Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Ahoj Kacka,viem ako sa cítiš a všetko prejde.Choroba je kus života tažkého,ale poučného.Ked vyzdravieš pochopíš naplno význam týchto slov.Dušička sa lieči dlho,nepríjemné stavy mysle ju sprevádzajú a tie hrozné pocity a myšlienky tiež,ale všetko prejde.Na začiatok nájdi kúsok trpezlivosti a hovor si tak ako ja o týžden mi bude lepšie a platí to.Lieky zaberajú dlhšie a hoci máš pocit,že nezaberajú naozaj posobia.To je nie ako pri angíne ,že na tretí den si o.k.Všetky čo sme tu sme to prežili a u každej to kacka takto prebiehalo.No a ty si rozumná dáma,ktorá nám verí a chvílku počká na lzlepšenie stavu.A ak náhodou lieky nezaberú sú iné a na dobu kým to trochu pomôže sú tie xanaxy a neuroly a ja neviem aké ešte a tie ti na čas pomôžu.Ich účinok je rýchlejší a dostanú ta do pokoja.Takže obavy zahod za hlavu,napíš nám,čo nové a my ti tu ochotne povieme svoje skúsenosti.Ked je najhoršie,snaž sa to predýchat a oddychovat.Ozaj skoro by som zabudla,že nič zlé sa ti nestane,všade okolo sú ludia,ktorí ti pomôžu spolahni sa.Maj sa pekne Kacka a to najkrajšie máš pred sebou.
Ahojte,
Alternatíva ,ešte raz ďakujem. Asi počkám na tvoje rady,nevadí kedy napíšeš. S tým pohybom mi to funguje,ja veľmi rada bicyklujem. Som na to aj nútená,lebo od centra mesta bývame asi 2 km. Denne treba niečo vybaviť,či už na pošte,alebo nákupy. Ja všetko vláčim na bicykli. Len keď prídem som už strašne unavená,niekedy si musím aj lahnuť.
Všetkých Vás pozdravujem:))
Zitka,
mail o reume hned nenapisem, lebo tuto dg nikto z blizkych nema, takze som nic nestudovala, nemam prakticku skusenost. Priebezne pozriem v knihach. Ale pozri starsie temy, alebo zaloz novu, urcite sa ti vela rad a odporucani zozbiera.
Pri cholesterole je dolezity pomer dobreho a zleho. A pohybom sa prave tento pomer upravuje v prospech dobreho. Inak pohyb je vyborny aj na psychiku. Staci napr. rychla chodza a ucit sa mat vtedy "prazdnu" hlavu od problemov. Aj to je o treningu :D. Vela usmevov, dievcata
Ahoj Kacka,
Vieme ako zle sa môžeš cítiť. Sú to strašné pocity,za ktoré nemôžeš. Maj len trpezlivosť,skús sa zabaviť s voľačím,čítaj,pozeraj telku,alebo vyšívaj. Mne to pomáhalo,ale potrebuje to čas. Nemáš z tých liekov trocha veľa? Nepoznám tú kombináciu, ale xanax je dosť silný.
Odddychuj,a keď nevládzeš do roboty daj sa vypísať.
Drž sa, ahoj!
(Môžeš mi aj mail písať,budem rada:)
Ahojte dievčatá,pekný deň Vám prajem:))
Alternatíva,ďakujem za rady s cholesterolom. Tie jedlá čo sú zakázané ja už dávno nekonzumujem, a mám veľmi prísnu dietu kvôli pankreasu.
Tie čo sú odporúčané ,tiež veľmi nemôžem,preto chcem kúpiť nejaký prípravok v lekárni.
Alternatíva,ak Ťa môžem poprosiť, poslala by si mi informácie o reume?
Mojej kamarátke je veľmi zle,stále má horúčku,nevládze,a lieky jej nezaberú.
