ideálny chlap, exituje??

Príspevok v téme: ideálny chlap, exituje??
Šejla

Ževraj ženy nevedia, čo chcú, ževraj chlapi sú z nás zmätení a nerozumejú nám. Ja presne viem, čo chcem! Chcem chlapa, ktorý je inteligentný, ku mne otvorený, úprimný, férový, nežný a miluje ma najviac na svete. Nemusí byť svalnatý, ani bohatý, ani krásny, ale mal by byť nekonečne sebavedomý a nemal by mať ženu, s ktorou sa chce len pochváliť, či sexuálne sa uspokojiť. Chcem, aby, keď budem staršia a mať ovisnuté prsia po pôrode a tukové vankúšiky, stále ma videl ako najsexy stvorenie pod slnkom. Aby mi prejavoval lásku a nežnosť po celý život a chápal, že ženy majú hormonálne zmeny, každý mesiac krvácajú, rodia deti, dávajú im lásku a starostlivosť, a napriek tomu zdolávajú ťažké podmienky pracovného života a v práci bojujú rovnoprávne s mužmi a sú sebestačné a práve pre toto mi preukazoval náležitý REŠPEKT. Chcem, aby ma počúval a chápal, aby so mnou diskutoval a riešil problémy, aby dával ohľad na moje názory a postoje. Chcem, aby ma považoval za svoju a napriek tomu nebol vlastnícky a neobmedzoval ma. Nikdy nikoho citovo nevydieram a tak nechcem, aby on vydieral mňa. Nikdy na mňa fyzicky nezaútočí, ale je mentálne nastavený obraňovať ma, aj keď si je vedomý, že sa viem obrániť aj sama. Chcem, aby chápal, že nie vždy som upravená, namalovaná a dokonalá. Aby po tom, čo ma vidí zničenú a strapatú a potom vyjde na ulicu a vidí vyfintené husičky, nikdy sa za nimi neobzrel a nezatúžil po nich. Aby chápal, že nie vždy som silná a niekedy, keď prídem z práce, plačem, že niekedy sa musím posťažovať a nebral to ako otravu a nepríjemnosť. Aby občas navaril a poupratoval a nebral to ako "ženskú záležitosť". Chcem aby ma z času na čas niečím prekvapil, vzal ma na večeru, na koncert... čokolvek, nie preto, že by som to ja chcela, ale preto, že sa nemôže nabažiť toho šťastia a vďačnosti v mojich očiach. Aby sa na mňa nahneval, keď mi z úst vyletí, že som pribrala, alebo že nejaká herečka má krásnu pleť. Chcem, aby miloval všetky moje nedostatky a vážil si moju rodinu. Nikdy by nemávol rukou nad tým, že "ale ty", naopak, mal by odo mňa vysoké očakávania a nesmierne by mi veril vo všetkom. Myslím, že toto väčšina z nás chce. Je to jednoduché ako facka. Kludne sa do mňa pustite;)

Smirnoftka

Šejla, veľmi pekne si to cele napisala, ak mozem vediet kolko mas rokov? Tiez som vzdy po takom tuzila a nemozem tomu uverit ze som takeho aj nasla a uz o par dni sa moja lasocka stane mojim manzelom :) Jedine to s tym varenim na neho nesedi :)) Ale o to radsej mu varim z lasky ja a on vsetko pekne popapka, lebo je to odo mna :) Prajem ti, nech takeho tiez raz najdes..

Smirnoftka

Šejla, veľmi pekne si to cele napisala, ak mozem vediet kolko mas rokov? Tiez som vzdy po takom tuzila a nemozem tomu uverit ze som takeho aj nasla a uz o par dni sa moja lasocka stane mojim manzelom :) Jedine to s tym varenim na neho nesedi :)) Ale o to radsej mu varim z lasky ja a on vsetko pekne popapka, lebo je to odo mna :) Prajem ti, nech takeho tiez raz najdes..

arman

Šejla
dátum a čas príspevku
02.05.12 17:24

reagujem len na to, co si napisala, ze sebavedoma a cestna zena, pritiahne skoro kazdeho chlapa... no povedzme, ak je atraktivna, tak ano. No a ze ako ma rozlisit toho 1 z 15, co je sebaspoznany, a ma ciste umysly?

