Výber mandlí

Barbora219

Ja som bola operovaná prednedávnom v Humennom. V deň operácie som nič nejedla a na ďalší som vstala a v pohode (tak pomaličky) som zjedla pečivo na raňajky a šla som spať ďalej, ale po 2 hodinách som sa zobudila s krvácaním a bolo nutné to ošetriť a teda Vám poviem, že to bolo otrasná bolesť, ktorú počas bezproblémovej rekonvalescencie isto nezažijete. Nebolo to spôsobené jedlom, ale dosť ťažkou angínou nekrotizujúcej formy, ktorá mi oslabila cievky, a ktorú som prekonala pred necelým mesiacom. Každopádne odvtedy som žiaden problém nemala. Užívala som metamizol stada kvapky max 3x na deň a dalo sa to predýchať. Plus mi lekári dali dobrú radu, nech jem aj keby som cítila žiletky v krku (a to som ich aj cítila), lebo mandle sa liečia s bolesťou a tým že si redukuje pacient stravu len sebe škodí, lebo sa oberá o sily. Rada nad zlato!!! od 10. dňa som znížila dávku liekov od bolesti, beriem ich tak 1-2 na deň a cítim sa veľmi dobre v porovnaní so sesternicou, ktorá pred 2 rokmi absolvovala to isté a žila na jogurtoch a po 2 týždňoch prestala šepkať. Mne neubehli ani 2 týždne a zjem čokoľvek a rozprávam normálne celý čas. Asi 3 dni po operácii a ošetrení sa mi ťažko hovorilo. Myslela som si, že to bude horšie podľa toho, čo každý vravel, ale ak máte dobré lieky od bolesti tak sa to dá.

Kuto32

Ahojte chcem sa podeliť o moju skúsenosť ked čítam tie vaše. Mandle mi vyberali 28.11.2016 dnes je presne 7 dni od operácie. Bolo to na jednodňovej klinike v Ba personál super aj prístup . Prvé 3 dni som jedol pil pudingy,polievky vsetko super ale cim to išlo dalej bolo mi horšie a horšie boles bola len väčšia Nechcem samozrejme nikoho strašiť. 6 den mi to začalo krvácať cez den aj v noci našťastie som to zastavil studenými obkladmi. Uz som to toľko krat oľutoval tu operáciu :) ale od bolesti mam flektor ktorý sa moze užívať max 7 dni tak od dnes mi začína obdobie bez flektora .. tak držím Vám palce :) ale ak by ste mali takto trpieť ako ja co veľmi dobre znášam bolesť tak sa na to nedajte nahovoriť :) Podla mna narezanie mandlí aby vytiekol hnis je oproti tomuto nic len to strašne znie len to je nepríjemne a behom 5 sekúnd máte po tom :) a toto je fakt hrozne :)

Reval

Flektor rapid je najlepsi proti bolesti, ale zas na druhej strane ma varoval doktor, ze moze sposobit krvacanie a nech si ani nechcem predstavit, aka bolest je zastavovanie krvacanie v lokalnej anesteze. Tak radsej nebudem riskovat a budem na novalginoch.

tomash-123

Daj si predpisat Flector Rapid prasok.
To jedine mi zabera na bolest, uplna ulava, akurat je to silny liek, ma sa uzivat max 7 dni cize asi je trosku "nebezpecny" a vraj zabranuje zrazaniu krvi preto moze spustit krvacanie po mandliach.

Ja som 6ty den po operacii, vcera som skusil dat noc bez lieku, lebo sa mi mina Flector a chcem si ho nechat na jedenie. Bola to pekelna noc.

Bez Flectora by som sa 6 dni zblaznil s tymi bolestami. Novalgin na mna nema ziaden ucinok... Paralen sa mi zda ze malinky ma.

Reval

Ahojte. Som po operacii mandli uz sedem dni a este stale mam strasne bolesti. Tyzden som uz nejedol, ledva pijem a od bolesti uzivam len novalgin 5x za den. Moja strava za den su asi tri jogurty, ale nakupil som si v lekarni nutridrinky ktore mi pomahaju udrzovat denny prijem zivin. V nemocnici som bol este 4 dni od operacii a nemal som take bolesti ako teraz. Dufam ze ma to uz cim skor prejde a uz sa neviem dockat kedy sa normalne najem. Uz by som na operaciu mandli urcite nesiel. Su to strasne bolesti.

