Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Charlie po 17? Hm ja som citala ze po 18. Ale neriadim sa tym. Myslim ze je velky rozdiel ked zjem o 20 dake ovocie a ked zjem o 20 cottage cheese alebo prazenicu. No ale jasne ja jem aj o 22 krekry alebo co mi chuti a jasne ze mi to nevytravi ahned sa to odzrkadli na kvalite spanku. Ale nikto nie je dokonaly a moje vitarianstvo je aj tak milionkrat zdravsie ako niekho stravovanie klasicke s hranolkami a biftekom ktory je zjedeny o 17. ako posledne jedlo.
Ano po 18 by sme uz nemali jest ani my vitariani - ale tak co uz, ked budes mat deti okolo ktoryxh budes makat a pojdu ti spat o 21 a az potom sa budes moct kludne najest- KLUDNE, POKOJNE, BEZ ODBEHAVANIA 100X od stola tak potom pochopis. Potom nam sem napis ako ti to funguje...

Charlie311

viete o tom, ze podla zasad zdraveho zivotneho stylu by sa nemalo jest posledne jedlo neskor ako o piatej hodine vecer? .. je to hlavne z toho dovodu, aby sa vsetko jedlo stihlo stravit dovtedy, kym pojdeme spat, pretoze cez spanok sa ma telo cistit a regenerovat a nie zatazovat travenim... ak to teda viete a aj napriek tomu to porusujete, tak to svoje vitarianstvo nemozete povazovat az za tak super zdrave,, pretoze napchavat sa este o desiatej vecer nie je zdrave a je jedno co vtedy jete..........

GoFruit

Dobre ranecko,

ano, presne ako hovoris Rosemary. Barbarla pocuvaj svoje telo. Hlavne mu nedavaj jedlo na silu len preto ze si okolie mysli, alebo dokonca ty, ze treba jest 3krat denne. Tvoje mudre telo vie co robi, doveruj mu.

tak nech sa nam dari vo vsetkom dnes...posielam vam zo synovej torty s laskou

Rosemary

Krásne ránko všetkým...
Barbarla, to som rada že sa ti takto darí a si zo seba šťastná. super. :)
To, že ráno nemáš chuť na jedlo je v poriadku, dopoludnia sa telo čistí, takže by sa aj tak nemalo zaťažovať žiadnou stravou - takže ideálne je jesť až na obed a potom večer. Ja som tiež jeden čas jedávala až po dvanástej, teraz mám také obdobie že mi chutí skôr - tak raňajkujem okolo jedenástej.
A ešte keď ti môžem poradiť, tak melóny nie je dobré kombinovať s ničím, lebo sa veľmi rýchlo trávia a keď ich s niečím skombinuješ, tak v brušku kvasia - takže melóny len samotné, ale veď oni sú také mňam že si myslím že to vôbec nemusí byť problém. :)))

GoFruit

Krasny vecer krasky,
Ja som mala dnes tak krasny den, vytesovala som sa zo vsetkeho, mala som kopec volna pre seba, spravila som malemu velmi dobru surovu tortu, je vazne vynikajuca, ze som do nej rypala a nevydrzala do vecera.
Teda torta ano, len ja nie.
dnes som si spravila mrkvovo zelerovo uhorkovo kelovu stavu - no bola mi velmi sladka, nie som na to zvyknuta, takze velmi vela mrkiev nebudem pouzivat...

barbarla

Ahojte :))
Ja sa chcem s vami podelit, uz vyse tyzdna som uplne na 100% Raw strave ani raz som nepolavila, som uplne stastna zo seba a este stastnejsia som naozaj, lebo sa super citim :)
aj vaha isla dost dole, ale to sa dalo cakat lebo som bola dost pribrata a mala som zabrzdeny uplne metabolizmus citila som to sama na sebe.
Posledne 2-3 dni mam ale nechut rano nieco zjest, jeden den som sa aj nutila ale dnes a vcera som si dala taky doobednajsi post, neviem preco , ale ked si telo mysli ze ma dost, tak asi naozaj ma :)
Zacala som sa cistit aj na emocnej urovni co ma tesi, lebo som bola stratena sama v sebe. Uz konecne otvaram oci :)
Tak dufam, ze co najdlhsie vydrzim, dnes som si doplnila zasoby ovocia, aj piel de sapo som si prvykrat kupila, tak sa tesim ako ho rano zjem. Urcite sa drzim aj kvoli tomuto blogu, tak dakujem, snad budem co najdlhsie prispievat.

za dnes:
R:len pohar vody s citronovou stavou
O:asi 200g cucoriedok, smoothie 2banany a zlty melon+kokos asi 1,5l
V:este neviem co si dam

GoFruit

Diky, aj tebe, Maoam.
Inac maly je super, uz vie vsetky pismena abecedy - velkej, sam od seba sa pytal ja som ho nechcela tak skoro ucit. Je velmi prefikany .

Maoam

GoFruit: jasne, ze trocha rozumu a hlavne pri kombinaciach potravin treba, to je bez debaty, ale väcsinu si telo vypyta prirodzene samo a podvedome vieme, na co mame chut...

tak nech sa dari

GoFruit

Maoam jasne ze nerozmyslam nad jedlom cely den, dokonca urcite menej ako dakedy na beznej strave ked som bola zavisla na jedle a vkuse som nieco chrumala. Len si musim rozvrhnut kedy spravim napr. zelenu stavu - alebo kedy si dam tukove jedlo aby sa to dobre travilo. Ale vcera som mala pocit, ze sa mi nechce to tu spisovat. Aj tak casto nieco vynecham ako susene figy posledne dni.
A signaly mojho tela su stale pre mna pochopitelnejsie a vyraznejsie , co je super. Z toho sa tesim.

Ja nam tiez prajem radostny a vesely a vnimavy den. Ja som sa uz naladila a tesim sa zo slnka a hlasia nam tu teplucko. A ja sa tesiiiiim. Dnes je rozhodne krasny den.