Ver tomu, ze ak je jej sebavedomie skutocne, tak to rozlisi. Dokonca, aj keby bol 1 muz ten pravy, a 99 manipulatorov, tak to rozlisi. Nesmie mat vsak ego... potom ostanu len city. Lenze, jej city su doriesene, preto ma sebavedomie. Nemusi nic riesit, proste to vyciti.
Zena ktoru ovlada ego, ma neustaly strach, a nakoniec sa aj tak pomyli. Pretoze, ego nieje sebapoznanie ani sebavedomie - je to falosne ja, klamliva iluzia o sebe samom. Preto sa nutne musi taky clovek vzdy v druhom sklamat, nikoho ineho nez egoistu nepritiahne.
Zena s velkym egom, co si o sebe vela mysli, ako sa uz dobre pozna, v skutocnosti vytriedi toho 1 z 100, a bude vyberat len medzi 99. Dokonca, keby sa jej stalo, ze sa o nu zaujima 99 tych pravych bez ega, a 1 egoista, vytriedi tych 99, a vybere si toho 1 egoistu.
Je to proste preto, ze muz je uz dorieseny, a caka sa na nu - ze zvladne svoje ego. Ego sa ale brani, takze tych 99 vytriedi. Ak by ale bojovala so svojim egom a ma ho uz z vacsej casti zvladnute, potom by mohla teoreticky rozpoznat toho praveho, a tych egoistov poslat do kelu... alebo, aspon by si pritiahla egoistu, ktory ale s egom bojuje rovnako ako ona. Tam by to uz mohlo fungovat, a bojovali by spolocne.

Sejla

dobre, marek183: ďakujem za rady, si hrozne fajn:D Súhlasím, že je to trochu trápne takto verejne, preto už len posledný príspevok pred zverejnením mailu. Veľa "blokov" a zábran sa odstráni, keď je človek v anonymite a len píše - nie rozpráva, na fóre.
Pýtam sa - čo iné mi ostáva, som v takej depresií, že keď mám voľno, som rada, že môžem celý deň prespať, ak mám cez deň povinnosti, čo najviac z nich odložím na dobu neurčitú a ak sa nedá, mám infarktové pocity, že niečo musím v ten deň robiť, aj keď len pohnúť prstom. Asi preto riešim takéto hlúposti... iní by už dávno utekali za psychiatrom. OK, marek, keby sa ti chcelo ešte odpovedať, tak mi môžeš napísať na mail, dosť by ma zaujímalo to, čo si vyčítal a ja o tom neviem a tiež nejaké konkrétne články, čo možno tebe pomohli, lebo net je plný strašných hlúpostí ako to "tajomstvo" a ďalšie kraviny, takže potrebujem nejaký filter:)
Takže ktokolvek chce čokolvek osobné, môj mail je sejla36162@gmail.com

marek183

kafik: Presne tak, ako pises. A navyse rozum vidi ovela viac do ludi, takze skor prekukne tych 'nepravych'.

Sejla: je obdivuhodne, ze citis, ze nieco nie je v poriadku a pytas sa. Vacsina ludi plava zivotom z problemu do problemu, ten zvysok citi, ze nieco nesedi, ale boji sa polozit otazku a len mala hrstka sa naozaj zacne aj pytat.

Z tvojich slov sa da vycitat vela veci, ktore si ani ty sama neuvedomujes, ale nikto rozumny to nebude riesit na takomto verejnom mieste. Skusit si najst takto uvedomelejsiu osobu (moze to byt zena, starsi clovek), vytvorit si k nej doveru a potom to s nou riesit, velmi ti to otvori oci.