Marek271

Dobry den chcel by som sa podelit o moju skusenost nemocnica ruzinov bratislava....zanedbali operaciu co ma dost vytaca lebo uz je 7mi den a stale mam strpnuty jazyk....v zadu v jazyku mam rozrezane od zubu stoho jak mi trcal jazyk z ust co dost nasilu museli robit a sa velmi bojim ze ci mi nepokazili niaky nerv v jazyku buzeranti lebo to je stale take iste strpnutie a nemeni sa!!!!v ustach vzadu mam odrezane co na druhej strame nemam a domnievam sa ze to nechtiac asi spravili lebo nemalo to nic s mandlami spolocne....od druheho dna od operacie som sa snazil vela som pil jedol pomaha to velmi na zahojenie rani ale trz ma skor boli to co mi sposobili!!!!buzerantsky doktori....

mirabelll

Zdravím..absolvovala som vyberanie mandlí pod narkózou minulý rok a nebanujem....ráno som prišla do nemocnica cca okolo 7 hodiny...do 8 som absolvovala pár vyšetrení a o štvrť na 9 som už bola tuhá..jediné čo mi celkom vadilo bolo, že sestrička sa pri zavádzaní infúzie trafila až na štvrtý krát, čo dosť bolelo. Po operácií som bola pár hodín trošku mimo...asi tak hodinu po operácií som mala ešte mierne bolesti hlavy....no všetko prešlo a ja som šla večer spokojná domov...jednoznačne odporúčam! :)

Ivo6610

Dobrý deň, chcem sa podeliť aj o svoju skúsenosť, 13.9.2016 mi vyberali mandle, v centrum kramáre, jednodňová chirurgia, ráno som došiel, ešte krátke predoperačné vyšetrenie, odišiel som na izbu, dostal náladovku a ochvíľu som už ležal na operačke. Po operácií som cítil minimálnu bolesť, chvíľu som si myslel že mi ani nič nerobily :D, neskor som dostal flector a sestrička mi doniesla aj polievku, že už trocha môžem ale len čistú a studenú, v noci to trocha bolelo, ale nič hrozné, ráno krátka kontrola a pustili ma domov, najhoršie to bolo 3tiu noc potom sa to už len zlepšovalo, za deň som bral 3 balenia flectoru, a postupne som snižoval dávky, momentálne som na jednom balení z ktorého si dám trochu ráno, pred večerou a pred spaním, som 12 dní od operácie a už jem normálne jedlá, samozrejme to ešte trochu bolí, fibrínove povlaky sa už takmer stratili. Krvácanie som mal len raz a to 10tu noc v noci, ale bolo to len trochu, aj keď ma to vyplašilo.

Kto rozmýšla o operácií mandlí, tak to centrum kramáre jednoznačne odporúčam, síce si priplatíte 220e, ale dobrý prístup, milí personál a hlavne krátka doba hojenia, sám som čakal že to bude oveľa horšie ako som čítal od iných ale tu to bolo naozaj bezproblémove a s bolestou ktorá sa dala vydržať

milan kral

Mne z najtazsich bolesti pomohol iba Flector rapid (vrecuska) je to diclofenac takze neprehanat to s tym, je to tazke na zaludok. Treba vydrzat tych 10 -12 dni potom sa to už rapidne zlepsuje, hlavne rana su bolestive ked je sliznica sucha.
Teraz uzivam este ako podporu Bactoral, odporucil mi ho lekar co ma operoval. Mam po tych vsetkych antibiotikach uplne znicenu ustnu dutinu - mikrofloru v nej. Tak to mi pomaha velmi dobre.

Martina153

Ahojte, pred 7 dnami mi vyberali krčné mandle. Vyberali mi ich koli častým anglina ma zvýšenému aslu. V nemocnici som strávila 3 dni, vsetko prebehlo v poriadku, bolesti som mala primerane, rozprávať som takmer vôbec nemohla. No ale od kedy som doma tak mam silnejšie bolesti, bolí ma este aj jazyk a to mam pocit ze jazyk ma bolí este viacej než vyber mandli. Nedá sa mi ani poriadne jest iba nejaké jogurty a polievky. Viete mi nieco poradiť od bolesti? Užívam algifen Neo ale moc mi už nepomáha. Kedy by mali bolesti aspoň trochu ustúpiť? Za odpovede ďakujem.