Čo čistí pečeň?

arman

Je to neucinne, kedze semeno ostropestreca oxiduje behom 15 minut, a potom sa naopak stava toxicke pre pecen.
Tie caje su vyhodene peniaze a este aj skodia.

marcelina78

najlacnejsie mas, ak si kupis bylinku pestrec mariansky, vari sa to chvilku vo vode, je to super na ocistu pecene a za par korun...

RNG

Inac doplnky nie su chemikalie a pouzivanie doplnkov nie je chemicka cesta v ziadniom pripade, aj ked sa jedna o priemyselne vyrobky. Priemysel vyraba aj jogurty, syry, chlieb atd, a dufam, ze to nepovazujes za chemikalie
Ani varenie, ani vytazovanie vodou, alkoholom, ani odstredovanie a filtrovanie.

RNG

Jaq nie som tiez nadseny doplnkami prilis, ved su vlastne vsetky priemyselnu produkt a ja nemam rad nic, kde dom, toho zasahuje priemysel, ale zialbohu, nan ucinne doplnky treba extrakcia a obsahy ucinnych latok garantovane.
V USA sa na to mozes spoliehat, vyrobca, ktoreho vyrobky namatkove nesplnaju obsahom +-5% uvedeneho najprv varuju a pokutuju(znacne!!) a ked to nenapravi do 30 dni, zhruba, tak ho zavru, tj jeho vyrobnu, pripadne aj vedenie, ak im dokazu, ze to robili naschval.
O to sa postara prikladne nas "velky strazny pes" federalna organizacia FDA, ktora si zakazdym zgystne na doplnkaroch(sluzi hlavne farmacii, vsakze a doplnky su pre farmaciu
"spinava konkurencia")
V jablku je kyselina askorbova spojena s bioflavonoidmi, a to dnes robia tak isto v doplnkoch vitaminu C, takze "umely" bioidenticky vitamin C s bioflavonoidmi je dnes roznako ucinny, ako ten v jablku.
Naviac davky, ktore ludske telo potrebuje, aby malo hladinu vitaminu C tak vysoku v krvi, ako ma velka vacsina zvierat, ktora si ho vie tym istym procesom ako pouziva priemysel vyrobit nemozno nijak zo ziadneho jedla dostat.
Takze tam nepomoze nic, ako si ho doplnit.

Vsetky vysledky cistenia pecene sylimarinom boli lekarmi dokazane len s izolatmi zo semien ostropestreca marianskeho. Ja sa drzim dokazanych navodov na cistenie a regeneraciu pecene, nie len domnienok a osobneho presvecenia jednotlivcov, bez podpory vyskumu, pripadne dnes uz davnejsie beznej praxe.

arman

Navyse, uz vela krat som sa stretol s tym, ze ucinna latka v prirodnej forme funguje lepsie, nez ked sa do toho zapoja nejake umele postupy.
Prikladomo je vitamin C... v jablku ako je ho malo, ale vdaka tym latkam, co su v jablku, je ucinok vacsi, nez ked sa zobere 10nasobna davka umeleho vitaminu C.
Mozno to bude podobne v pripade prirodneho sylimarinu.
Firmy co vyrabaju tabletky, casto nepovedia celu pravdu, takze nemusi byt 900mg ako 900mg. Preto ja doverujem radsej prirode, a chemicku cestu volim len ked si neviem pomoct prirodnou.

arman

RNG, moze byt, ja som vyskum nerobil, ale ja nerad hltam tabletky, a uz aj ta kasicka funguje genialne, to potvrdili ludia na pecenovych testoch. Ten obsah 1-6%, pokial je to pravdivy udaj, je samozrejme velmi nepriaznive rozmedzie.

RNG

Inac v prirode je viacero latok beznych co cistia pecen, napr cierna redkovka/black radish, pupavove korene, articoky(cynarin) a podobne, ktore zvysuju zlcotok.
Aj lecitin a calcium D glucarate odtucnuju pecen, co je mnohym uzitocne ako prevencia.
Samozrejme aj rozne ine, najma enzymi cistia pecen, nepriamo aj rozne absorbenty, tj najuzitocnejsie z nich su mikrovlakniny.
Uvolnena zamorena zlc sa totiz inac absorbuje spat do tela a zamorenie dostane spat do pecene, vlakniny to do seba nasiaknu a aj so zamorenim z tela vynesu.

RNG

Ako som povedal, sylimarin je ta ucinna latka na cistenie a regeneraciu pecene, najma jej zlozka sylibin. A obsah sylimarinu v semene toho bodliaka sa pohybuje od 1 az do 6%, tj velmi siroko na spravne davkovanie.
Tj pri 1% by si na 900 mg musel zjest 90 gramov semena,
pri obsahu 6%(hybridizovane druhy, ktore asi nemas k dispozicii) je to 15 gramov minimum, tj 2 kopcom polievkove lyzice
Preto tu zdoraznujem nie bylinu, oleje a semena, ale priamo vytazeny sylimarin. Aj udrzobna davka je aspon tretina, tj 300 mg, co by bolo 30 gramov(4 lyzice kopcom) toho divokeho semena.Pozri na obsahy napr tu:
www.salamresearch.com