chcela by som sa spytat ze aky je rozdiel medzi okuliarmi z cinaka a z optiky. tie v optike maju urcite uv filter aky je na nich napisany ale co s tymi co predavaju u cinaka? je na nich sice napisane ze maju uv filter ale je to pravda? dakujem
Slnecne okuliare
Za mňa skvelé skúsenosti s touto stránkou www.sportmoda.sk - vždy mi chodia najnovšie modely od nich a veľmi skvelý prístup
toot je typicka slovac. Okuliare za 3 EURa nikdy niesom socka neznicim si oci ale radsej sadnem do 15 rocneho auta a zabijem sa pri najblizsej zakrute.
To je dobrý nápad s tým pultom, preto ja verím už niekoľko rokov značke ray ban!! :) Už ich mám asi cca 4 roky, ale nedám si dopustiť na ne) :) www.eyess.sk, tu nájdete krásne modely.
Uz zo svojej podstaty maju kazde okuliare UV filter, ci cinske ci svajciarske. A dostatocny.
Rozdiel v kvalite je inde a mozes si ho exaktne zmerat rovno na pulte v predajni. Vezmi milimetrovy papier, poloz ho na stol a daj okuliare nan. Potom okuliare pomaly zdvihaj a kontroluj na ciarkach milimetroveho papiera ci a ako ta optika deformuje ten obrazec. To je cela veda. Potom zistis, ze vela akoze kvalitnych okuliarov je cinsky smejd.
Ja úplne súhlasím s vami Zuzi, do RAY BANOV sa oplatí investovať. Ja som tiež kupovala na stránke www.eyess.sk. Nikdy by som neľutovala ani neplakala za peniazmi investovaných do zdravia - www.eyess.sk
fantomka preto, lebo Ray Ban su naozaj kvalitne okuliare. Vlastnim jedny uz cca 11 rokov (dala som za ne 5 000,- Sk) a nelutujem ani nahodou.
Serengeti, ked mozeme minat peniaze za satstvo a ine blbosti, preco by sme nemohli investovat do kvalitnych okuliarov. Nie je to investicia na 1 alebo 2 roky a oci si treba rozhodne chranit, takze ja sa necudujem tej cene, kde kvalita je naozaj vyborna.
Prosim? Toto sa vazne pytas? Tak v optike su iste kvalitnejsie aj UV filtre. Tie v cinaku UV filter ani nemaju, tie su iba na imidz
Od čiňáka asi nikdy - za jedno nemáš garantované ani to minimum čo je UV 400 a za druhé, nemáš ani poňatia o tom aké materiály to obsahuje...a už vôbec nehovorím o tom, že oči sú veľmi dôležité a dať si na ne 3 eurové smetiskové plasty...
A ďalšia vec, ak si aj kúpiš nejaké iné, ktoré majú UV 400 a povedzme, že solídne materiály, neznamená to, že sú automaticky dobré. Je zbytočné mať okuliare za super cenu keď ťa z nich bolí hlava. Alebo sa namáhajú oči. Je dôležité mať informácie o tom, akú ochranu očí poskytuje daný model.
Osobne sa tiež chystám kúpiť si nové okuliare a dozvedel som sa o značke Serengeti. Vraj je dosť kvalitná (ak nie jedna z najkvalitnejších) a o tom svedčia aj vlastnosti, ktoré väčšina z ich modelov má: polarizácia, fotochromatická funkcia, spektrálny filter, UVA/UVB ochrana, antireflexná úprava, minerálne sklá - je treba si o týchto vlastnostiach niečo prečítať.
No a teraz sa dostávame k dosť podstatnej otázke a tou je cena. Na slovenskom trhu (tatranská prirážka atď) stoja bežne okolo 200, 250, 300 eur. V zahraničí sa dajú zohnať o čosi lacnejšie - samozrejme treba si zistiť, či sa jedná o certifikované výrobky a seriózneho predajcu, nie nejaký fake.
Osobne si myslím, že okuliare sú doležitá vec a nie je to len módny doplnok. Predovšetkým to vplýva na naše zdravie a pohodlie a ak sa obzriem na moje predošlé skúsenosti s lacnejšími okuliarmi, nie, ďakujem. Radšej si pridám o 2 stovky naviac a budem sa cítiť pohodlne a vychutnávať si pohľad na svet. Rozumiem, že je to veľa peňazí, ale tak radšej investovať do tohto ako do vyšetrení u očného. Áno, chápem, že aj tak je to veľa :D
Iba toľko. PEACE
FANTOMKA
Podla mna tiez cena nie je rozhodujuca.
To naco take drahe kupujete?