat a odsadol od PC..
tiez som sa musel drzat, aby som nieco neurobil :P

zivot clovek nauci..

a mozno je fakt idealne a lepsie, ak clovek pozna obe strany a nie len jednu.. (cize pozna sa aky je ked ma nervy v extremoch ale zaroven ma schopnost nervy nekonecne dlho chladit..)

lost

Lumik

iste povolania si to vyzaduju :)
ale ma to nevyhody..
ako vsetko ine :)
napriklad - ked je clovek az prilis kludny, napr - predbehne ma niekto ked idem k lekarovi a som ticho, alebo to aj okomentujem atd.. ale toto nestaci, vtedy je facka vhodna a clovek hned ziska spat svoje pravo a to co mu patri (tj. je na rade u lekara..)
ak by tu facku nedal ale len ticho a kludne kecal, predbiehajuci by sa len vysmial a kecal svoje a konal.. lebo by videl, ze ten kludas je ťuťmák co si necha skakat po hlave :)
ale ten co by ma predbehol by nebol moja zena, ci rodina, ale skor by patril na stranu "nasilnik' cize jemu by bola facka OK :)
a uprimne ?
niekedy si hovorim, ze ta podmienka (podmienecny trest za ublizenie na zdravi) stoji za to..
napr - ak by mi niekto kradol bycigel, asi by som sa neudrzal a na mieste mu dolamal vsetko co by sa dolamat dalo - ale nezabil by som ho.
tento čin by ma vyventiloval na 20 rokov dopredu ;)

bingham

:D

no jo, podla mna ten co "presiel" z "lahko vyprovokovatelny" na "viem sa ovladat" tak ten aspon videl obe strany, tak ma lepsi nazor :)
osobne som bol tiez viac nervak, za mladi.. i ked nie tak, ze by som sa az pobil (vedel som ze by som nevyhral :D vtedy... :P ) ale velmi lahko mi vyleteli nervy "hore" no a teraz.. teraz mam ludovo povedane vsetko v ... :)

bingham

Lost...ja som bol presny opak(teraz sa uz viem viac ovladat)...velmi rychlo som sa nechal vyprovokovat...a potom som musel sediet s ciganmi a prepnutym albancom na bohrovej... :D

a k teme...ked mala moja problemy s jednou babou tak tej som supol...ciganky nepocitam - toho bolo viac :)

wreck

Maoam, velmi pekna analyza, nemam co by som dodal. v takom mladom veku taky rozhlad a skusenosti. krasa! :)

aka prijemna zmena po vsetkych tych holych prcinkach, ktore vecer tehotneju z rannej rosy.

dakujem.