Antidepresívum - Sertralín Actavis

Príspevok v téme: Antidepresívum - Sertralín Actavis
Miško

Dobrý deň,už týždeň beriem tento liek ktorý mi predpisala psychiatrička...

chcem sa spýtať či má s nim niekto skusenosti alebo ho berie dlhšie prípadne či mu pomohol alebo nepomohol,mne len zahnal myšlienky na samovraždu :( ale socialna fobia ma stale trapi,nezmenilo sa to,stale sa hambim rozpravať pre svoj teply hlas a ďalšie problemy spojene so socialnou fobiou sa ani nezlepšili,všetko je ako predtým :( pritom mi tam povedala že sa budem cítiť lepšie...

Meretseger

S tým trasením hlavy osobne nemám skúsenosti, ale môj kamarát trpí tým istým. Nerobí s tým nič, ale vekom sa to vraj zlepšuje, možno už nie je až taký trémista.
Už ti to tu bolo povedané: dva týždne je krátko, ešte vydrž. Okrem toho, stopnutie suicidiálnych myšlienok je dosť dôležitý pokrok. U mňa ich, naopak, AD ešte posilnili a predávkovala som sa liekmi, niežeby sa mi niečo stalo:)
Nechodíš aj k nejakému psychológovi? Napr. s tými komplexami, s tými ti lieky mnoho nenarobia..

Miško

okrem socialnej fobie mam ešte veľa ďalšich problemov,napr. nadmernu precitlivenosť... že ma každa blbosť rozplače,ale aspoň to mi tie lieky zahnali,ďalej sa mi strašne v strese neovladateľne myka hlava čoho sa chcem zbaviť,a potom už všetky priznaky socialnej fobie,a komplexy...

pedopsychiatrička mi hovorila že po tych liekoch budem ako ostatny chlapci beriem to už skoro 2TYžDNE, no pomohlo mi to len v tej precitlivenosti a zablokovalo mi to negativne myšlienky na samovraždu,hovorila že mi predpiše k sertralinu kombinaciu s ďalšim liekom ale neviem prečo tak neurobila,mam 16 to asi preto.

mišx

a tiež mavate take pocity že sa vam trasie hlava? že keď ste v strese alebo tak tak sa vam myka hlava ako keby trasie a neviete to ovladať? je to strašne neprijemne :( neviete či prave ten sertralin actavis to urovna aby sa vam netriasla?

RNG

Sertralin pod roznymi menami je chemikalia s ucinkom SSRI. A ako neprirodzena chemikalia ma samozrejmeze rozne skodlive postranne ucinky.
Nevidim ziadny dovod, aby ludia nepouzivali na zvysenie hladiny serotoninu polotovar na serotonin, 5-HTP(100 az 200 mg denne).
A ked aj chcu pouzivat nieco so SSRI ucinkom, tak tam su vytazky z lubovnika bodkovaneho(St Johns Wort), kde ucinna narazova davka na depresiu je 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. Oba su potrebne na ucinok, ktory sa dostavi asi za 2 hodiny a trva vyse 8 hodin.
Pravidelne pouzitie nie je potrebne a ked, tak nesmies prekrocit narazovu davku rozdelenu na denn.
Vytazok nie je ani navykovy, ani nema skodlive postranne ucinky na telo a mozog.

Meretseger

Môže byť, čoby nie! So Sertralinom nemám skúsenosti, beriem iné antidepresíva + anti...epileptiká tuším, a oproti stavu zombie počas depresie je toto neporovnateľne lepšie. Neuvažujete o znížení dávok, prípadne o nasadení slabších AD, či - čo je teda to isté - postupnom vysádzaní?

Yersinia

ach sorry sa mi to postlo 2x...

no hovorila som o tom doktorke, vraj pokiaľ nemám fyzické ťažkosti tak je to OK, teda také aké to má byť. Neviem či pri antidepresívach človek aj môže byť "normálny", teda neapatický, to je možno taká daň za to, že zmiznú depresie :)

Yersinia

Ahoj,

ja beriem Sertralin už 2 roky a musím povedať že mi dosť pomohol, i keď ja som ho začala brať kvôli depresiám. Lenže som "vďaka" nemu bola taká...ľadová, nemastná-neslaná, chladná, nijaká :D chápeš? nebola som smutná, nemala som tie "stavy" ale nevedela som precítiť ani šťastie a pozitívne emócie, vlastne mi bolo všetko viacmenej jedno, nič ma nerozhodilo. A to tiež nie je dobré. Ale stále lepšie ako tie stavy, pre ktoré som AD začala brať...

43

no a nemôžu ti ho vymenit za nejake ine AD ked sa citiš tak nijako?
lebo aj mne hovorili,že keby som zostala moc utlmena tak to treba potom vymenit lebo to tiež neni dobre ked zostane človek taky apaticky......

Yersinia

Ahoj,

ja beriem Sertralin už 2 roky a musím povedať že mi dosť pomohol, i keď ja som ho začala brať kvôli depresiám. Lenže som "vďaka" nemu bola taká...ľadová, nemastná-neslaná, chladná, nijaká :D chápeš? nebola som smutná, nemala som tie "stavy" ale nevedela som precítiť ani šťastie a pozitívne emócie, vlastne mi bolo všetko viacmenej jedno, nič ma nerozhodilo. A to tiež nie je dobré. Ale stále lepšie ako tie stavy, pre ktoré som AD začala brať...

luciano

Miško, týždeň je príliš krátka doba na to, aby sertralin začal účinkovať. Treba počkať aspoň mesiac.