S vacsinou, co pises, musim len a len suhlasit, mas naozaj pravdu. Len, akoby som to povedal, ide tu skor o akysi celkovy uhol pohladu, ktorym sa na to pozeras. Vacsinou, ked nieco hladame u druhych, znamena to, ze by sme mali v skutocnosti hladat v sebe. Ked najdeme v sebe, stratime zaujem hladat v okoli.

Ja by som ti odporucil skusit tieto veci: na internete je vela materialov o sebapoznani; sebalaske; o tom ako nase ego vytvara falosnu predstavu o JA; o tom ako nezijeme v pritomnosti, ale nasa mysel vandruje v minulosti alebo v buducnosti; o tom ako nevidime veci take ake naozaj su; mozno nejake jednoduche meditacne techniky... Ludia vacsinou odpovedia, ze nemaju problem s tymito vecami, ale az ked sa tomu zacnu naozaj venovat, tak zistia opak. Ked nic, tak urcite ti pribudnu dalsie otazky, co tiez nie je na zahodenie.

Šejla

Marek183 ale to, čo píšeš sa vlastne nevylučuje s tým, čo píšem ja:) Ale ty hovoríš o vzťahu dvoch ludí, ktorí sa milujú a už sú v štádiu, keď si 100% dôverujú. A 100% dôvera nie je niečo jednoduché, väčšina párov ju nemá.. a ak tam je, nastáva až po nejakom čase. A ja hovorím o vzťahu dvoch ľudí, keď sa ešte len spoznávajú. Nie je pravda, že sebavedomá, čestná žena pritiahne len sebavedomého, čestného chlapa. Taká žena je totiž príťažlivá pre takmer všetkých. No a z tých všetkých, čo majú záujem, kolko z nich si myslíš, že je sebaspoznaných chlapov? Možno tak jeden z 15. Jednoducho preto, že takých ľudí na svete celkovo je dosť málo. Teraz, ako rozpozná toho čestného z 15tich? Asi jedine vylučovacou metódou.. Proste sa nepredá lacno na nejaké kaleráby. A tu sa už zapája tá povestná ženská intuícia. A neberte to zas ofenzívne:D Čo sa týka mňa, ja som skôr veľmi opatrná a precitlivelá, takže sa bojím sklamania, naberám silu a vieru. Ale vo všeobecnosti si myslím, že ludia (nie len ženy) by mali byť trochu menej náročné na prestýž, peniaze, krásu, podobné záujmy a viac sa sústredili na to, či je ten človek k nim vôbec reálny, či má dostatok rešpektu a tolerancie, či si váži sám seba. Áno, mrzí ma, že ludia s deťmi sa rozvádzajú, že tu píše také množstvo týraných žien, že xxx mojich kamarátok bolo podvedených, že môj otec opustil rodinu kvôli inej, že ani druhý manžel mojej mamy sa k nej a ku mne nesprával pekne, že môj brat sa k svojej priatelke nespráva s rešpektom. Nesnažím sa v sebe živiť hnev, ale zakaždým, keď sa pozrem mojej mame do očí, vidím v nich ten istý smútok, ktorý tam ostane už navždy. Jasné, mali by sme brať veci z humorom... ale aj by sme si mali uvedomiť svoj obrovskú zodpovednosť a to, komu a ako môžeme ublížiť.
Anjelik, nemusíš mi vysvetlovať, ako to ľudia mysleli s tými komentármi, ja presne viem, ako to kto myslel. A viem, že ty to myslíš len dobre.. ale... nemám pocit, že ja hovorím o mravenisku a ty o lese. Toto je len taký návrh na konverzáciu, výmena názorok, môj reálny problém som napísala dávnejšie v inej téme:) To, že neveiem prestať milovať bývalého je fakt... ale tu asi pomôže len čas. Veľa času.