Aj tam asi pomáha dieta,len jej neviem poradiť aká?
mail.: zita663@freemail.hu
Ďakujem:)))
Ahoj Sellena, dakujem ti za odpoved. Vo stvrtok som zacala uzivat velafax na úzkost.Okrem toho uzivama Xanax, Timonil a MagneB6. Vo stvrtok mi bolo hrozne a v piatok som musela odíst z práce. sobotu a nedelu som prelezala. Od tej doby co som dostala tetaniu som mala stále strach že sa mi to stane niekde medzi ludmi. Vyustilo to do takej miery, že mám strach aby som niekoho zo svojich blízkych nezabila. Hlavne mám predstavu že deti a to ma proste strašne ničí. Lieky vraj zaberajú až za niekolko týždnov, je to pravda alebo zaberú skorej?Každý sa pri zmene liekov cíti tak strašne alebo je to individuálne? Ďakujem za akúkolvek odpoved. Ja viem,že na to nemám myslieť,ale tie myšlienky mi proste idú samé.
som sa bola aj prejst,lebo taký vzduch je dobrý na plet a dobre sa dýcha.Dúfam,že aj hríbiky vytrčia klobúky a niečo na zimu nazbierame.Peknú nedelu od damaxy
Ahoj dievcata,
vidim, ze aj v tejto teme je aktualny cholesterol :o}. Som si takmer ista, ze stupa aj s vekom, obdobie predmenopauzove ho "vytahuje" nebezpecne hore. Nasla som knihu, kde je zoradene, co ho zvysuje a co znizuje, mozno Vas to zaujme.
ZVYSUJE: cigareta,latky znecistujuce ziv. prostredie, kava, stres, antikoncepcia, cukor /cholesterol pomaha pri latk. premene cukrov a cim viac cukrov jeme, tym sa ho viac tvori/, nasytene cukry.
ZNIZUJE: cibula/varena, surova, nie pecena/, cesnak, pektin /neolupane jablka/, sojove boby, surova mrkva, fazula, nenasytene oleje /super olivovy/, vlaknina, pripravky s obsahom chromu, vit. C a E, niacin, lecitin a POHYB.
Mne ked vyskocil na hodnotu 8,5 moj kamarat lekar mi povedal, ze ziadne lieky, treba zmenit system stravy a zivota. A tiez som mala pocit, ze mam dobru stravu a este stale ma daleko od spravnej :o}. Ale pohyb mi velmi pomohol a dnes ho mam, vlastne ani neviem, mala by som ist na kontrolu. Vdaka za pripomenutie a prajem peknu nedelu.
Ahojte partia.Pred nedavnom som našla tuto stránku a chcem tiež pridat svoje skúsenosti.Pred troma rokmi som padla aj ja do osídiel úzkosti a depresie.bála som sa niekomu zveriť,aby ma nemali za šibnutú-aj ked občas som si o sebe myslela sama všeličo.po piatich mesiacoch strasneho trápenia som sa potajme konečne odhodlala k psychiatričke.dala mi cipralex ale ešte par tyždnou mi trvalo kým sa mi polepšilo.Neskôr som sa priznala aj mužovi,kedže som sa jedno rano kvôli úzkosti nemohla postavit z postele a mam 2 male deti o kolo ktorých treba behať.Zobral to naozaj super,odvtedy je to skoro 2 roky sa mi snaži viac pomáhat najmä s detmi,povzbudzuje ma že to prejde a take tie veci bez ktorých to nejde.už mi bolo aj úplne super ale ked som myslela,že už to je za mnou prišlo veľa krát same dno a vtedy človek mysli že to asi nikdy neprejde.momentálne som 2 mesiace bez liekov a niekedy sa cítim všelijak,ale vždy si poviem,že som silnejšia ako tie hlúposti v hlave.A otvorene hovorim ľudom,ktory si o nas myslia,že ked chodime k psychiatrovi,sme šibnuty,že to nieje pravda a vôbec sa za to nehanbim.Akurat si myslim,že vela ludi tam kvôli predsudkom nejde a vnútorna sa zožiera.My čo tam ideme,sme vlastne hrdinovia.Ja som tam šla hlavne kvôli mojim synom,lebo ked človek nevie fungovať sam so sebouz,nemôže normalne žit ani s ostatnimi.3koda,že som pred timi dvoma rokmi nevedela o takejto stranke a nemala som s kým prehodiť slovo.Predsa len to najledšie pochopi tten,kto to prežil.Všetkým Vám držim palčáki!