Antidepresívum - Sertralín Actavis

Príspevok v téme: Antidepresívum - Sertralín Actavis
Miško

Dobrý deň,už týždeň beriem tento liek ktorý mi predpisala psychiatrička...

chcem sa spýtať či má s nim niekto skusenosti alebo ho berie dlhšie prípadne či mu pomohol alebo nepomohol,mne len zahnal myšlienky na samovraždu :( ale socialna fobia ma stale trapi,nezmenilo sa to,stale sa hambim rozpravať pre svoj teply hlas a ďalšie problemy spojene so socialnou fobiou sa ani nezlepšili,všetko je ako predtým :( pritom mi tam povedala že sa budem cítiť lepšie...

modin

Antidepresíva bez predpisu - calmtonus.com Účinek se dostavil už po několika málo dnech - lepší nálada, chuť do života, klidnější spánek a usínání. Určitě pomůže v těžším období na blbou náladu a mírné deprese.

Ss

@Tomas12345
ďakujem veľmi pekné za rady ak máš FB tak mi daj ak chceš a môžme písať tam osobne si alebo email :) je lepšie ak tak dvaja si komunikuju a sa povzbudzuju :)

Tomas12345

Ss :

Ak si dáš ten liek proti uzkosti v čase úzkosti tak ta to ukludní. Ak na teba ide úzkost tak úzkosť zmizne. Celkovo ten benzodiazepín navodzuje psychické uvoľnenie.

Osobne som ho použil už niekolko krát.

Psychoterapiu vykonáva len psychiater ci psycholog, avsak nie každý psycholog/psychiater ju vykonáva. Musíš si preto overiť či práve tvoj psychiater/psycholog niečo takéto vykonáva.

Strach taký podvedomý tam je stále, ale velmi mi pomáha mať pri sebe ten benzodiazepín. Ak mi nieje dobre alebo na mna ide uzkost, tak si jednoducho pomyslím že vojaci ktorí bojuju v púšti sa majú ovela horsie, a sú to prave oni ktorí by sa mali strachovať, nie ja. Ked si na nich pomyslím, tak sa moje problémy oproti ich problémo m zrazu začnú zdať nepodstatné.

Na však práve tie myslienky sú najhorsie. Tie tieto stavy púštaju. Ono vzdy zaberie napríklad i taká facka. Ak si dáš facku, začneš cítiť bolesť, a mozog sa odrazu začne sústrediť na bolest a prestane rozmyslat o úzkostiach.

Ss

@Tomas12345

A keby ze som pozuzil ten liek co si pisal tak co so mnou spraví,ty si si ho už pouzil??...a ta psychoterapia je kde aj u mojej doktorky sa da??...

Ty už nemáš strach tak ked si niekde dalej abo co??lebo na mna to vie prísť samo tak keď iba nato pomyslím ale ked nemyslím tak v pohode docela..

Tomas12345

Ss :

Neviem prečo stále tie lieky odmietaš. Podotýkam že si ich nemusíš dať, ale budeš ich mať aspon stále pri sebe. Naozaj, vela ludom toto velmi psychicky pomáha.

Co sa toho strachu týka dá sa prekonať i zmenou myslenia, od toho slúži psychoterapia. Inak minule som videl serial "najnebezpecnejsie cesty do školy" a ked som tak videl ako niektore deti musia kazdy den zvladat sami rôzne velmi nebezpecne cesty do školy (cez hory, cez púšt, cez dravé rieky, atd) tak si naozaj nemyslím že náš strach byť vonku je niečím opodstatnený. Ked toto oni dokážu zvládnuť, tak o čo viac my.

Ss

@Tomas12345

Chapem ta ale aj tak nechcem sa tak naviazat ze mat myslienku na lieky ze si ju vezmem ,chcem niejako inak sa povzbudit zmenit to...niejak posilnit niecim...to je strasna choroba toto co mame...

Tomas12345

Ss :

Trpíš panickou poruchou a strachom chodíť dalej od domu, lebo sa bojíš že by ti vonku prišlo zle. Poznám to. Tiež som takýchto stavov zažil niekolko. Riešením môže byť to že si so sebou zoberies benzodiazepín, teda liek proti akutnej uzkosti. Nemusíš ho použiť, ale už len to že mas pri sebe niečo o čom vieš že ty hned zaberie je velmi dobré na psychiku.

Ss

Ahojte,užívam sertralin už viac ako 5rokov,pomáha mi ale vždy to nie je ono,po dvoch rokoch užívania liekov po konzultácii s doktorkou postupne zmenšoval dávky liekov a postupne odstavil po pár mesiacoch sa mi to opäť vrátilo,tak beriem naďalej sertralin..ale mám taky problém že keď cítim niejake nebezpečenstvo alebo keď som niekde sám ďaleko tak sa mi ťažko dýcha a som nervózny a chcem rychle stamade ujsť napriklad domou ...som taký že sa bojím niekde ďalej sám ísť lebo vždy mam v hlave čo ked mi zas bude zle tak sa mi do hlavi to dáva a neviem s tým súperiť,ak viete niekto alebo ste malí niečo také podobné tak mi napíšte,alebo niejak poradte čo mam robiť,ďakujem:) ako všetko je fajn ked užívam lieky ale mám len s tým problem...alebo keď je mi zle niejak že slabo sa cítim tak tiež ma tak strach vtedy ovladne,,a rýchle niečo zjem sladke abo zjem niečo taky bojko zo mna je..ďakujem za rady..:)