Ahoj !
Budu mi vyberat mandle :/// Samozrejme chcem aby ma uspali....kto ma skusenosti ? ake ? na čo sa mam pripravit po operacii ?
Výber mandlí
cafte..
chcem sa aj ja podelit o skusenost..
po hororovych rozhovoroch s ludmi,co to zazili klasicky,skalplom,som sa rozhodol,ze sa tomu vyhnem..
mandle som si nechal vyoperovat laserom a urcite to odporucam..(bratislava interklinik)..800e..
prichod poobede,napichnutie kanylou,operacia polhodinu,bez jedinej kvapky krvi,polhodku lad na krku,vecera hned normalna !! polievka,zemiaky,maso..bolest minimalna(analgetika do zily)..
v noci este pozorovanie,antibiotika do zily..
ranajky normalne,caj,kexiky,vyziva,bolest trochu vacsia..
a odchod domov..treba si pripravit dobre analgetika,ziaden paralen,algifen..ani flector..sposobuje krvacanie a brut nici sliznicu zaludka..
ideal je tramal..
jest mi bolo odporucene vsetko,okrem stiplaveho,drazdiveho,pomaly,dobre zut a male hlty..kasovita strava sa lepi na ranu..po kazdom jedle kloktat repikovym cajom a umyt si zuby..
bolest bola najhorsia 2-6 den,klasika hrdlo,zuby,usi hlava,ale tramal to tlmil..krvacanie ziadne(primar vravel,ze maju krvacavost 5%)..
7-14 den bolest ustupila uplne..po troch tyzdnoch boli rany zahojene..
hlavny rozdiel vidim v skrateni toho extremne bolestiveho obdobia(tyzden oproti dvom trom pri skalpli),v skrateni rekonvalescencie a vyhnuti sa komplikaciam z krvacania..no a samozrejme v uplne inom pristupe personalu,kvalite vsetkeho,izba,sala,jedlo,tv,atd..
podla mna je hanba,ze v nasom rozkradnutom zdravotnictve sa podobny laser nenachadza aspon v kazdom krajskom meste a operacie sa prevadzaju prakticky stredovekou metodou a co pocuvam,nieje ich zrovna malo..a ked chce clovek 21.storocie,tak musi cvakat..
Ahojte idem vyberať nosné a krčné mandle o necelý mesiac dosť sa bojím a chcem aby ste mi o tom niečo povedali prosím kde dávajú inekciu keď vás idu dať do celkovej anestezi? Keď Vám to začne krvácať čím a ako to zastavia? Aký to bol pocit po operácii? Čo mám robiť aby mi to nekrvavalo Ps. Idem ich vyberať do Humenného
ahojte chcem sa s vami podelit o moj zazitok s vyberanim mandli.mne vyberali mandle na klinike v Humennom a poviem vam ze to dopadlo celkom fajn prisiel som na kliniku rano o 7.30 na prijem okolo 10.00 ma operovali bol som uspaty v celkovej anesteze po zakroku som sa zobudil bola mi trosku zima ale bolest som nejak necitil,na druhy den ma bolelo cele telo asi potom co ma uspali ale na treti den to prestalo inak ma pustili po 4 dnoch domov a poviem vam ze sa mi dari celkom dobre obcasto zaboli ale len vecer ale davam si kvapky algifen a zabera to celkom fajn rychlo takze nie je to az tak srasne ako to tu opisuju ludia a strasia .na kazdeho cloveka to vplyva myslim bolest inak .takze kto este nebol a ma ist hlavu hore netreba sa bat ak by niekoho nieco zaujimalo rad odpoviem pekny vecer
Mne vyberali mandle pred 10 rokmi, uspali ma, po prebudeni som vracala plno krvi, aj hnacku som mala z tej anestezy. Hrozne ma to bolelo, ani prehltat nic som nemohla, uzivala som flektor prasok rozpusrteny vo vode a ten jediny mi zabral, lenze on mi dost podrazdil zaludok. Tiez sa mi flector minul a uz mi ho nechceli predpisat , lebo je navykovy.
Odporucila by som ti wobenzym. Ja som ho po operacii mandli uzivala a som zanho vdacna. Mne osobne dost pomohol.
Mne vyberali mandle pred 3 dnami, jem kasicky, presnidavky, jogurty, rozmixovane maso atd.- proste si davam pozor. Na bolest striedam paralen a novalgin kazdych 5 hodin, mozem zevraj uz kazde 3, ale snazim sa vydrzat tych 5 hodin, aby som mala rezervu keby to moc zacalo bolet a mohla znizit casovy odstup. Nerobim nic, len lezim, nasilu jem a pijem vela vody, mozno aj 3l denne. Ked je najhorsie tak zachladujem krk. Kontrolu mam za 6 dni a urobim vsetko pre to, aby som po nej uz zase normalne fungovala. Jedine co ma trapi je ze ma drazdi na kaslanie. Flector sa urcite neodporuca, lebo riedi krv, v nemocnici mi ho vyslovene zakazali ak si nechcem sposobit komplikacie
Ahojte, mne keď mali vyberať mandle, tak som si prečítala všetko čo o tom ľudia píšu na nete a dosť som sa bála, no pritom to nebolo vôbec také hrozné ako všetci hovorili. Po operácii som ešte jednu noc prespala v nemocnici, to bolo v pohode, dostavala som infúzie a na druhý deň som išla domov. Jasné, že som mala bolesti, od tretieho dňa po siedmi sa mi bolesť tiahla do uší, ale dodrziavala som všetko, čo mi doktor kázal a pomocou flectoru sa to dalo zvládnuť bez komplikácií. Flector zabral do par minút, brala som ho 3x denne a veľmi mi pomohol od bolesti. Na siedmy deň mi už bolo o dosť lepšie, už soom začala aj normálne jesť, rozprávať a všetko.
mne našťastie nevyberali a snáď ani nikdy nebudú :-X
Mne vyberali mandle pred 15 rokmi,OBE.nedavno som sa dozvedela od svojej obvodnej ze mi jedna dorastla!!!momentalne ju mam zapalenu,moj prvy zazitok bol katastrofalny!!!pristup,bolesti!!!!otras